AcasăSOCIALŞoferii au dreptate să PROTESTEZE! Preţ ENORM la benzină şi motorină, la...

Şoferii au dreptate să PROTESTEZE! Preţ ENORM la benzină şi motorină, la pompă!

Vremuri tot mai grele pentru șoferii români, care, de disperare, aleg să protesteze într-un mod cât se poate de original, blocând pompele de alimentare din benzinării. Oamenii spun că nu mai suportă scumpirile şi se gândesc să plece din ţară.

Și veştile continuă să nu fie deloc bune, căci preţurile la benzină şi motorină cresc!

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 17 iunie, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.

Protest de amploare pe 30 iunie

Şoferii români sunt hotărâţi să continue protestele până când guvernanţii vor găsi soluţii. Mai exact, pe 30 iunie este anunţat un protest al şoferilor din toată ţara. La evenimentul creat pe Facebook şi-au anunţat participarea peste 200.000 de persoane.

„O să plecăm din România, nu avem ce face. Toate scumpe, salarii mici, nu avem ce face, trebuie să plecăm. Acum fac un plin cu 4 milioane, înainte îl făceam cu 2 milioane”, spune unul dintre românii care au ieşit în stradă.

Prețurile carburanților în București, 20 iunie 2022

PETROM: benzină standard – 8.56-8.63 lei/l, benzină premium – 9.02-9.09 lei/l, motorină standard – 9.19-9.22 lei/l, motorină premium – 9.55-9.58 lei/l

OMV: benzină standard – 8.66-8.71 lei/l, benzină premium – 9.29-9.36 lei/l, motorină standard – 9.27-9.30 lei/l, motorină premium – 9.75-9.79 lei/l

Prețurile carburanților în Cluj-Napoca, 20 iunie 2022

PETROM: benzină standard – 8.61 lei/l, benzină premium – 9.07 lei/l, motorină standard -9.22 lei/l, motorină premium – 9.58 lei/l.

OMV: benzină standard – 9.77 lei/l, benzină premium- 9.32 lei/l, motorină standard – 9.28 lei/l, motorină premium – 9.77 lei/l.

author avatar
Andrei Ștefan
551 afisari

10 COMENTARII

  1. Da, este ingrijorator ce se intampla cu preturile la carburant. Am inceput sa ma uit si eu de masini noi si SH, in ideea ca poate iau un credit si cumpar masina noua. Bine, grija mea acum e sa nu fi dat banii degeaba pe scoala de soferi, sa iau examenul din prima, fac teste online pe https://chestionareauto.ro si ma pregatesc de examen, dau la inceputul lui iulie. La cum evolueaza lucrurile, nu se mai pune problema de credit pentru masina, e prea riscant. O sa imi iau o masina SH, cu putere mai mica dar si consum mai mic de combustibil. Oricum trebuie sa merg atent la inceput si nu voi face atat de multe drumuri. Sper sa intervina autoritatile si faca ceva cu preturile astea crescute in exces.

  2. Nu, nu au dreptate. E capitalism si lucrurile functioneaza dupa cerere si oferta! E prea mare pretul? Nu mai cumperi. Eu asa am facut! Iar angajatorul sa astepte pana ajung eu la serivici pe jos sau cu autobuzul ca cu bicileta ma mananca cainii la propriu nu la figurat. Ia sa faca toti la fel inclusiv marii transportatori. Degeaba ai motorina de 10 lei litrul daca nu ti-o cumpara nimeni , nu? Nu mai zic de blocajul total care s-ar face ca nu ar mai livra nimeni mancare la rafturi. Sa vezi atunci revolutie!

    • Piața-i piață, specula-i speculă. Prețul la bursă al petrolului este speculă.
      A scăzut producția? Nu, crește an de an.
      Ce legătură are cu piața boicotul petrolului din Rusia? (azi, Arabia Saudită e al doilea importator de petrol din Rusia, îl re-exportă)
      Ce legătură are piața cu interzicerea forării în Alaska și nedatul de licențe de exploatare în SUA? Dar opritul construciei de conducte? (Alberta-O. Pacific, Alberta-O. Atlantic, Aberta-SUA)
      Ce legătură are piața cu boicotul petrolului din Iran și Venezuela?

    • Sa fie piata libera la produse care nu sunt de stricta necesitate si care nu influenteaza pretul tuturor celorlalte produse. Trebuie intervenit pentru a proteja economia. Cineva pune adaosuri mari la pret, justificate doar de cresterea enorma a profitului. Trebuie identificate acele entitati care fac treaba asta (una este OMV cu incasari duble fata de anul trecut si care si-a repatriat profitul eludand plata celei mai mari parti din impozit) si data urgent o lege care sa limiteze marja de profit in sectoarele strategice, altfel se duce totul in groapa, dar se pare ca asta se doreste de mult mai sus, asa ca nu sper nici la aceasta lege si nici la nationalizare. Mai apare cate unul ca Orban al ungurilor care incearca sa dreaga situatia tinand cu conationalii sai dar cu o floare nu se face primavara.

      • Marsh ma comunistule. Asta-i capitalismul! Nu-ti convine ? Cara-te in rusia china venezuela sau coreea de nord

  3. Ce,ba jigodie ,te-ai speriat ca am zis ca pretul motorinei va fi 15-20 lei la Craciun si m-ai cenzurat?Tu-va in gat de slugi imputite,voi ingropati lumea asta.

    • Nu tu ai zis, ci tradatorul iohanis si-a luat angajamentul sa duca pretul motorinei la 15 lei pana in toamna.

  4. V ORBAN PREMIERUL UNGARIEI A REUSIT SA PLAFONEZE PRETURILE LA CARBURANTI DE EX 1 L DE MOTORINA = 481 fT ? l

    • A reusit si bine a facut! Asa trebuie sa facem si noi! Dar nu ai cu cine, pentru ca suntem conduai de tradatori care au misiunea sa ingroape Romania.

  5. Ieșiți oameni buni in stradă, au anunțat ca vor scadea prețul cu 50 de bani(de la 9.40 la 8.90). Își bat joc de români!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger