AcasăSOCIALŞoferii de maşini vechi mai au o şansă: statul le pregăteşte o...

Şoferii de maşini vechi mai au o şansă: statul le pregăteşte o surpriză plăcută!

masini-vechiŞoferii de maşini vechi mai au o şansă: statul le pregăteşte o surpriză plăcută!

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a lăsat de înţeles că statul le pregăteşte o surpriză plăcută proprietarilor de maşini vechi. Săptămâna trecută, autorităţile au anunţat că se gândesc la o lege prin care, practic, să-i sancţioneze pe şoferii care conduc vehicule fabricate înainte de anul 2006.

Surpriza plăcută este că factorii de decizie de la nivel înalt ar putea veni în spijinul oamenilor, pentru ca aceştia să-şi cumpere maşini mai noi.

Interdicţiile sunt foarte greu de justificat din punct de vedere juridic. România a pierdut procese la Curtea Europeană de Justiţie pe taxa auto tocmai pentru că ele, juridic, nu au fost fundamentate cum trebuie.

Eu sunt adeptul programelor de susţinere pentru proprietarii de maşini şi în contrapartidă să existe poate un alt tip de aplicare a impozitelor locale în cazul acelor maşini (vechi, n.r.). Ele trebuie să vină, din punctul meu de vedere, în paralel. Trebuie să creăm alternative pentru cetăţeni, nu numai sancţiuni şi impozitări mai mari„, a afirmat Tanczos.

UE vrea să scăpăm de maşinile fabricate înainte de 2006

Săptămâna trecută, ministrul Mediului a menţionat că o măsură privind maşinile mai vechi de 15 ani va exista probabil în cel mai scurt timp, în condiţiile în care inclusiv Comisia Europeană insistă pentru măsuri destinate reducerii vârstei parcului auto.

Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR (planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n. r.).

Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Este o măsură asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu.

Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta„, a spus Tanczos la TVR1, întrebat despre o posibilă viitoare taxă auto.

author avatar
Andrei Ștefan
1.119 afisari

3 COMENTARII

  1. normal ar fi sa depinda de starea masinii nu de anul de fabricatie
    Cunosc doua cazuri
    un Mercedes din anul 2005 , cumparat de nou, are la bord 51000 de km , proprietarul nu doreste sa il vanda
    masina arata exceptional fiind folosita mai mult in concedii si wekend in rest proprietarul foloseste masina de serviciu de la firma.
    un logan din anul 2016 si care are 350000 km destul de obosit si ruginit
    Faceti o comparatie intre astea doua.

  2. de i-ar impozita odata, nu mai poti respira de rapanurile de pe sosele, nu mai ai loc de calicii care au 2-3 masini la poarta a cate 800euro fiecare, sa -i impoziteze cu 10000lei pe luna !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger