AcasăSOCIALŞoferii scapă de AMENZI majorate. La ce sumă vor fi PLAFONATE!

Şoferii scapă de AMENZI majorate. La ce sumă vor fi PLAFONATE!

timisoara politieŞoferii scapă de AMENZI majorate. La ce sumă vor fi PLAFONATE!

Conform legii din România, punctul amendă pentru abaterile rutiere este influențat de salariul minim pe economie. Însă de anul viitor situația ar putea sta altfel.

Odată cu majorarea salariului minim, pe cale de consecinţă ar fi urmat şi majorarea amenzilor. Numai că anul 2023 ar putea fi o excepţie.

Punctul de amendă, plafonat la 143 lei

Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului”, precizează Codul Rutier.Guvernul Ciucă a anunțat că va plafona în continuare, în 2023, punctul-amendă la 145 de lei – valoare la care este plafonat din anul 2017.

La articolul 98 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul (2^5) se introduce un nou alineat, alineatul (2^6), cu următorul cuprins:

„(Prin excepţie de la prevederile alin. (2), în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 un punct-amendă este 145 lei”, se arată într-un proiect de OUG ce urmează să fie adoptat de Guvernul României.

Persoanele fizice pot primi doar amenzile din clasele I-IV. Clasa a V-a de sancţiuni este valabilă doar pentru persoanele juridice.

author avatar
Andrei Ștefan
317 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bah p-astia de polutia locala sa-i trimita sa invete sa scrie si sa citeasca .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger