AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu a decis care sunt bolile ce vor trimite elevii în...

Sorin Cîmpeanu a decis care sunt bolile ce vor trimite elevii în sistemul hibrid

Sorin-CampeanuSorin Cîmpeanu a decis care sunt bolile ce vor trimite elevii în sistemul hibrid

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a enumerat bolile din cauza cărora elevii vor învăţa în sistem hibrid. Acesta a anunțat în conferința de presă susținută joi că ordinul de ministru a fost trimis la Monitorul Oficial. Această prevedere se va aplica până la finalul semestrului al doilea.

Elevii cu afecţiuni cronice vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finalul semestrului al doilea al acestui an şcolar, a spus ministrul Educaţiei, care a precizat că s-a creat această posibilitate deoarece pandemia de COVID-19 încă nu s-a încheiat.

Afecţiunile la care s-a referit Sorin Cîmpeanu

Elevii cu afecţiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă, precum transplant, afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului doi, până când transmisia comunitară se va încheia”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă va fi nevoie ca părinții elevilor aflați în aceste situații trebuie să aducă noi adeverințe medicale care să certifice aceste boli, ministrul a răspuns că trebuie aduse aceleași adeverințe, pentru că decizia va fi luată de Consiliul de Administrație al școlii.

Ce înseamnă sistemul hibrid: o parte a elevilor merg la școală, ceilalți urmăresc online cursurile, pentru o perioadă, apoi inversarea celor două grupe.

author avatar
Andrei Ștefan
492 afisari

5 COMENTARII

  1. Scoala hibrida e in capul.lui.
    Ar trebui doar copii cu boli grave sa poata sta in on line.Restul , la scoala.

    • ”Sorin Cîmpeanu a decis care sunt bolile ce vor trimite elevii în sistemul hibrid”
      Sculamentul este pe lista aia? Stiti ca se poarta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger