AcasăSOCIALStai cu ochii pe cer! Urmează o eclipsă parțială de Soare. De...

Stai cu ochii pe cer! Urmează o eclipsă parțială de Soare. De unde va putea fi observată

eclipsaStai cu ochii pe cer! Urmează o eclipsă parțială de Soare. De unde va putea fi observată

O eclipsă de Soare parţială, va fi vizibilă în România, joi, 10 iunie. Fenomenul va putea fi urmărit doar în jumătatea nordică a ţării, transmite Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Evenimentul destul de spectaculos se va produce după ora 13:00 și va fi vizibil în Transilvania, în Banat şi în mare parte din Moldova.

„Pe 10 iunie se produce o eclipsă de Soare care se va vedea ca parţială din jumătatea de nord a ţării noastre. Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, şi va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui. Dacă doriţi să o priviţi, va trebui să folosiţi un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop, eclipsa se poate observa prin proiecţie, fără a privi Soarele. Nu priviţi direct Soarele, pentru că puteţi orbi”, precizează reprezentanţii Observatorului într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Din păcate fenomenul de joi, numit eclipsă anulară va putea fi văzut în întreaga sa splendoare doar în câteva locuri din Emisfera Nordică – regiuni din Canada, Groenlanda și nordul Rusiei, potrivit NASA.

Prima eclipsă de Soare din acest an

Eclipsa de soare va traversa joi cerul pe o fâşie de aproximativ 500 de kilometri, din Canada până în Siberia, trecând prin Europa. La punctul maxim al aşa-numitei eclipse inelare, de pe Pământ se va putea vedea Luna ajungând treptat în dreptul Soarelui, care se va transforma, timp de câteva minute, într-un inel luminos subţire, ca un cerc de foc pe cer.

Eclipsa va dura aproximativ două ore. Deși este parțială, eclipsa poate fi totuşi periculoasă pentru ochi, avertizează specialiștii. Este recomandată protejarea cu ochelari comercializaţi în magazinele de specialitate sau folosirea echipamentelor de observare utilizate de astronomii amatori.

Aceasta va fi prima din cele două eclipse de Soare ce vor avea loc în 2021, a doua urmând să aibă loc pe 4 decembrie.

author avatar
Andreea Vlad
260 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai noi deja am adus rulote in piata aceea din Bucuresti unde au aruncat cu rahat gloabele sorosiste pe 10 august Stam zi si noapte cu ochii atintiti pe cerA venit si Dide si Angi grasa ,si Both si Morosanu balbaitul dement si Clotilda si Mucisor si Babuina si Alinutza ,Sica cel betiv Catzu cip cirip care se innadusa si se poticneste cand citeste la masuta numele eroilor cazuti A venit si Iohanus cu bicicleta si cu geaca rosie A lasat paltonoiu la SPPistiSi a anuntat sosirea si Portocala cu keovesi Vine si baba zbarcita macovei cu madam guset specialista Vine si bautorul de pisat Bubosul ciolosvecul si ghinea zero barat gras ca porcu Si Barna vipera cu ochelari si blaga cap de para si valceanu si danca si Claudiu-iulius-gavrila Nasui,si nazaresi drulasi oros si kseke si keleman si Stelian toti toti toti De ce vin ?Ca sa sarbatoreasca tunul de 2 miliarde de euro furate de Catzu pentru gusa si matul sau si al acolitilor 2 miliarde care cica au fost date pe acte ,hartii studiu de impact etc etc etc Pentru alocatii nu au bani (cam o cincime din suma furata)De la noi din buzunare Fratilor veniti cu toti vineri11 iunie 2021 sa le cerem socoteala acestori mafioti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger