AcasăSOCIALȘoferița de troleu care oferă o lecție impresionantă de omenie. A salvat...

Șoferița de troleu care oferă o lecție impresionantă de omenie. A salvat peste 150 de vieți

Șoferița de troleu care oferă o lecție impresionantă de omenie. A salvat peste 150 de vieți (sursa foto: captură video Digi24)

O femeie din Timișoara are o poveste deosebită, fiind, se poate spune fără exagerare, o eroină a zilelor noastre.

Și asta pentru că, dincolo de meseria pe care o are – cea de șofer de troleibuz în orașul de pe Bega – își găsește timp să meargă să doneze sânge. Face acest lucru de mai mulți ani, inspirată de cea care i-a dat viață.

”Eram copil, maică-mea dona sânge și eu mă duceam cu ea. Pe mine nu mă lăsa să intru acolo cu ea niciodată. Și eu am zis na, la 18 ani mă duc și eu și când am făcut 18 ani m-am dus și am dona. Și de la 18 ani donez și în ziua de azi. Mă simt foarte bine după ce donez și mă simt bine că pot să salvez alte vieți, care chiar au nevoie”, a povestit Ramona Tabita Pîrpîlită, pentru Digi24.

A donat sânge de peste 50 de ori

Așa a ajuns ca, la cei 39 de ani ai săi, să doneze sânge de peste 50 de ori și să salveze peste 150 de vieți, conform sursei citate.

În altă ordine de idei, deși nu sunt puțini cei care se plâng de aglomerația din marile orașe, în special când vine vorba de felul în care se circulă la orele de vârf, tânăra dă de înțeles că vede doar partea frumoasă a meseriei sale. ”Nu știu dacă mă credeți, dar eu chiar mă relaxez la lucru. La început mă enervam mai repede, acum m-am obișnuit și cu călătorii și cu traficul”, a mai povestit Ramona Tabita Pîrpîlită.