AcasăSOCIALŞoferii, amendaţi cu 10.000 lei pentru o mişcare pe care unii o...

Şoferii, amendaţi cu 10.000 lei pentru o mişcare pe care unii o fac des, în trafic!

Codul Rutier este tot mai dur cu şoferii! Conducătorii auto pot primi amenzi de 10.000 lei pentru o mişcare pe care unii o fac des, în trafic!

Această modificare legislativă a început să-și facă simțite efectele în piață.

Amendă drastică pentru parcare

Amendă de 10.000 pentru șoferi dacă fac un lucru banal! Legea 280/2023 a intrat ieri în vigoare, astfel că șoferii vor trebui să aibă grijă de acum înainte unde parchează.

Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii de până în cinci ani vor avea locuri de parcare dedicate (la fel ca persoanele cu handicap), iar folosirea acestora de către alte categorii de șoferi va fi sancționată cu amenzi care se vor încadra tot între 2.000 și 10.000 de lei.

Încălcarea prevederilor de mai sus poate fi sesizată autorităților de către orice persoană. Singurii care sunt exceptați de la amenzile fabuloase sunt angajații Ministerului Afacerilor Interne și ai unităților medicale publice sau private, doar dacă se află în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Obligaţie pentru amenajarea acestor locuri

Noua lege prevede și locuri de parcare speciale. Așadar, dacă numărul locurilor disponibile este mai mare de 10, trebuie amenajate spații destinate parcării vehiculelor folosite de femeile însărcinate sau de persoanele însoțite de copii.

Începând cu 23 octombrie 2023, instituțiile publice și magazinele din România au obligația să rezerve sau să amenajeze locuri de parcare dedicate pentru persoanele gravide și cele cu copii mici de până la 5 ani.

author avatar
Andrei Ștefan
2.780 afisari

5 COMENTARII

 1. Legea cu prioritatea gravidelor(stare naturala si nu patologica) in detrimentul alror categorii de cetateni cu afextiuni grave sau batrani pare a fi discriminatorie
  Sa fot amani la caserie un batran bolnav, in baston sau un bolnav de cancer (ce sa faca? Sa isi puna pe piept diagnosticul sau certificatul de handicap ?) ca sa iei cu prioritate o gravida este discriminator.
  Daca faceau o lege ca lumea, trebuiau introduse adevararele cazuri patologice pe langa femei in stare fiziologica normala si cu copii doar de 1-3 ani.Cei de 5 ani imvata la gradinita sa dea prioritate batranilor.Sau nu se mai invata bunul simt?

 2. „Articolul 1
  Femeile gravide, precum și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile/ghișeele/casele de marcat…”

  -LEGEA „PIRANDA BORTZOASA”,
  motivata astfel:
  „ ideea realizarii acestui proiect
  ESTE FUNDAMENTATA pe
  CONSTATARILE SI EXPERIENTELE DOBANDITE IN REALITATEA COTIDIANA ROMANEASCA „

 3. @Ioana M.
  legea e scrisa in mod vadit rau intentionat,
  amenda pt.
  Articolul 1
  Femeile gravide, precum și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile/ghișeele/casele de marcat din cadrul entităților publice și private, precum și la serviciile oferite de acestea, cu excepția cazurilor în care acestea dețin casierii/ghișee/case de marcat speciale pentru categoriile de persoane enunțate.
  Articolul 2
  Se acordă prioritate la casieriile/ghișeele/casele de marcat ale instituțiilor publice, precum și la serviciile oferite de acestea femeilor gravide, precum și persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepția cazurilor în care în instituțiile publice există casierii/ghișee/case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

  NU POATE FI DISPUSA NICI MACAR DE POLITIA ROMANA!
  -legea creaza doar o aparenta,
  prilej de abuz si de scandal,
  se face referire expresa la oug 2/2001
  „privind regimul juridic al contravențiilor” samd DESI NU ERA NEVOIE!

 4. In afară de mărirea și multiplicarea amenzilor „deștepții” ăștia nu mai fac NIMIC , decât să se distreze pe banii noștri!!;

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri