AcasăSOCIALȘoferii, opriți de polițiști pentru a fi serviți cu o cafea! Unde...

Șoferii, opriți de polițiști pentru a fi serviți cu o cafea! Unde s-a întâmplat totul

sursa foto: facebook/Poliția Română

E august, ultima lună a verii, și cum nu sunt puțini șoferii care pornesc la drum către mare, fie pentru a ajunge să-și petreacă vacanța pe litoral fie în interes de serviciu, polițiștii brăileni au ales să le facă o surpriză conducătorilor auto.

O acțiune ieșită din tipare, așadar, s-a derulat în această primă zi a săptămânii pe unul dintre drumurile către mare. E vorba despre drumul european (DE) 584. Unde oamenii legii au oprit conducătorii auto aflați în trafic, dar nu pentru o acțiune de control, cum se întâmplă în mod obișnuit. Ci pentru a-i servi pe șoferi cu o cafea. Ideea are și o explicație – s-a adus în atenție o temă îndelung discutată mai ales pe fondul accidentelor care au avut loc în ultima perioadă pe șoselele din țară – oboseala la volan. Care, pe lângă viteză, constituie una dintre principalele cauze care duc la producerea unor evenimente rutiere nedorite.

”Cine refuză o cafea, mai ales la drum lung?
În această dimineață, pe DE 584 – traseul către litoral, toți cei care au fost opriți de către colegii noștri în albastru, de la Serviciul Rutier Brăila, au avut parte de-o vorbă bună și-o cafea! ☕

💬 Tema discuției, oboseala la volan!
Activitatea are un feedback bun din partea conducătorilor, ceea ce ne bucură foarte mult!”, sună mesajul transmis pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Zeci de amenzi pentru depășirea vitezei legale

Pe de altă parte, luni, 2 august, IPJ Brăila a anunțat că în urma unei acțiuni derulate în ziua precedentă, pe 1 august, s-au aplicat zeci de sancțiuni – inclusiv pentru depășirea vitezei legale, în cazul unor șoferi prinși că au călcat cam mult pedala de accelerație.

Astfel că ”poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier, Poliția Orașui Ianca, Poliția Orașului Făurei, Poliția Orașului Însurăței, au acționat în intervalul orar 14.30-21.00, pe raza județului Brăila, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, respectiv pentru reducerea accidentelor rutiere produse ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, valoarea totală a amenzilor fiind de 42.255 de lei .

În urma activității polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor, 2 pentru depășire neregulamentară, 15 pentru neportul centurii de siguranță și alte 16 sancțiuni contravenționale vizând alte abateri la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 9 de permise de conducere, din care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 2 permise au fost reținute pentru depășire neregulamentară”, se menționează în comunicatul IPJ Brăila.

414 afisari

2 COMENTARII

  1. zeci de amenzi? asta nu e o lauda
    munca de prevenire prin prezenta politiei pe asfalt trebuie sa primeze.
    De ce cand soferii se blituie cu farurule ca e politie pe asfalt toata lumea circula corect? ha?

  2. zeci de amenzi? asta nu e o lauda
    munca de prevenire prin prezenta politiei pe asfalt trebuie sa primeze.
    De ce cand soferii se blituie cu farurule ca e politie pe asfalt toata lumea circula corect? ha?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger