AcasăSOCIALStarea de alertă, prelungită! Noi restricții pentru bucureșteni. Ce a decis Prefectura...

Starea de alertă, prelungită! Noi restricții pentru bucureșteni. Ce a decis Prefectura Capitalei

restrictiiStare de alertă! Noi restricții pentru bucureșteni. Decizie de ultimă oră a Prefecturii Capitalei

Starea de alertă pe teritoriul României a fost prelungită cu încă 30 de zile începând de luni, 14 decembrie. Prefectura Capitalei pregătește astfel noi restricții pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Acestea se vor adresa în primul rând piețarilor și bucureștenilor care merg la cumpărături în această perioadă.

Faptul că se apropie sărbătorile de iarnă dar și numărul mare de infectări din Capitală i-a determinat pe oficiali să adopte mai multe măsuri pentru a fi evitată aglomerația.

În acest sens, o ședință importantă va avea loc, luni, la Prefectura București, transmite Realitatea Plus. Este vorba despre o întâlnire la care vor participa prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, subprefecții, dar și reprezentanții piețelor bucureștene.

În cadrul întâlnirii s-ar putea decide, în primul rând, restricționarea accesului clienților în piețe, adică oamenii nu vor mai avea voie să intre toți odată, și asta pentru a se evita aglomerația. Mai apoi, ar putea fi sporit numărul de angajați din piețe, în așa fel încât aceștia să-i supravegheze pe clienți ca să respecte toate măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Controale dese în piețe

Autoritățile au anunțat că în perioada următoare vor fi din ce în ce mai multe controale în piețe. Vă reamintim că piețele au fost închise, apoi s-a revenit asupra acestei decizii, fiind deschise în urmă cu aproximativ o săptămână, mai exact în weekendul cu alegerile parlamentare, organizate pe 6 decembrie.

Riscul de infectare în aceste locuri este destul de ridicat, susțin specialiștii, și asta pentru că acolo se creează aglomerații, iar lumea plătește cu numerar cumpărăturile.

author avatar
Andreea Vlad