AcasăSOCIALStarea de alertă s-a prelungește cu 30 de zile. Ce reguli noi...

Starea de alertă s-a prelungește cu 30 de zile. Ce reguli noi se aplică din 17 iunie

stare de alertăstare de alertă

Guvernul a aprobat în ședința de marți prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Începând de astăzi, România intră în a doua stare de alertă. S-au adoptat noi măsuri, care devin aplicabile după publicarea în Monitorul Oficial.

Hotărârea a fost adoptată în unanimitate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Conform documentului, se menține obligatorie purtarea măștilor în spațiile publice închise, spații comerciale, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, persoanele care vin din străinătate din țări care nu mai prezintă un risc mare al răspândirii infecției cu coronavirus nu mai stau în carantină sau izolare.

Se redeschid zborurile spre și dinspre țările pentru care nu se mai aplică măsura carantinării sau a izolării la domiciliu. Se interzice participarea la evenimente private în spații închise cu mai mult de 20 de persoane, iar în spații deschise, cel mult 50 de persoane.

În interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleaiași familii. Se redeschid bisericile pentru slujbe de interior și sălile de finess, cu o serie de condiții care vor fi stabilite prin ordin comun MS-MAI.

Consultă mai jos Hotărârea de Guvern care prelungește cu 30 de zile starea de alertă!

author avatar
Andreea Vlad