AcasăSOCIALSpitalul Fundeni și peste 100 de blocuri din București - fără apă...

Spitalul Fundeni și peste 100 de blocuri din București – fără apă caldă, timp de mai multe zile, începând de luni

Spitalul Fundeni și peste 100 de blocuri din București - fără apă caldă, timp de mai multe zile, începând de luni (sursa foto: impact.ro)

Lucrări de reparații anunțate de Termoenergetica lasă fără apă caldă, timp de aproape o săptămână, peste 100 de blocuri, dar și un important spital din București. O veste nu tocmai ușor de primit de către pacienții internați la Fundeni, dar și de către personalul care lucrează la această unitate spitalicească, una dintre cele mai mari din țară.

Aceste lucrări se vor face la o conductă primară, în zona Fundeni – sectorul 2. Încă de zilele trecute, Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) comunica faptul că luni, 23 mai, urmează să înceapă lucrări de reparații a conductei primare cu diametrul de 600 mm și o vechime de aproape 40 de ani.

„Lucrările, esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate în perimetrul delimitat de Parcurile Plumbuita și Motodrom și Șoseaua Fundeni”, se transmitea din direcția Termoenergetica, în 20 mai.

Cât va fi oprită apa caldă

Ca urmare a acestor lucrări, în peste 100 de blocuri, dar și la spitalul Fundeni la robinet nu va curge apă caldă, timp de mai multe zile.

„Furnizarea agentului termic pentru apă caldă de consum pentru șapte puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 115 blocuri și spitalul Fundeni, va fi sistată până vineri, 27 mai 2022, ora 24.00”, a mai comunicat Termoenergetica. LISTA poate fi văzută AICI. 

Echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea

La acea dată, compania a mai transmis că încă din cursul dimineții de luni se vor demara manevrele tehnice de golire a conductei, pentru ca apoi să se înceapă intervențiile pentru reparații. „După finalizarea tuturor lucrărilor, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsonului de conductă.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, s-a mai precizat în comunicatul de presă.