AcasăSOCIALŞoferii STB, scindaţi în tabere! Câţi spărgători de grevă au ieşit, duminică,...

Şoferii STB, scindaţi în tabere! Câţi spărgători de grevă au ieşit, duminică, pe traseu, şi câţi au rămas la garaje

greva stbŞoferii STB, scindaţi în tabere! Câţi spărgători de grevă a ieşit, duminică, pe traseu, şi câţi au rămas la garaje

O nebunie întreagă la STB. Greva şoferilor a continuat şi duminică, numai că acum nimeni nu-şi mai asumă protestul. Sindicatul Transportatorilor din București face un pas în spate după declarațiile primarului Nicușor Dan. Sindicatul a dat publicității un comunicat prin care se distanțează de mișcările de protest din ultimele zile.

Sindicatul pretinde, într-un comunicat, că nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest, poziţionându-se în primul rând ca un factor de echilibru, iar în al doilea rând ca un avertizor, aducând la cunoştinţa conducerii în permanenţă nemulţumirile salariaţilor.

25% din parcul auto, pe traseu

Conducerea STB SA solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu. În momentul de faţă asigurăm cca 25% din parcul de vehicule programat.

Mijloacele de transport în comun ieşite în traseu pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB. În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să-şi facă datoria faţă de călători”, a transmis compania.

Transportul în comun nu funcţionează nici duminică în Capitală, şoferii de Societatea de Transport refuzând să iasă pe traseu. Mai mulţi angajaţi s-au adunat la Autobaza Titan, unde se află şi forţe de ordine.

Sindicatul a explicat ce plângeri au şoferii

Pentru o corectă informare vă evidenţiem faptul că Sindicatul nostru nu a iniţiat şi nu a organizat prezentul protest, poziţionându-se în primul rând ca un factor de echilibru, iar în al doilea rând ca un avertizor, aducând la cunoştinţa conducerii în permanenţă, atât nemulţumirile salariaţilor cât şi caracterul din ce în ce mai alarmant al tensiunilor sociale acumulate pe fondul lipsei acute de dialog social, vinovată fiind în acest sens actuala conducere.

Lipsa dialogului real, nerespectarea prevederilor CCM STB SA, refuzul de a demara negocierea unui nou CCM şi a asigura o creştere salarială, lipsa unor soluţii privind rezolvarea problemelor sesizate prin adresele trimise către primarul general, Consiliul de Administraţie şi Directorul general legat de condiţiile de muncă (capete de linii, depouri, autobaze şi celelalte entităţi), creşterea alarmantă a bolilor profesionale, reducerea Planului de reparaţii la URAC, ritmul de aprovizionare cu piese şi subansamble care a condus la majorarea numărului de vehicule imobilizate în mai puţin de un an de zile, la peste 400 vehicule, iar cele din traseu cu mari probleme tehnice, se vede acest lucru în numărul mare de defecte tehnice zilnice, lipsa autorizaţiei cu privire la repausul săptămânal care a expirat la data de 31.12.2021, au fost transmise prin adresele noastre pe care le punem la dispoziţia presei, adrese din care reiese că Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a sesizat riscul iminent al declanşării unui protest precum cel de faţă, în pofida dorinţei Sindicatului nostru de găsire de soluţii pentru ca o astfel de situaţie să fie evitată”, se menţionează în comunicatul STB.

author avatar
Andrei Ștefan
489 afisari

15 COMENTARII

  1. Oamenii sustin pe muncitori nu pe nicusor incompetentul si directotul care ii face pe oameni mafioti, dar el nu e in stare cum se vede sa si respecte oamenii si sa rezolve problrmele nu sa insulte . Sindicatul trebuie respectat nu sa l numeasca clan un individ care sta cu mapa iar ei cu sapa cum e zicala!!!

    • Sunt trei zile de absente nemotivate. Sa le fie desfacut contractul de munca si pusi sa plateasca pagubele de 20 milioane lei.

      • SI TRECI DUMNEATA LA VOLAN SAU LA MANETA ?
        POATE CA ITEBISTII ISI VOR DEPUNE DEMISIA IN BLOC SI ATUNCI SA TE VAD DACA MAI AI PORNIRI NAZISTE !!!

        • La 6500 lei/luna vin soferii din UE. Peste 1200 euro/luna nu castiga nici in UK.
          Am categoria D si abia astept sa le iau locul.

  2. Alde Manivela se fac ca nu inteleg diferenta intr Regie (RATB) si SA (STB). Ei vor ca STB sa le ofere avantajele RATB ceea ce nu se poate. Regia-i una si are regulile ei, SA si SRL e alta.
    Ce contract colectiv la SA? Legea nu- prevede obligativitatea contractului colectiv la SRL si SA.

    • DE ACORD, DAR CINE TRAGE DE COLAC ?
      TE PRICEPI !!!
      SA FIE GREVA PINA CRAPA FICATII IN NAZISTIL DE PLICUSOR SI DE DIRECTOR !!!
      IAR BUCURESTENII SA-SI VADA DE TREBURI SI SA STEA SUB PATURI LINGA CALORIFERUL INGHETAT CU ”AGENT” DE LA PLICUSOR !!!

      • La 6500 lei/luna vin soferii din UE. Peste 1200 euro/luna nu castiga nici in UK.
        Am categoria D si abia astept sa le iau locul.

  3. Cand vor fi muri cslstoti din cauza conditiilor in care sunt masinile care circula o sa si dea demisis conducerea ca oamenii ne au spus cu ce circulam si amaratul asta de la primarie care deja are ferita moarta pe constiinta ca nu e in stare sa vopseasca niste treceri decente nici acum!!! Nu intrkegeti ca astia doar nananca banii degeaba!!!

  4. Prapaditul ala de sindicalist cu curu in doua luntri, dupa ce a ”aprins valvataia”, acum cand vede ca i s-a aprins si casa se face ca nu stie nimic. Zau, ca ii admir pe bucuresteni ca platesc niste servicii de care nu beneficiaza si tac malc. Bravo, turma…

    • Daca esti provincial, ceea ce se vede, taci dracului din gura !
      Vezi-ti de treburile tale si, daca iti pute, nu calca prin Bucuresti !!!

      • Stai linistit. Prefer Viena, chiar Budapesta, cu toate ca se cam inghesuie miticii. Oare de ce ???

        • O sa se umple Bucurestiul de homlesi dupa ce vor fi executati soferii STB. 20 milioane lei este o suma.

  5. Golania șoferilor, copiată din miscările comuniste ale anilor 45, care au blocat bunurile municipalității în complicitate cu sefii garajelor se va finaliza în instanță, chiar si la Jilava.

  6. Cine sustine nefericitul asta de director daca atatia nu il mai vor , sa i faca fiecare plangere la parchet pt sabotarea institutiei in frunte cu nicusor alt incompetent care ne distruge vietile si mor copiii pe treceri ca nu e in stare sa dea nici cu vopsea !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger