AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu pune gând rău profesorilor nevaccinați: nu au voie la Bacalaureat...

Sorin Cîmpeanu pune gând rău profesorilor nevaccinați: nu au voie la Bacalaureat și Evaluarea Națională

profesor

Ministerul Educației a lansat o ipoteză conform căreia profesorii care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 ar putea să predea exclusiv online. Același lucru s-ar putea întâmpla și cu examenele naționale.

Autoritățile ar trebui să impună condiția ca doar profesorii vaccinați să poată supraveghea în săli desfășurarea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale, a explicat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Oficialul spune că această variantă luată în calcul este pentru a motiva și impulsiona vaccinarea cadrelor didactice. „La examenele naționale vom avea nevoie de supraveghere, iar pentru a intra în sală să supravegheze elevii care dau examen de Evaluare Națională sau de Bacalaureat cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul educației nu a dat un răspuns clar la întrebarea dacă profesorii nevaccinați ar putea „să nu mai facă meseria”, declarându-se convins că se vor vaccina în cele din urmă. „Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației: Profesorii care nu sunt vaccinați ar putea preda doar online

Mulți profesori refuză vaccinarea împotriva Covid-19, deși aceștia ar fi trebuit să se afle printre primii imunizați. Și totuși peste 150.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, adică mai mult de o jumătate, au fost vaccinaţi anti-COVID până în prezent, la nivel naţional, a declarat zilele trecute secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Maria Ştefania Manea.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vaccinarea este un act voluntar, dar și de responsabilitate, fiind singura soluție pentru încheierea crizei sanitare. El a atras atenția că există o „presiune din ce în ce mai mare din partea părinților”, ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie „doar cu cadrele didactice vaccinate”, lucru care a fost negat de aceștia.

author avatar
Andreea Vlad
440 afisari

11 COMENTARII

  1. de acord dar sa se plateasca despagubiri mari in cazul cand un dascal obligat sa se vaccineze o sa aiba ulterior reactii adverse . Da!

  2. Cică pentru ,,a-i motiva,, pe profesori să se vaccineze. Adică motivarea în acest caz = șantaj! Deci avem un nou sinonim pentru șantaj!

  3. @ Un ministru al educației să zică așa ceva, ? Unde o fi fost educat ăsta de a fost pus și ministru al educației, de liberali, ?

  4. @ Ce faceți bă, aveți probleme cu competența acolo unde v-ați „cocoțat” și încercați să vă justificați lipsa de pregătire și de rezultate încercând să mutați responsabilitatea la ăia care vă cer un mediu curat și sănătos în care nu zburdă viruși ce fac necesară vaccinarea, ? Ăsta de e ministru la educație zice că s-ar fi vaccinat părinții elevilor care fac presiuni că au rămas nevaccinați profesori ,? Ce ministru al educației e ăsta care iese și zice că părinții elevilor stabilesc ce să facă profesorii și criteriul de selecție al profesorilor la Bacalaureat și Evaluarea Națională este vaccinarea, ? Sunteți de părere că ministru educației ține să pună în evidență , în mod public, că nu se descurcă cu presiunile celor ce vor să își folosească vaccinurile produse, ? Păi ăsta de l-au pus liberalii ministru al educației zice că are probleme cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului din motive de nefolosire a vaccinurile realizate de producătorii de vaccinuri și a faptului că guvernanții nu au luat decizii care să combată răspândirea virușilor favorizând astfel producția și utilizarea de vaccinuri , pentru care guvernanții chiar insistă în mod evident, ?

  5. @ Miniștrii guvernului Cîțu își demonstrează zilnic lipsa de pricepere afirmând că ăia care s-au vaccinat cer să se vaccineze și cei care nu s-au vaccinat, ? Păi ce bă, i-au îndemnat să se vaccineze cei nevaccinați pe ăia de s-au vaccinat, ca ăia vaccinați să aibă astfel de solicitări, ?

  6. & Despre liberalism și proprietate, ?
    Ăștia de guvernează exprimă și atitudini de „proprietari” ai angajaților din sistemul public, sau eventual numai de „proprietari ai funcțiilor publice”, în mandatul de guvernare , pe care vor să le administreze și așa cum le solicită simpatizanții, susținătorii și nemulțumiții, iar angajații din sistemul public să se și conformeze solicitărilor primite de guvernanți, ?

  7. & Ăsta de e ministru la educație a aflat de undeva că persoanele vaccinate nu mai transmit virușii ,de apare public cu afirmații despre ,,corectitudinea vaccinării”, ?

  8. @ Guvernul Cîțu are un ministru al educației care se străduie „să încaiere” părinții vaccinați cu profesorii nevaccinați, că e membru al uni guvern de „dealeri de vaccinuri”, livrate de UE , ? Astfel de indivizi au fost numiți miniștrii ai educației în „România educată” a lui Iohannis , veterinari care nu au cunoștințe elementare despre drepturile persoanelor și îndatoririle angajaților statului, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger