AcasăSOCIALȘomaj tehnic la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Sute de angajați, trimiși acasă

Șomaj tehnic la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Sute de angajați, trimiși acasă

aeroportȘomaj tehnic la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Sute de angajați, trimiși acasă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti se pregăteşte să trimită în şomaj tehnic 700 de angajaţi, anunță Antena 3. Sindicatele atrag atenția asupra unei Hotărâri a Consiliului de Administraţie, care forțează trimiterea angajaților în șomaj tehnic și încalcă articolul 20 din Legea 55/2020.

Trimiterile în şomaj au loc în condiţiile în care traficul este în creştere, iar compania face în continuare investiţii, spun sindicaliştii.

În plus, nu are datorii către furnizori, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti se finanţează din surse proprii, iar pe perioada pandemiei nu a beneficiat de ajutoare de la stat.

Compania Națională Aeroporturi București vrea să ia un credit de 40 de milioane de euro

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează aeroporturile Henri Coandă și Aurel Vlaicu, are nevoie de bani pentru continuarea activității și a investițiilor. Acționarii companiei vor decide luna viitoare contractarea unui credit de 40 de milioane de euro.

Cele 40 de milioane de euro sunt destinate realizării cheltuielilor de capital și susținerea activității operaționale în contextul prelungirii crizei sanitare.

„Acest credit ar fi necesar pentru acoperirea fluxului de numerar negativ aferent perioadei 2021-2022, generat de plățile efectuate în cadrul proiectelor investiționale aflate în curs și a celor necesare pentru conformarea cu regulamentele ce guvernează activitatea aeroportuară, precum și asigurarea unui buffer financiar având în vedere previziunile traficului pentru perioada 2021-2022 și implicit ale veniturilor companiei”, potrivit unui comunicat CNAB.

author avatar
Andreea Vlad
598 afisari

2 COMENTARII

  1. Și….? Le este rușine să intre în șomaj? Pînă acum trebuiau să fie sătui de șomaj, ce naiba!

    • De ce sa fie sătui de șomaj? Pentru ca aveau rezerve de 600.000.000 lei pe care administratorii i-au mâncat? Pentru ca e una din putinele companii de stat care plătește acționarilor dividende de milioane de euro? Pentru ca trebuie îngropată la comanda?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger