AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu s-a răzgândit: schimbare mare pentru copiii care merg la şcoală...

Sorin Cîmpeanu s-a răzgândit: schimbare mare pentru copiii care merg la şcoală în sistemul privat

copii scoalaSorin Cîmpeanu s-a răzgândit: schimbare mare pentru copiii care merg la şcoală în sistemul privat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, confirmă că școlile și grădinițele private pot chema elevii fizic la cursuri de luni, în mod legal. Acesta a declarat că „Art. 8.1 (n.red. din Hotărârea CNSU de vineri) care reglementează suspendarea prezenței fizice în scoli și grădinițe private nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern.”

Vă reamintim, şcolile şi grădiniţele private pot primi copii şi elevi fizic la curusuri. Insituţiile de învăţământ private nu sunt incluse în acel text al hotărârii de Guvern, care a introdus vacanţă forţată în tot sistemul de învăţământ de stat.

Privaţii au fost excluşi din Hotărârea de Guvern

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educației la nivel de structură a anului școlar, susține ministrul Cîmpeanu.

A fost o neînţelegere juridică

Îmi place să presupun ca a fost o neînțelegere în plan juridic asupra a ceea ce se poate reglementa și a ce nu se poate reglementa. Nu am niciun temei legal prin care să oblig școlile private să instituție o vacanță într-o anumită perioadă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Eu cred că Guvernul va rezolva această problemă. CNSU a reglementat deja. Peste CNSU, doar Guvernul poate valida art. 8.1 din hotărârea CNSU care este corect, evită discriminarea dintre elevii din învățământul privat și cel de stat”, a mai spus Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Ștefan
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger