AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu, practic, recunoaşte: copiii românilor, pe mâna unor profesori slab pregătiţi!

Sorin Cîmpeanu, practic, recunoaşte: copiii românilor, pe mâna unor profesori slab pregătiţi!

Ministrul Educaţiei a afirmat că există o criză de profesori în sistemul de învăţământ, iar aproape jumătate dintre actualii dascăli se vor pensiona în următorii zece ani.

Potrivit ministrului, în prezent sunt aproape 1.000 de cadre didactice care nu au nici măcar studii superioare. Pentru încurajarea angajărilor din Educaţie, Cîmpeanu este de părere că este necesară o creştere a salariilor, precum şi alocarea a 6 la sută din PIB pentru acest domeniu.

Profesorii, atraşi doar de salarii mari

Sorin Cîmpeanu a precizat că schimbarea din sistemul de învăţământ nu se va putea face fără salarii atractive.

”Dacă nu vom înţelege să acordăm resurse în aşa fel încât să nu mai existe vreun cadru didactic în România, care să aibă un salariu sub salariul mediu pe economie, nu vom reuşi să facem schimbarea. profesorul are rolul determinant”, a declarat ministrul Educaţiei.

Absolvenţii universităţilor româneşti, cei mai buni absolvenţi ai universităţilor româneşti, vor alege întotdeuna altceva, vor alege în mod evident, să nu fim ipocriţi, acea variantă care le va asigura un trai mai bun, chiar dacă ei îşi doresc să fie profesori.

Deci atractivitatea salarială este esenţială. Pentru asta, alături de alte obiective, voi lupta cu toate mijloacele să rămână în proiectul Legii Educaţiei, aşa cum este propus acum„, a mai zis Sorin Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Ștefan