AcasăSOCIALSondaj CURS. Cu ce partide ar vota bucureștenii dacă duminica viitoare ar...

Sondaj CURS. Cu ce partide ar vota bucureștenii dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale

(foto: antena3.ro)

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a făcut publice datele unui sondaj recent, realizat în perioada 14 – 24 februarie 2023, în municipiul București. Potrivit rezultatelor cercetării sociologice, PSD-ul, partidul condus de către Marcel Ciolacu, a ieșit primul în opțiunile exprimate de către respondenții la sondaj, răspunzând la întrebarea cu ce partid ar vota dacă duminică ar avea loc alegeri locale.

Concret, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”, topul 5 al formațiunilor, în funcție de opțiunile locuitorilor Capitalei, arată astfel:

Partidul Social Democrat (PSD) 32%
Partidul Național Liberal (PNL) 20%
Uniunea Salvați România (USR) 16%
Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR) 13%
Partidul Mișcarea Populară (PMP) 5%.

Răspunsurile integrale:

sursa foto: curs.ro

Care sunt principalele probleme ale Capitalei

De asemenea, participanții la sondaj au fost întrebați care consideră că sunt principalele probleme ale Bucureștiului, iar răspunsurile au fost, în ordine – încălzirea / apa caldă, urmată de situația traficului, dar și de poluare și de problema parcărilor.

La întrebarea „În opinia dumneavoastră care sunt principalele probleme ale Bucureștiului?” răspunsurile au arătat astfel:

Încălzirea / Apa caldă 28%
Traficul 21%
Poluare 13%
Problema parcărilor 10%
Drumurile 8%
Starea spitalelor 7%
Curățenia 7%

sursa foto: curs.ro


Sondajul a fost realizat în perioada 14 – 24 februarie 2023, universul de eșantionare fiind populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste, conform CURS. Au participat 862 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%.

author avatar
Andrei Coman