AcasăSOCIALŞoferii români PLÂNG la pompă, dar Guvernul trăieşte în lumea lui: "Avem...

Şoferii români PLÂNG la pompă, dar Guvernul trăieşte în lumea lui: „Avem al doilea cel mai mic preţ la carburanţi din UE”

România are al doilea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană, după compensarea de 50 de bani pe litru decisă în coaliţia de guvernare.

De la Palatul Victoria, aşa se vede viaţa pe care o îndură şoferii.

Preţ carburanţi: 8.63 lei/L – 9.19 lei/L, cei mai ieftini

În realitate, preţurile de la pompă rămân un coşmar pentru proprietarii de maşini. Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 28 iunie, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.

PETROM: benzină standard – 8.63 lei/l, benzină premium – 9.09lei/l, motorină standard – 9.19 lei/l, motorină premium – 9.54 lei/l

OMV: benzină standard – 8.68-8.71 lei/l, benzină premium – 9.32-9.35 lei/l, motorină standard – 9.24-9.27 lei/l, motorină premium – 9.73-9.75 lei/l

MOL: benzină standard – 8.68-8.71 lei/l, benzină premium – 9.32-9.35 lei/l, motorină standard – 9.24-9.27 lei/l, motorină premium – 9.73-9.75 lei/l

LUKOIL: benzină standard – 8.58-8.63 lei/l, benzină premium – 8.75-9.33 lei/l, motorină standard – 9.16-9.19 lei/l, motorină premium – 9.52-9.55 lei/l

SOCAR: benzină standard – 8.64 lei/l, motorină standard – 9.19 lei/l

Preţurile pot chiar să crească

Am venit cu aceşti 5 lei la 10 litri – este o măsură discutată. Am avut fiecare opinii, am zis să vedem cum funcţionează, şi pe urmă să ne întâlnim – cred că miercuri din nou în coaliţie – şi vom discuta asupra efectelor.

Avem al doilea cel mai mic preţ din Europa în acest moment. Important este şi trendul – dacă ne menţinem în acest preţ, cumva să mai crească acest preţ – şi aici a fost discuţia, şi aici cred că este fondul”, a declarat Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului, precizând că acciza nu mai scade:

La acciză – nu mai putem interveni că suntem la minimum agreat de către Comisia Europeană. Mai mult ca sigur că Guvernul nu va veni cu indicele de inflaţie de actualizare a accizei şi atunci nu va duce la o nouă creştere. Mai sunt (măsuri – n.r.)„.

author avatar
Andrei Ștefan
178 afisari

3 COMENTARII

  1. Soferii trebuie sa traiasca in lumea lor – SA NU MAI ALIMENTEZE! cu tot ce rezulta de aici … neprezentare la munca, la spital la tribunal, la politie , la decese , la nunti, la restaurante…. LA MALLURI ! OOOOPS!

  2. Eu le propun sa nu mai planga la pompa ,sa se comporte ca niste barbati,o specie cam disparuta prin Europa,si sa o mai ia pe jos sau cu bicicleta.Pentru cocalarii cu barbi,bmw sau audi la second si doua clase e cam rusinos ,pentru orgoliul lor de manelisti le-as vinde motorina de la 20 de lei in sus.Sa vezi atunci liniste in Romania.

  3. Au lucrat la efect nu l;a cauza.
    Scoateti acciza pentru motorina din transporturi , salvari, agricultura.
    Nu e lux!
    Apoi , in 10 zile vor scadea preturile la marfuri si servicii .
    Controlati multinationalele ( OMV ) …Aveti datele fraudei… Sunt uriase .. 600 milioane euro/ an. Nu va lasa Ur Sula vO n Laie?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger