AcasăSOCIALSPECULĂ cu voucherele sociale. Statul le-a BLOCAT. Scandal în familiile defavorizate

SPECULĂ cu voucherele sociale. Statul le-a BLOCAT. Scandal în familiile defavorizate

vouchere

Sprijinirea persoanelor defavorizate, din categoriile indicate mai sus, se face prin acordarea de tichete sociale, pe suport electronic, pentru produse alimentare și mese calde.

Programul se va desfășura în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2022.

Românii „deştepţi” au vândut voucherele sociale

Problema este că românii din zonele rurale, mai ales, au vândut aceste ajutoare venite sub formă de carduri, ca să-şi cumpere băutură şi ţigări. Autorităţile au aflat de această speculă şi au luat măsuri: 10.000 de vouchere sociale au fost blocate.

Persoanele care nu au respectat legea au primit amenzi și de peste 10.000 de lei. Și firmele care au permis achiziționarea altor produse decât alimente au fost sancționate cu până la 5.000 de lei.

Peste 10.000 de carduri sunt în momentul de față sunt blocate fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele”, a precizat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Amendă şi de 10.200 lei

Amenda plătită de cei care au folosit vouchere în alte scopuri s-a ridicat și la 10.200 de lei.

Românii nevoiași care au primit cardurile în lunile iunie – iulie le vor putea folosi după mijlocul lunii august când vor fi alimentate cu cei 250 de lei. Chiar și așa, oamenii se plâng că, nici cu banii în plus primiți de la stat, viața lor nu s-a îmbunătățit.

Prin măsura „Sprijin pentru România”, adoptată de Guvernul României, sunt deja emise – și distribuite persoanelor defavorizate – voucherele pentru alimente pe suport electronic, pentru produse alimentare și mese calde.

author avatar
Andrei Ștefan
513 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger