AcasăSOCIALȘOCANT! Preoți implicați în traficul de țigări și lemne! Decizia luată de...

ȘOCANT! Preoți implicați în traficul de țigări și lemne! Decizia luată de noul arhiepiscop

Preoți implicați în trafic și contrabandă de țigări și lemne. Noul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Calinic Botoșăneanul, atrage atenția preoților din teritoriu că astfel de activități în rândul acestora sunt interzise.

Calinic Botoșăneanul, numit în funcție în urmă cu două săptămâni, după moartea Înalt Prea Sfințitului Pimen, arată într-o adresă trimisă pe 31 iulie că avertizarea vine după ce a primit sesizări privind implicarea unor fețe bisericeși în activități ilegale.

„În urma mai multor sesizări, atenționăm asupra faptului că nicio unitate de cult și niciun cleric slujitor al Sfântului Altar nu pot practica, promova și susține activități ilegale de tipul trafic de țigări, cimitire private, exploatare și distribuire ilegală de material lemnos” a anunțat Arhiepiscopul Calinic.

Prin aceeași adresă, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților le cere unităților de cult să cumpere lumânări doar de la fabrica Arhiepiscopiei, conform regulilor stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Începând cu data de 3 august, achiziționarea de lumânări se va face doar de la protoieria de care aparține fiecare unitate de cult, iar cele provenite de la alte fabrici de lumânări și nu aparțin Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, vor fi topite și predate la protopiat sub forme de „capete de lumânări”.

Avertismentul vine după ce în ultimii ani presa locală a scris despre mai multe cazuri de preoți implicați în activități ilegale.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger