AcasăSOCIALŞoferii din Bucureşti sunt PEDEPSIŢI, chiar şi nevinovaţi: de ce plătesc RCA...

Şoferii din Bucureşti sunt PEDEPSIŢI, chiar şi nevinovaţi: de ce plătesc RCA mai scump decât cei din restul ţării

Şoferii din Bucureşti sunt PEDEPSIŢI, chiar şi nevinovaţi: de ce plătesc RCA mai scump decât cei din restul ţării

Şoferii din Bucureşti au aflat că vor plăti poliţe RCA mai scump decât ce se întâmplă în restul ţării doar din cauză că ei circulă prin Capitală. Există însă şi o altă explicaţie, iar asta ţine de statistică.

Frecvența daunelor în România (în special în București și marile orașe) este una dintre cele mai ridicate, conform ASF.

Piese auto mai scumpe – RCA mai scump

Autoritatea de Supraveghere Financiară spune că modificările primelor de asigurare sunt prevăzute la art. 18 din Legea nr. 132/2017, unde se spune că: „asigurătorul calculează o primă de asigurare astfel încât să se acopere toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractelor RCA.”

”Astfel încât, în condițiile în care: prețurile pieselor de schimb ale vehiculelor, ale materialelor de vopsitorie, ale manoperei practicate de către unitățile service la nivel intern și internațional sunt în continua creștere, iar frecvența daunelor în România (în special în București și marile orașe) este una dintre cele mai ridicate, este de înțeles faptul că și obligațiile viitoare ale asigurătorilor RCA sunt într-o continuă creștere mai ales pentru proprietarii de vehicule care au domiciliul în aceste orașe”, susține ASF, într-un răspuns pentru hotnews.ro.

Euroins rămâne în zona de risc

Euroins România, cel mai mare vânzător de RCA după falimentul City Insurance, a fost evaluată în urcare de către Fitch Ratings, una dintre cele mai mari agenții de rating din lume. Euroins marchează o îmbunătățire a perspectivei, însă rămâne în zona de risc.

„E nevoie de o perioadă mai lungă fără probleme cu rezervele pentru a proba stabilitatea companiei. Deficiențele din 2020 și 2021 au fost provocate și de prețurile foarte competitve de pe piața din România, dar și deficiențe ale pieței în calculul rezervei”, mai precizează sursa citată.

author avatar
Andrei Ștefan
339 afisari

3 COMENTARII

  1. „ardei stevie” răspunsul la titlul prostesc l-ai dat în primul paragraf al vomei cu pretenții de „articol”.
    Te cred, nu degeaba se spune ca foamea tâmpește. Numai că la tine nu mai era nevoie…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger