AcasăSOCIALStăm bine la nivel european la capitolul coafeze!

Stăm bine la nivel european la capitolul coafeze!

Până de curând saloanele de coafură și frizeriile au avut lacătul de uși, săptămâni bune românii fiind nevoiți să găsească singuri soluții când a fost vorba de tuns sau, în cazul domnilor, de bărbierit. Totul, ca urmare a crizei provocate de noul coronavirus.

Chiar și așa, statistica europeană arată că România stă destul de bine când vine vorba de numărul de angajați din domeniul îngrijirii personale. Drept urmare, cine îți dorește o schimbare de look ar avea pe mâna cui să se lase pentru tuns sau vopsit, de exemplu.

Cifrele indică faptul că aproape 1,7 milioane de persoane cu vârsta de peste 15 ani, respectiv 0,9% din totalul angajaţilor de la nivelul Uniunii Europene, lucrau, anul trecut, pe posturi de coafeză sau cosmeticiană.

Și dacă vă întrebați ce țară UE stă cel mai bine într-un astfel de clasament, vă spunem că, după cum reiese din datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), anul trecut Ciprul avea cei mai mulți angajați în acest domeniu – 2,3% din totalul oamenilor cu un loc de muncă, urmat de Malta şi Portugalia, ambele cu 1,3%. Pe locurile următoare, în lista prezentată de știrileprotv.ro figurează Irlanda, Grecia, Spania şi Italia – cu câte 1,2%, urmate de Ungaria, Austria, Cehia, Franţa, Croaţia, Letonia, Slovenia, Germania, Olanda, România şi Slovenia – toate sub 1%.

La polul opus, tot raportat la situația din 2019, se situează state precum Luxemburg şi Suedia, ambele cu 0,5%.