AcasăSOCIALSorin Cîmpeanu a anunţat câte şi ce şcoli reîncep cursurile fizice, de...

Sorin Cîmpeanu a anunţat câte şi ce şcoli reîncep cursurile fizice, de luni, 8 noiembrie. Ministrul Educaţiei a trimis şi un avertisment!

Sorin-CimpeanuSorin Cîmpeanu a anunţat câte şi ce şcoli reîncep cursurile fizice, de luni, 8 noiembrie. Ministrul Educaţiei a trimis şi un avertisment!

Sorin Cîmpeanu a anunțat că 68% dintre școlile și grădinițele din România vor începe cursurile luni cu prezență fizică, iar echipe de control vor verifica în toată țara cum au raportat unitățile de învământ rata de vaccinare din rândul personalului.

Părinții sunt responsabili pentru traseul elevilor către și de la școală. Părinții sunt responsabili pentru toate activitățile în afara școlii. Pentru tot ceea ce este în școală sunt responsabili profesorii.

Pentru a asigura un mediu sigur, avem nevoie de profesori vaccinați. Profesorii sunt cea mai numeroasă categorie care s-a vaccinat”, a spus Cîmpeanu.

Rata de vaccinare, afişată în şcoli

Sorin Câmpeanu a precizat că informaţiile exacte privind modul în care vor reîncepe cursurile sunt disponibile pe site-urile fiecărui inspectorat şcolar.

Şcoala va începe pe 8 noiembrie pentru toţi elevii şi preşcolarii atât din învăţământul de stat, cât şi privat. Se vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică în unităţile în care rata de vaccinare anti-COVID a întregului personal este de peste 60%.

În școli avem afișată rata de vaccinare, ceea ce nu avem nici în spitale, nici în tribunale, nici într-o altă instituție publică, doar în școli.

Este un exemplu pe care profesorii îl dau. 68% din școlile și grădinițele României vor începe luni cu prezență fizică. Vă spun defalcat pe județe, în Dolj avem 88%, în Vâlcea și Dâmbovița – 85%, în Cluj și Constanța – 83%”, a declarat ministrul interimar al Educației.

Cîmpeanu trimite controale în şcoli

De luni vom verifica cu echipe de control în toată țara modalitatea în care s-a raportat rata de vaccinare. Vom verifica respectarea regulilor sanitare în școli”, a adăugat Cîmpeanu.

În situaţia în care vor fi probleme legate de resursa umană sau de infrastructură, indiferent dacă rata de vaccinare a personalului este de peste 60%, există în continuare posibilitatea ca şcolile respective să solicite desfăşurarea cursurilor online.

Pentru a preveni răspândirea COVID-19, elevii și întreg personalul din instituțiile de învățământ vor fi testaţi de două ori pe săptămână.

author avatar
Andrei Ștefan