AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu a tras ALARMA înainte de începerea şcolii pentru copiii mici:...

Sorin Cîmpeanu a tras ALARMA înainte de începerea şcolii pentru copiii mici: nu vor fi condiţii de siguranţă!

sorin cimpeanu Sorin Cîmpeanu a tras ALARMA înainte de începerea şcolii pentru copiii mici: nu vor fi condiţii de siguranţă!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, are o veste proastă pentru copiii care vor începe şcoala luni, 10 ianuarie: nu mai sunt teste Covid-19 şi pentru ei. Aşadar, şcoala nu va începe în condiţii de siguranţă, săptămâna viitoare, pentru ciclul primar din cauza lipsei testelor.

Totuşi, Cîmpeanu anunță că școlile nu se vor închide chiar dacă va crește numărul de infectări în perioada următoare.

Testarea în şcoli, suspendată

În România, testarea în școli este suspendată în acest moment, după doar aproape trei săptămâni în care au fost teste în unitățile de învățământ la sfârșitul anului trecut.

Luăm în considerare punctul de vedere al Ministerului Sănătății care spune că școlile nu trebuie închise. Din perspectiva educației, momentul este total nepotrivit, pentru că în săptămâna 10-14 ianuarie, urmează să se încheie situația școalară, pentru semestrul 1.

Din perspectivă legală cei care au făcut această solicitare, către Ministerul Educației, dovedesc o gravă necunoaștere a legislației, deoarece Ordonanța de urgență 99 din 10 septembrie 2021 permite trecerea în online doar până la data de 10 ianuarie.

Nu există nici măcar bază legală a trecerii în online a școlilor”, a declarat ministrul Educației, vineri seară.

Testele sunt necesare pentru funcționarea școlilor în condiții de siguranță. Solicităm în continuare către IGSU să se facă toate eforturile pentru deblocarea situației.

Nu am niciun fel de estimare, ministerul nu este implicat nici în licitație, nici în contractare. Singurul în măsură este IGSU”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu are dubii cu testarea acasă

Dacă ne raportăm la cele 111 teste pozitive confirmate de PCR, dintr-o multitudine de milioane de teste, apreciez fără să îmi depășesc limitele de competență, că au o relevanță scăzută testele.

Încrederea în părinți îmi doresc să fie mai mare, dar am îndoieli că acești părinți au făcut aceste teste și au făcut corect acasă.

Atâta timp cât nu există baza legală de testare la școală, pentru obligativitatea testării, dacă sunteți profesor și 20 de elevi spun: nu vrem să ne testăm, sunt curios ce puteți face”, a mai zis Sorin Cîmpeanu.

 

author avatar
Andrei Ștefan
312 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tataie mai bine mergi la pensie ! Tu vrei, dar nu poti ! Te chinui de doi ani sa faci ceva si tot in gard dai ! Nu te pricepi ma, crunt adevar !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger