AcasăSOCIALSondaj CURS/Cu cine ar vota românii dacă ar avea loc alegeri în...

Sondaj CURS/Cu cine ar vota românii dacă ar avea loc alegeri în curând. Ce partid conduce în TOP 3

sursa foto: aradon.ro

Un sondaj CURS realizat în perioada 10-20 ianuarie 2023 arată că cum ar vota românii dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Primul în top e Partidul Social Democrat, formațiunea condusă de Marcel Ciolacu, urmat de Partidul Național Liberal, formațiunea ce-l are în frunte pe premierul Nicolae Ciucă, și de Alianța pentru Unirea Românilor – partidul condus de către deputatul George Simion.

Rezultatele sondajului de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) au fost aflate recent. Volumul eşantionului a fost de 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, iar marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.

În privința alegerilor, top 3 arată astfel: PSD figurează pe primul loc, urmat de PNL, pe locul trei situându-se AUR.

sursa foto: curs.ro

Astfel, la întrebarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?”, răspunsurile au arătat astfel:

– PSD – 36%

– PNL – 22%

– AUR – 14%

– USR – 8%

– UDMR – 5%
– PMP – 4%

– PUSL – 4%.

Ce cred oamenii despre intrarea României în Schengen în 2023

sursa foto: curs.ro

O altă întrebare adresată participanților la acest sondaj a fost următoarea: „Credeți că România va fi admisă în Spațiul Schengen anul acesta?”

Răspunsurile au fost:

– Mai degrabă nu – 40%

– Mai degrabă da – 34%

– Sigur nu – 13%

– Sigur da – 5%

– Nu ştiu/Nu răspund – 8%.

author avatar
Andrei Coman