AcasăSOCIALŞoselele din România, deteriorate de TIR-urile cu cereale ucrainene. Ce are de...

Şoselele din România, deteriorate de TIR-urile cu cereale ucrainene. Ce are de gând să facă Ministerul Transporturilor

România este rută principală de export pentru cerealele ucrainene. Vorbim de aproape 25 de milioane de tone care au trecut prin țara noastră, a spus Klaus Iohannis.

”România oferă o rută principală de export pentru cerealele ucrainene, de când a început războiul au trecut pe la noi aproape 25 de milioane de tone, au fost exportate prin România, din Ucraina. Este de departe cea mai importantă rută de export”, a spus preşedintele.

TIR-urile cu cereale deteriorează şoselele

Totuşi, infrastructura de transporturi din România este suprasolicitată de produsele ucrainene. România dorește să solicite Comisiei Europene decontarea cheltuielilor de întreținere și modernizare a infrastructurii.

Se pare că ministerul lui Grindeanu ar dori să trimită Comisiei Europene deconturi pentru întreținerea drumurilor a căror uzură a crescut substanțial odată cu tranzitul intens de TIR-uri încărcate cu cereale. Sunt vizate cu prioritate drumurile din zona Moldovei, mai intens utilizate în acest scop.

Ministrul Grindeanu a avut deja o discuție cu comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean. Comisia Europeană ar urma să deconteze 200 de milioane de lei pentru lucruri de modernizare în Portul Constanța și liniile de cale ferată care deservesc portul.

Are de suferit mult DN2-E85

Întreținerea drumurilor, în special a celor din Moldova, a generat costuri sporite pentru statul român, în condițiile unui trafic mult sporit. Deteriorarea șoselei are loc într-un ritm mai rapid, în special pe DN 2

Vom continua să sporim exporturile pe calea ferată şi şosele şi prin acestea vom împiedica o foamete globală pentru că, aşa cum se ştie, Ucraina este unul dintre cei mai importanţi producători de cereale din lume”, a mai zis Iohannis.

926 afisari

17 COMENTARII

 1. ADINA VALEAN A FACUT PE DRACU GHEM DE SI L-A FACUT SI FRATE SA AJUNGA MAREATA SI CUM SOTUL EI A SCUIPAT PE MEMORIA MARTIRILOR NOSTRI CA SA ISI ACHITE POLITELE CATRE EVREII CARE L-AU UMFLAT LA POKER…ARE CINEVA ASTEPTARI DE LA ACESTIA? DE LA GRINDEANU, NICI ATAT! EL E CU LIMBA IN FUNDUL LUI ZELENSKI…CE DE LEPRE ARE TARA ASTA!!! NUMAI JAVRE UNA SI UNA…CAT O SA TRAITI DIN CE FURATI, DE NU VA MAI SATURATI?! CAT DESPRE TRADATORI NU UITATI CA PENTRU TRADARE RASPLATA E SPANZURATOAREA…CERCETATI TRECUTUL UNOR POLITICIENI SA VEDETI CU CE LI S-AU ALES URMASII….SOSEAUA SPRE IAD ESTE PREOCUPAREA POLITICIENILOR DE ASTAZI..

 2. Dar România are reglementari privind masa totala autorizata a transporturilor pe drumurile publice. Criteriu impus transportatorilor romani. Ca atare, aplicabil si pt cerealelor din Ucraina.

  Transportului care depaseste masa autorizata ar trebui sa i se refuze accesul in tara.

  La fel, controale repetate ale autorităților pe traseu cu oprirea in trafic pana cand se conformeaza.

 3. La noi este jungla fiecare face după cum îl duce capul autoritățile statului sunt nepăsătoare dacă aceste tiruri nu au voie sa circule peste 40 de tone maxima totala ei încarcă numai net peste 44 de tone ajungând la o masa totala ce ajunge la 70 de tone. Aici nu numai cei din Ucraina încalcă legile ci și ai noștri șoferi. De asta arata drumurile în halul asta . Și nu numai în cereale se depășește tonajul ci peste tot mai ales în acele cariere de piatra.

 4. La noi este jungla fiecare face după cum îl duce capul autoritățile statului sunt nepăsătoare dacă aceste tiruri nu au voie sa circule peste 40 de tone maxima totala ei încarcă numai net peste 44 de tone ajungând la o masa totala ce ajunge la 70 de tone. Aici nu numai cei din Ucraina încalcă legile ci și ai noștri șoferi. De asta arata drumurile în halul asta . Și nu numai în cereale se depășește tonajul ci peste tot mai ales în acele cariere de piatra.

 5. Pericolul mai mare pentru interesul nostru național îl reprezintă Ucraina, nu Rusia ăștia si-au bătut joc de noi deși i-am ajutat în toate modurile posibile

 6. Atata timp cat la cotroceni e acest penal pus in slujba austriecilor de la Sebes, barbierii padurilor tarii, a pinguinului din Ucraina si a legumei din America corupte, poporul roman nu mai are tara.Tara e jaful strainilor. Ce merge bine in Romania? Spaga si hotia! Avem invatamant,sanatate,justitie,politie? Nu! Avem drogati,hoti interlopi, prostituate. condusi de penali, analfabeti si incompetenti

 7. Atata timp cat la cotroceni e acest bolovan pus in slujba barbierilor de paduri ale tarii, a pinguinului din Ucraina si a unei legumei corupte, poporul roman nu mai are tara.Tara e jaful strainilor. Ce merge bine in Romania? Spaga si hotia! Avem invatamant,sanatate,justitie,politie? Nu! Avem drogati,hoti interlopi, prostituate. condusi de penali, analfabeti si incompetenti

  • ALO , MODERATORULE , AI DAT LIBER LA OFENSE SI ATACURI LA PERSOANA ? CE CREZI , POSTARILE DE LA 19:40 , 8:03 , 8:05 , 8:37 si 9:31 APARTIN UNUI ROMAN SAU OMULUI DE CASA ( CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ) ?

 8. DUPA DISTRUGEREA SOSELELOR DE TIRURILE UCRAINIENE LA TONAJE MULT PESTE NORMELE NOASTRE ,MINISTRUL GRINDEANU PUNE LA DISPOZITIE SI CFR CARE E VARZA TOCATA DEJA !!, O SA URMEZE ALTE DEZASTRE PENTRU ROMANIA SI ROMANI.ASAI CAND TARA NU-I GUVERNATA ,IAR NISTE POPANDAI O FAC PE GUVERNANTII SI UN DULAP SASESC
  DOARME PE EL DE 9 ANI !!.

 9. Toti racketii ukro-na-zi ai regimul azovist-banderist din Kievul nazist trebuie executati pe marginile soselelor, sa vedem daca o sa mai vina dupa aceea prin colonia esuata a plavanului nazist !! Cu cat va raresc mai mult rusnacii aia salbatici, pe salbaticii din Kiev, cu atat mai bine pentru restul omenirii !! Oricum, deja Jewbpy Jewlisnki zdrelinski a pierdut 2 milioane de idioti inutili, dar astia au fost aia nazisti sadea, cei de acum sunt aia care sunt luati cu arkanul de pe strazi !! Mo-ar-te tuturor haholilor nazisti, speram sa faca praf tot Isaccea si Izmailul, nici praful de pe toba sa nu ramana pe acolo !!

 10. Toti racketii ukro-na-zi ai regimul azovist-banderist din Kievul nazist trebuie executati pe marginile soselelor, sa vedem daca o sa mai vina dupa aceea prin colonia esuata a plavanului nazist !! Cu cat va raresc mai mult rusnacii aia salbatici, pe salbaticii din Kiev, cu atat mai bine pentru restul omenirii !! Oricum, deja Jewboy Jewlisnki zdrelinski a pierdut 2 milioane de idioti inutili, dar astia au fost aia nazisti sadea, cei de acum sunt aia care sunt luati cu arkanul de pe strazi !! Mo-ar-te tuturor haholilor nazisti, speram sa faca praf tot Isaccea si Izmailul, nici praful de pe toba sa nu ramana pe acolo !!

 11. Cred ca ministerul transporturilor in buna traditie romanesca de slugarit, ar trebui sa interzica circulatia masinilor romanesti, ca sa circule tirurile ucrainene.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Interlopul Edy Power l-a transformat, cu 9.200 euro, în valetul personal pe gardianul care îl păzea în arest. ŞOC cum s-a aflat totul!

Avea mulţi bani, dar nu şi libertate. Este povestea lui Eduard Ivan, zis Edy Power, ajuns în arestul Poliţiei Capitalei anul trecut.Capetele de acuzare?...

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...