Cauta

Speranță în lupta cu virusul ucigaș. Tratamentul cu anticorpi pentru COVID-19, gata în toamnă?

O companie farmaceutică americană a anunțat luni, 1 iunie, că un tratament cu anticorpi pentru COVID-19 va intra în faza de testare umană, informează CNN.

Rezultatele testării sunt așteptate la sfârșitul lunii iunie, iar în primă fază se va verifica dacă tratamentul este sigur și dacă poate fi tolerat de organismul uman. Primii pacienți au fost deja testați și se află internați la Los Angeles, Atlanta sau New York.

Primul tratament cu anticorpi pentru COVID-19 ar putea fi gata din toamnă

 Prima fază a testelor va verifica dacă medicamentul este sigur și bine tolerate de organismul uman, iar rezultatele sunt așteptate până la sfârșitul lunii iunie. Primii pacienți tratați cu această nouă terapie sunt spitalizați la New York, Los Angeles și Atlanta.

Potrivit specialiștilor, tratamentul cu anticorpi ar fi eficient în tratarea noului coronavirus și ar putea fi disponibil în toamnă, potrivit companiei farmaceutice Eli Lilly.

„Până acum, cercetătorii au încercat să refolosească medicamente care fuseseră dezvoltate în vederea tratării altor boli pentru a vedea dacă ele sunt eficiente împotriva noului coronavirus, dar de când a început epidemia, am început să lucrăm la a găsi un medicament nou împotriva acestei boli. Acum este gata și va fi testat pe pacienți infectați”, a spus vicepreședintele firmei.

În momentul în care o persoană infectată cu COVID-19 scapă de virusul ucigaș, corpul acesteia produce milioane de proteine denumite anticorpi, care luptă cu infecția și îi ajută să se recupereze.

Abordarea, folosită în tratarea mai multor boli

Compania care a creat tratamentul împreună cu cei de la Eli Lilly a obținut o mostră de sânge de la unul dintre primii americani care au reușit să se vindece de coronavirus și care a dezvoltat anticorpii care pot ataca și ucide temutul COVID-19, scrie CNN.

Specialiștii au folosit această abordare și în tratarea altor boli de-a lungul anilor. Printre afecțiuni se numără HIV, astm, lupus, Ebola și diverse forme de cancer.

Cu toate astea, experții nu pot da asigurări că o astfel de terapie ar putea fi 100% eficientă împotriva noului coronavirus care a apărut pentru prima data în China, în luna decembrie a anului 2019. În schimb, cercetătorii susțin că în momentul în care tratamentul a fost utilizat în laborator pe anumite celule, acesta a  blocat abilitatea virusului de a le infecta.

 

Ultimele stiri

  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)
  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Exit mobile version