AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu a anunţat sub ce formă va fi introdusă Educaţia Sexuală...

Sorin Cîmpeanu a anunţat sub ce formă va fi introdusă Educaţia Sexuală în şcoli

Sorin-CampeanuSorin Cîmpeanu a anunţat sub ce formă va fi introdusă Educaţia Sexuală în şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că materia „Educaţie Sexuală” va fi introdusă, până la urmă, în şcoli. Sub ce formă? În programa de Educaţie Sanitară.

În momentul de faţă aşa se numeşte, chiar dacă ştiu foarte bine că programa şi de educaţie sanitară cuprinde toate aceste noţiuni. Deja de la clasa a XI-a, lucrurile încep să fie foarte complexe în această programă pe partea de educaţie sexuală.

Este vorba, însă, de un număr foarte mic de copii, disciplina fiind una opţională, care urmează această disciplină, educaţia sanitară cu componenta de educaţie sexuală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cum vor reacţiona părinţii?

Nu am nicio emoţie cu această denumire chiar dacă acest cuvânt, sexual, pentru acei părinţi care sunt mai puţin pregătiţi poate să genereze foarte facil idei preconcepute.

Este vorba de educaţie sexuală. Poate ar fi fost mai fericită o denumire mai explicită care să îi ajute şi pe cei care nu intră în profunzimea lucrurilor, ci se uită doar la denumiri. Zic, poate, dar e foarte în regulă aşa, eu, personal, nu am niciun fel de problemă.

Eu cred că bine ar fi să fie înscrişi din start pentru această disciplină, urmând ca în cazul în care părinţii au rezerve să poată formula cereri de retragere de la această disciplină, motivate sau nu, dar punctualâ”, a declarat Cîmpeanu.

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, luni, că legea privind educaţia la sănătate, inclusiv educaţia sexuală, retrimisă de către preşedintele Klaus Iohannis spre reexaminare Parlamentului nu oferă posibilitatea copiilor cei mai vulnerabili să beneficieze de astfel de ore decât dacă părintele îşi dă acordul în acest sens.

Liderul USR PLUS a adăugat că este „o lege medievală” care obligă în continuare „generaţii de tineri şi tinere să facă lecţia de educaţie sexuală în spatele şcolii sau în toaletă”.

author avatar
Andrei Ștefan
254 afisari

3 COMENTARII

  1. Barna ipotent mental si fizic ce esti. Nu ai copii javra si nici nu iti doresti probbail. Jegule ce esti. Educa copiii prietenilor daca ai asa ceva. Marxist imputit.

  2. Sa fie introdus Manualul Studiul Prostiei , dând exemple, studii de caz Liberale, ca avem chachalau

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger