AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu s-a bucurat când a văzut rezultatele de la simularea la...

Sorin Cîmpeanu s-a bucurat când a văzut rezultatele de la simularea la Evaluarea Națională, deşi notele elevilor au fost modeste

Sorin-CampeanuSorin Cîmpeanu s-a bucurat când a văzut rezultatele de la simularea la Evaluarea Națională, deşi notele elevilor au fost modeste

Sorin Cîmpeanu a spus că rezultatele simulărilor la Evaluarea Națională au fost surprinzătoare și că arată cât de bine s-au mobilizat elevii de clasa a opta pentru aceste examene.

Aceste declaraţii au venit în ciuda acuzaţiilor legate de dificultatea subiectelor în scopul de a face ministerul să renunțe la examenele naționale.

Ce note au luat elevii?

65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut simularea probelor Evaluării Naţionale au avut medii mai mari sau egale cu 5, transmite Ministerul Educaţiei. Potrivit datelor dintr-un comunicat oficial, doar 25 de elevi au obținut medii de 10. Ceea ce înseamnă că notele au fost, în principiu, modeste.

S-a constatat că în cazul Evaluării Naționale au fost scoase în evidență calitățile elevilor care au reușit să se mobilizeze. În aproape toate județele rata de promovare a fost peste 50%, cu excepția județelor Vaslui și Timiș.

Unde au fost rezultate slabe trebuie concentrare pe orele remediale„, a spus ministrul Educației.

Subiecte date cu răutate?

Cel puțin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate și au fost prognosticuri că nu elevii nu vor reuși să ia mai mult de 4. Au fost acuze că subiectele sunt mult prea dificile și că s-ar dori rezultate mult prea slabe.

Scenariile au fost că Ministerul Educației ar dori rezultate mai slabe ca să renunțe la examenele naționale„, a mai zis Sorin Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Ștefan