AcasăSOCIALŞoferii, amendaţi cu 10.000 lei pentru o mişcare pe care unii o...

Şoferii, amendaţi cu 10.000 lei pentru o mişcare pe care unii o fac des, în trafic!

masini

Codul Rutier este tot mai dur cu şoferii! Conducătorii auto pot primi amenzi de 10.000 lei pentru o mişcare pe care unii o fac des, în trafic!

Această modificare legislativă a început să-și facă simțite efectele în piață.

Amendă drastică pentru parcare

Amendă de 10.000 pentru șoferi dacă fac un lucru banal! Legea 280/2023 a intrat ieri în vigoare, astfel că șoferii vor trebui să aibă grijă de acum înainte unde parchează.

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii de până în cinci ani vor avea locuri de parcare dedicate (la fel ca persoanele cu handicap), iar folosirea acestora de către alte categorii de șoferi va fi sancționată cu amenzi care se vor încadra tot între 2.000 și 10.000 de lei.

Încălcarea prevederilor de mai sus poate fi sesizată autorităților de către orice persoană. Singurii care sunt exceptați de la amenzile fabuloase sunt angajații Ministerului Afacerilor Interne și ai unităților medicale publice sau private, doar dacă se află în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Obligaţie pentru amenajarea acestor locuri

Noua lege prevede și locuri de parcare speciale. Așadar, dacă numărul locurilor disponibile este mai mare de 10, trebuie amenajate spații destinate parcării vehiculelor folosite de femeile însărcinate sau de persoanele însoțite de copii.

Începând cu 23 octombrie 2023, instituțiile publice și magazinele din România au obligația să rezerve sau să amenajeze locuri de parcare dedicate pentru persoanele gravide și cele cu copii mici de până la 5 ani.

author avatar
Andrei Ștefan