AcasăSOCIALSorin Ovidiu Vîntu, veste proastă pentru românii care ţin banii "la saltea":...

Sorin Ovidiu Vîntu, veste proastă pentru românii care ţin banii „la saltea”: cum se va schimba viaţa după eliminarea banilor cash

salariul minim

Plata salariilor în numerar ar putea fi interzisă prin lege, iar comercianții vor fi nevoiți să pună la dispoziție clienților cel puțin o modalitate de plată fără numerar.

Proiectul de lege prevede o interdicție pentru angajatori de a plăti salariile cu bani numerar, fără a preciza care sunt modalitățile de plată alternative agreate.

Ce români vor mai primi salariile cash?

Se pare că singurii angajaţi români care vor mai primi salariile cash sunt cei din structurile MAI.

Plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar”, se arată în proiect.

Singurii salariați care ar putea primi salariile în bani cash vor fi structurile de apărare ale Guvernului, militarii, polițiștii și cei din securitate.

Prezența lege intră în vigoare la 180 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I și se aplică contractelor aferente conturilor de plăţi cu servicii de baza încheiate ulterior intrării în vigoare a prezentei legi, se arată în proiectul de lege.

Sorin Ovidiu Vîntu crede că e o „mârşăvie”

Vîntu spune că legea va fi adoptată în Parlament și că românii vor mai putea plăti numai cu cardul, lucru care va duce la o serie de abuzuri prin popriri.
Proiectul prevede ca toate salariile să fie plătite pe card

România e un laborator pentru toate ideile nenorocite. Scoaterea banilor cash din circulație e cea mai mare mârșăvie ce se poate întâmpla. Ca de obicei, România e un câmp de încercare pentru toate ideile nenorocite.

Avem o clasă politică nenorocită. Consecința scoaterii banilor din circulație este subordonarea totală, orice sergent major de stradă îți poate bloca contul. Orice Horodniceanu îți poate bloca contul.

Ați ieșit 200 de la manifestație? Sunteți filmați și ti se blochează contul. Generație, e o porcărie, se încalcă dreptul la proprietate. Generație, e proprietatea ta.

Unul din motivele luării acestei măsuri este prăbușirea sistemului banca din SUA, acolo inflația a dus ca populația să moară de foame , spune Sorin Ovidiu Vîntu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.439 afisari

17 COMENTARII

  1. CHESTIA ASTA E DISCUTATA DE CEL PUTIN 25DE ANI…AU FACUT EXPERIMENTE IN CHINA….DECI REGIMUL DE LA COMUNISTII DIN CHINA/KOREEA E MODELUL PE CARE-L PROPUNE OLIGARHIA////SALARIUL PE CARD SI DACA ESTI RECALCITRANT COVIDUL PRIN TELEFONUL 5G///IN CHINA AU FOST 30DE MILIOANE MORTI IN PRIMELE ZILE

    • @Anonim 2023-05-14 16:55 16:55:02 HOTNEWS….KMKZ…TAPALAGA…ARTICOL PENTRU CUNOSCATORI….
      ADICA…”ANONIM”…SOV…LUCRA PENTRU VOI…SECURITATE…SECURIZA BISNITAREALA DE ANI DE ZILE…POATE STIE SERGIU NICOLAESCU REGIZORUL „REVOLUTIEI” CEVA…STIE…DAR E MORT…
      Trecutul ascuns al lui Sorin Ovidiu Vântu. Povestea informatorului Nuş Dan Tapalaga
      Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a semnat un angajament de informator cu fosta Securitate în 1983, dosarul figurind ca inchis in 1988, cu numele conspirativ “Nuş”, după cum rezultă dintr-o serie de documente din ceea ce pare să fie dosarul personal. Un fost ofiţer de Securitate confirmă că Vântu a fost racolat în penitenciar, unde executa o pedeapsă pentru delapidare, şi preluat după eliberare în reţeaua unui ofiţer din Roman, oraşul unde SOV locuia înainte de 89.
      HotNews.ro şi Revista Kamikaze au realizat o incursiune în trecutul ascuns al celui despre care se spune că a schimbat soarta alegerilor prezidenţiale din 2009. Din documente şi mărturii rezultă că SOV a fost infractor de drept comun arestat în ’82 pentru delapidare, turnător la Securitate racolat în ’83 şi bişniţar pitoresc în Roman după eliberare, din ’85, până la Revoluţie. După, îl găsim tot aproape de foşti ofiţeri de Securitate, antrenaţi în afaceri complexe.
      Contactat în două rânduri, la începutul şi la sfârşitul investigaţiei, Sorin Ovidiu Vântu a precizat că îşi rezervă dreptul de a avea o reacţie după publicarea materialului.
      O serie de documente din Dosarul Personal arată că Sorin Ovidiu Vântu a fost racolat de Securitate la 28 de ani, în aprilie 1983, în timp ce executa, la penitenciarul Bacău, o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru delapidare. Direcţia a IV-a Contrainformaţii i-a deschis Dosarul Personal cu nr. 8046. Direcţia a IV-a se ocupa, între altele, cu recrutarea informatorilor din rândul puşcăriaşilor.
      Potrivit raportului cu propunerea de recrutare, semnat de ofiţerul Constantin Stănescu, Vântu este ales dintr-un număr de patru candidaţi. Ofiţerul îl califică drept „cel mai corespunzător”, observă că „dispune de posibilităţi de informare în rândul deţinuţilor de pe punctul de lucru” şi notează că are „un dezvoltat spirit de sesizare şi discernământ”. Într-un alt raport de verificare, este descris ca „un element disciplinat care regretă fapta comisă, dovedindu-se recuperabil pentru societate”.
      Într-un alt raport, cpt Popescu prezintă „rezultatul investigaţiilor asupra numitului Sorin Ovidiu Vântu”. Câteva detalii i-au reţinut atenţia ofiţerului de securitate: „este pasionat de jocul de cărţi – recunoscut ca mare trişor la poker – are în anturaj persoane începând de la preoţi, ingineri, profesori şi terminând cu bişniţarii de rând”. Acest raport conţine o mică inadvertenţă, o posibilă eroare. Se menţionează că Vântu a ieşit din penitenciar în decembrie 1985, ceea ce este corect, însă data înscrisă pe raport este 27 iunie1985. Altfel spus, raportul despre viaţa în libertate a lui Vântu pare scris cu şase luni înainte de eliberarea sa. Este altă inadvertenţă, o posibilă eroare la momentul datării raportului.
      Un an mai târziu, pe 1 iulie 1986, un alt raport semnat de ofiţerul CI, Popescu Aurel, propune „trecerea informatorului deţinut Nuş, real Sorin Ovidiu Vântu, în categoria informatori mediu”, aprobat de şeful serviciului, cpt Aioanei Constantin şi de către şeful biroului, Cepoi P. Raportul apreciază, la fel ca altele, comportamentul informatorului Nuş în perioada din penitenciar („a dat dovadă de tact şi de discernământ”), menţionează că după eliberare a fost contactat din nou, că „a furnizat un număr de 4 informaţii cu caracter de securitate care au fost exploatate” şi menţionează că Vântu „a solicitat să fie sprijinit în a se încadra în câmpul muncii, aspect care nu a fost realizat nici până în prezent intrucît judeţele Neamţ şi Bacău au forţă de muncă excedentară”. Ofiţerul de securitate constată însă că Vântu „are relaţii în diferite medii, posibilitatea de a pătrunde în diferite grupuri” şi „dispune de o cultură generală bine consolidată”.
      În consecinţă, ofiţerul propune – şi i se aprobă – „menţinerea în cadrul reţelei informative a informatorului Nuş, pentru acoperirea informativă a mediului de relaţii al cadrelor militare active şi de rezervă, cât şi a membrilor lor de familie”. În acelaşi raport, ofiţerul pune şi o vorba bună, adică „intervenţia noastră ” pentru „rezolvarea problemei încadrării sursei în muncă”.
      Trei săptămâni mai târziu, altă notă datată 18 iulie1986, stabileşte modul de lucru cu sursă Nuş reactivată: „Întâlnirile se vor face lunar, la domiciliul sursei – str. M.Eminescu 6/B/D/39, după ce în prealabil i se va comunică acest lucru la telefon parola: „sunt prof. Turcu din Bacău, mâine vin să vă aduc manualele promise la ora…”.
      Din dosarul personal, unele informatii date de alti turnători despre activitatea lui Vântu din anii ’80 nu par să se confirme. De pildă, într-o notă informativă despre Vântu, o sursă pretinde că acesta s-ar fi întîlnit în 1981 la Bucuresti cu regizorul Sergiu Nicolaescu, de la care ar fi primit suma de 40.000 de lei contra unor bunuri. Sergiu Nicolaescu spune că în ’81 dispunea de suma pomenita – 40.000 de lei – dar că nu-si aminteste să-l fi cunoscut pe Vântu si nici să fi dat cuiva o sumă atît de mare: „Ce cumpăram eu… am cumpărat pînă în 81. Începînd cu ’74 am început să cumpăr lucruri, să-mi fac casa. (…) Suma e mare, e imensă, nu, exclus. Nici dacă îmi dîdea mobila nu dădeam banii ăstia. Nu era perioadă de cheltuit bani. În ’80 îmi făcusem deja casa si nu văd de ce as fi cheltuit.”
      Regizorul admite că l-a întîlnit pe Vântu de două-trei ori după 1990. Ultima data l-ar fi păcălit că-i finanteaza un film, dar n-a mai văzut banii: „Pe urmă am aflat că ăstia de la Realitatea intraseră în alte filme, ale unui coleg de-al meu. Și asa am făcut filmul Carol. Era un scenariu început pentru Vântu. Pe urmă l-am definit si i-am adăugat filmările din ’77 pe care le făcusem eu”.
      Povesteste ca, prin ’92-’93, telefonul lui SOV era ascultat, însă au abandonat operatiunea după ce Vântu i-ar fi spus celui cu care se conversa: „Nu mă mai suna pe numărul ăsta, e ascultat de trei zile”. Fostul informator era deja un om puternic. Acum îl informau chiar cei cărora le dăduse raportul înainte de ’89. Din povestirile sale si ale altor apropiati, unul dintre oamenii cheie ar fi fost Radu Timofte, fost sef SRI, decedat în octombrie 2009. Înainte de ’89, fostul sef SRI fusese cadru MApN. “Dinamo” sustine că Timofte fusese trecut în rezervă din MApN, înainte de ’89, „pentru că fura linguri” (se ocupa de aprovizionare) si că dupa ’90, „primea, la fel ca altii, bani de la Vântu”. Îsi aminteste de începuturile lui Vântu ca om de afaceri, „cînd căra genti cu bani scosi de la Caritas, dar banii nu erau ai lui, ci ai lui Timofte si ai altor securisti din garda veche”. În folclorul despre Vântu include si un episod cu episcopul de Roman, cu banii căruia ar fi deschis, după 1990, primul ziar din oras. Plus încă un episod cu aranjarea cărtilor sfinte în biblioteca Episcopiei.
      Relatiile lui Sorin Ovidiu Vîntu cu ofiteri de Securitate au început înainte de ’89, dar au continuat multi ani după. Conform unei analize a Europei Libere din iunie 2000, “încă din 1997, seful SRI, Costin Georgescu, afirma în Parlament că grupul GELSOR, care cuprinde 27 de firme, lucrează în proportie de 90% cu ofiteri ai fostei Securităti sau ai actualului SRI. Imperiul GELSOR s-a constituit dintr-un SRL, numit Societatea Generală de Investitii, condusă de colonelul Rudăreanu.”

      Conform sursei citate, Costin Georgescu stia ce spune. Iată cîteva exemple: directorul FNI Mures era Alexandru Pogăceanu, ofiter SRI pînă în 1998; director al FNI Cluj a fost Viorel Șopterean, ofiter al SRI pînă la 1 martie 1999; agentia GELSOR Ialomita a fost condusă pînă în decembrie 1999 de Constantin Panait, fost ofiter de Securitate; FNI Constanta era condusă de Dan Hornea, fost sef al serviciului de contrainformatii din marina militară; directorul FNI Covasna, Gheorghe Cornea, fusese pînă în 1990 ofiter de contrainformatii economice la Buzău.
      Fondul National de Investitii a fost unul dintre cele mai mari jocuri piramidale din anii ’90, realizat în complicitate cu institutii ale statululi: CEC si CNVM. Afacerea s-a prăbusit în 1999 si a lăsat în urmă peste 300.000 de păgubiti.
      Un anume ofiter de Securitate, fost sef al unei structuri teritoriale a FNI, are o relevantă aparte. Este vorba despre actualul general în rezervă Vasile Alexoae, sef al Securitătii Roman în 1989. În anii ’90, Alexoae a fost directorul FNI Iasi iar acum este angajat al Iulius Group, societate de dezvoltare imobiliară de la Iasi detinută de afaceristul Iulian Dascălu. Conform CNSAS (prin decizia 2.431, rămasă definitivă si irevocabilă, prin necontestare de către Alexoae), fostul sef al Securitătii Roman a făcut politie politică.
      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-7566833-trecutul-ascuns-lui-sorin-ovidiu-vntu-povestea-informatorului-nus.htm

  2. Cine asculta de parerologul condamnat care a inselat mii de romani?
    Mai faceti si titlu de ziar .

    • daca nici expertul in infractiuni nu stie ce spune…..

      “Nuş”
      de la Nuş’tiu ce,
      tare!

    • indiferent ca a comis o infractiune sau alta omul are dreptate ca prost nu e . sa fie clar
      E adevarat ca e mai geu pt unii sa priceapa asta …….

    • @Io 2023-05-15 13:05 13:05:15 ASA A APARUT „GRUPUL DE LA CLUJ”…”2 SI UN SFERT”…”VULPEA ARDELEAN”…MAI PRICEPETI,.,,MAI GREU CU BANII…IN TIMP…
      Caritas a fost un joc de tip piramidal care a funcționat în România între aprilie 1992 și august 1994. A atras milioane de deponenți din toată țara care au investit mai mult de 1.000 de miliarde de lei vechi (între 1 și 5 miliarde de dolari americani) înainte de a da faliment în 14 august 1994. La data declarării falimentului avea datorii de 450 milioane de dolari americani.
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Caritas_(joc_piramidal)

  3. Jigodia ,dupa ce a vanturat milioane din buzunarele prostilor numiti festiv romani ,acum ii anunta ca le dispare cash-ul .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger