AcasăSOCIALSperanță în lupta cu virusul ucigaș. Tratamentul cu anticorpi pentru COVID-19, gata...

Speranță în lupta cu virusul ucigaș. Tratamentul cu anticorpi pentru COVID-19, gata în toamnă?

O companie farmaceutică americană a anunțat luni, 1 iunie, că un tratament cu anticorpi pentru COVID-19 va intra în faza de testare umană, informează CNN.

Rezultatele testării sunt așteptate la sfârșitul lunii iunie, iar în primă fază se va verifica dacă tratamentul este sigur și dacă poate fi tolerat de organismul uman. Primii pacienți au fost deja testați și se află internați la Los Angeles, Atlanta sau New York.

Primul tratament cu anticorpi pentru COVID-19 ar putea fi gata din toamnă

 Prima fază a testelor va verifica dacă medicamentul este sigur și bine tolerate de organismul uman, iar rezultatele sunt așteptate până la sfârșitul lunii iunie. Primii pacienți tratați cu această nouă terapie sunt spitalizați la New York, Los Angeles și Atlanta.

Potrivit specialiștilor, tratamentul cu anticorpi ar fi eficient în tratarea noului coronavirus și ar putea fi disponibil în toamnă, potrivit companiei farmaceutice Eli Lilly.

„Până acum, cercetătorii au încercat să refolosească medicamente care fuseseră dezvoltate în vederea tratării altor boli pentru a vedea dacă ele sunt eficiente împotriva noului coronavirus, dar de când a început epidemia, am început să lucrăm la a găsi un medicament nou împotriva acestei boli. Acum este gata și va fi testat pe pacienți infectați”, a spus vicepreședintele firmei.

În momentul în care o persoană infectată cu COVID-19 scapă de virusul ucigaș, corpul acesteia produce milioane de proteine denumite anticorpi, care luptă cu infecția și îi ajută să se recupereze.

Abordarea, folosită în tratarea mai multor boli

Compania care a creat tratamentul împreună cu cei de la Eli Lilly a obținut o mostră de sânge de la unul dintre primii americani care au reușit să se vindece de coronavirus și care a dezvoltat anticorpii care pot ataca și ucide temutul COVID-19, scrie CNN.

Specialiștii au folosit această abordare și în tratarea altor boli de-a lungul anilor. Printre afecțiuni se numără HIV, astm, lupus, Ebola și diverse forme de cancer.

Cu toate astea, experții nu pot da asigurări că o astfel de terapie ar putea fi 100% eficientă împotriva noului coronavirus care a apărut pentru prima data în China, în luna decembrie a anului 2019. În schimb, cercetătorii susțin că în momentul în care tratamentul a fost utilizat în laborator pe anumite celule, acesta a  blocat abilitatea virusului de a le infecta.

 

author avatar
Elena Ionescu
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger