AcasăSOCIALStare de alertă în SUA! Românii au băgat spaima în americani. Polițiștii,...

Stare de alertă în SUA! Românii au băgat spaima în americani. Polițiștii, pe urmele tâlharilor

romaniStare de alertă în SUA! Românii au băgat spaima în americani. Polițiștii, pe urmele tâlharilor

Românii sperie din nou americanii. Patru persoane au fost arestate, fiind acuzate că au sustras sute de mii de dolari de la bisericile din Florida. Acum, anchetatorii caută alți doi suspecți.

Prejudiciul produs de români a fost stabilit la circa 740.000 de dolari, potrivit fox35orlando.com. Cei patru au fost ridicaţi de forţele de ordine din casa din Orlando în care aveau stabilit cartierul general. Românii au fost identificaţi drept Ionuţ Răducan, de 33 de ani, Marius Dumitru, de 27 de ani, Marius Dumitru, de 34 de ani, şi Panait Dumitru, de 32 de ani.

Ei sunt acuzați de extorcare, furt, deținere ilegală de informații de identificare personală și spălare de bani. Conform Fox 35, cei patru tâlhari sunt acuzaţi că făceau parte dintr-o grupare de crimă organizată care se ocupa cu furtul de bani şi cecuri din cutia milei din diferite biserici de pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Românii au prădat peste 630 de biserici din SUA

Indivizii au luat cecurile de donație din cutiile poștale și apoi au încasat banii, informează Fox 35 Orlando. Acesția aveau mai multe conturi bancare pe care le foloseau pentru a depune cecuri, apoi foloseau bancomatele pentru a retrage numerar după ce a fost eliberat.

Autorităţile americane mai caută cel puţin doi suspecţi implicaţi în acest caz şi care au fost identificaţi drept Cătălin Trandafir, de 45 de ani, şi Simona Trandafir, de 39 de ani.

Anchetatorii au dezvăluit că grupul își avea sediul în Orlando, dar a călătorit prin Florida și alte state pentru a fura. Cel puțin 636 de biserici, dintre care 355 din Florida, au fost prădate de români. Autoritățile au declarat că grupul a cheltuit banii pe mașini, alimente și îmbrăcăminte și a făcut transferuri bancare de mare valoare în România.

Ancheta a scos la iveală că românii dădeau lovituri la biserici profitând de faptul că în zona lăcaşelor de cult atmosfera este mai relaxată şi nu există prea multe sisteme de alarmă.

author avatar
Andreea Vlad