AcasăSOCIALŞOC! Victor Ponta îi anunţă pe români ce pensii vor avea. Veştile...

ŞOC! Victor Ponta îi anunţă pe români ce pensii vor avea. Veştile sunt triste

Victor PontaŞOC! Victor Ponta îi anunţă pe români ce pensii vor avea. Veştile sunt triste

Dacă românii se aşteptau la pensii mărite, atunci Victor Ponta vine cu o veste proastă pentru ei: fostul premier susţine că nici PNL şi nici PSD nu le va mări pensiile.

Preşedintele Pro Romania e de părere că rivalii politici trebuie să fie realişti şi să le spună adevărul viitorilor votanţi la scrutinul din 6 decembrie.

Nu e bine să spui adevărul. Dar cred că nici PNL nici PSD nu vor mări pensiile. Vă spun eu, până la urmă şi PSD va vota guvernul pus de Iohannis. Problema e următoarea, cine ne scoate din criză, cum vom ieşi din criză. Dacă te-ai împrumutat 67 de miliarde de lei.

În 2012-2016, eu cu Cioloş am făcut deficit de 40 de miliarde. Eu nu cred că oamenii mai cred că după 6 decembrie va fi lapte şi miere. Trebuie să le spunem românilor ce se întâmplă. Eu cred că nu trebuie să intrăm acum la guvernare. Trebuie deschise şcolile. Măsura asta mi se pare o prostie. Reprezintă un atentat. Sunt şi eu tată. Închisul şcolilor la noi e un dezastru„, a spus Victor Ponta.

Ponta a prezentat două măsuri anti-criză

Ponta a susţinut, duminică, o prezentare online, în care a făcut o dezvăluire importantă: conform lui, cunoaşte primele două măsuri din planul pentru ieșirea din criză: venitul minim de criză pentru persoane fizice și sprijinul economic de criză pentru companii.

Prima măsură: venitul minim garantat: liderul Pro România este de părere că una dintre cele două măsuri poate fi venitul minim garantat și presupune asigurarea, pentru fiecare român, a cel puțin 2000 lei lunar și 1500 lei/membru de familie.

A doua măsură: sprijinul economic de criză pentru firme. Cea de a doua măsură prezentată astăzi de Victor Ponta: sprijinul economic de criză și se adresează IMM-urilor, firmelor cu capital privat și capital românesc.

Casa Națională de Pensii a redus cota!

Casa Națională de Pensii Publice a fost nevoită să intervină pentru ajustarea anumitor pensii în luna septembrie, odată ce punctul de pensie a crescut cu 14%.

Odată cu creșterea de 14% a punctului de pensie, toate cele șase categorii de pensii de serviciu, stabilite prin legi speciale, au fost majorate de asemenea în septembrie, și din această cauză, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a fost nevoită să intervină pentru ajustare.

author avatar
Andrei Ștefan