AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu a mai "tăiat" din vacanţa elevilor. Cum va arăta noua...

Sorin Cîmpeanu a mai „tăiat” din vacanţa elevilor. Cum va arăta noua structură a acestui an şcolar

Sorin-CampeanuSorin Cîmpeanu a mai "tăiat" din vacanţa elevilor. Cum va arăta noua structură a acestui an şcolar

Ministriul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în 8 noiembrie școala va începe, însă vineri va fi anunțat în ce mod, care va fi „adaptat realităților”. Ministrul a precizat că numărul de teze se reduce în acest an, vor fi cu prezență fizică și vor putea fi susținut începând cu 6 decembrie.

În plus, se pregăteşte ceva pentru la iarnă: vacanţă mai scurtă, pentru recuperarea materiei.

Revenirea în bănci, în data de 3 ianuarie

Sorin Cîmpeanu a spus că unii dintre elevi vor avea vacanţa de iarnă mai scurtă, pentru a putea recupera materia pierdută. De asemenea, se va renunţa şi la programul „şcoala altfel” deoarece, spune Sorin Cîmpeanu, „tot anul a fost altfel”.

Maximum posibil de a fi compensat fără să se piardă nicio zi de prezenţă fizică este o vacanţă de două săptămâni. În vacanţa de iarnă putem să recuperăm o săptămână prin revenirea la şcoală, precum în mulţi alţi ani, în data de 3 ianuarie.

E o variantă de compromis care creează neajunsuri şi nemulţumiri”, a precizat ministrul interimar al Educaţiei.

Se încearcă recuperarea materiei

Au fost mulţi alţi ani când am revenit după sărbători la şcoală. Am fost puşi în situaţia de a alege între două variante rele: o săptămână în vacanţa de iarnă, iar cealaltă săptămână prin renunţarea la săptămâna „Şcoala altfel”.

Anul acesta tot anul a fost altfel. E singura variantă să compensezi cele două săptămâni fără să pierzi nicio zi de şcoală şi să împingi examenele naţionale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la Pro TV.

author avatar
Andrei Ștefan
480 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger