AcasăSOCIALStarea de alertă, relaxată! Guvernul a "îmblânzit" restricţiile, în prag de 1...

Starea de alertă, relaxată! Guvernul a „îmblânzit” restricţiile, în prag de 1 Decembrie!

raed arafatStarea de alertă, relaxată! Guvernul a "îmblânzit" restricţiile, în prag de 1 Decembrie!

Veşti bune. Unele măsuri anti-pandemice luate de Guvern au fost relaxate, înainte de Ziua Naţională. Guvernul a adoptat vineri, 26 noiembrie, hotărârea privind modificarea măsurilor din starea de alertă.

Au fost introduse mai multe relaxări ale restricțiilor, valabile însă doar pentru persoanele vaccinate sau trecute recent prin boală.

Cum a relaxat Guvernul Starea de Alertă

  1. Se permite ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României să fie permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul Bucureşti a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane.
  2. Accesul populaţiei la ceremoniile organizate este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între participanţi, portul măştii de protecţie şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2.
  3. Se permite organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Zilei Naţionale a României la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minim 2 mp pentru fiecare persoană participantă şi respectarea regulilor de acces şi protecţie sanitară stabilite de instituţia organizatoare.
  4. Organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive pe teritoriul României, în spaţii închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi purtarea măştii de protecţie.
  5. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măştii de protecţie şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.
  6. Organizarea şi desfăşurarea de cursuri, inclusiv cele de formare profesională care necesită activităţi practice, workshop-uri şi conferinţe, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dar nu mai mult de 150 de persoane, asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de sănătate publică.

Fanii revin pe stadioane

Competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune în limita a 30% din capacitatea arenelor, atât la exterior, cât şi la interior, dar doar în intervalul orar 05:00-21:00, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sportului.

Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise„, cât şi deschise, precizează sursa citată, conform Agerpres.

author avatar
Andrei Ștefan
1.270 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai retardatilor de nazisti de la Agerpres, in caz ca nu a-ti observat nimeni nu mai umbla cumaskarad ape mekla, in afara de oitele docile si dresate din turma de idioti utili ai lui Matu, dar si acolo deja unele incep sa maraie, asa ca incepe distractia, in curand !! Jos Maskarada Nazista-Progresista !! Arbidol Macht Frei 🙂

    • Foarte corect!!!!! Nu pot sa remarca totusi buzele moi si reci ale lui Arahat din poza!! Fetita mica si frumoasa..TIC TAC

  2. cu noi cei nevaccinabili,ce faci Arahat,in cardul de sanatate se regasesc toata istoria medicala,de ce trebuie sa umblu din medic muncitor in medic muncitor ca sa platim niste sume inimaginabile,dece trebuie sa platesc daca am asigurare ei e patroni.am umblat prin tot orasul sa cumpar un bilet loto si nu am gasit la Gara de Nord,la ce 80 de ani face bine miscarea ,dar cine ma trateaza si-ma consulta de deochi,tanar sunt,frumos sunt,dastept sunt ca a sunt ceasu,acu trebuie sa ma si inbogatesc.in cartier este un Carefur unde nu te lasa aia dala paza ca nu am certeficat dala cu digiti,da unde sa primesc un tilifon dala cu ecran color,stereo si in relief,nu era mai simplu cu floare da dovleac.acu poate scoate Ciuca Blindatele pa bulevarde,cai,sosele,strazi si trotuare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger