AcasăSOCIALȘoc și groază. Doar 1.900 de lei pensie pentru polițiști. Se pregătesc...

Șoc și groază. Doar 1.900 de lei pensie pentru polițiști. Se pregătesc ieșiri din sistem

Polițiștii, cea mai năpăstuită categorie profesională

Pentru introducerea în legislație a pensiilor militarilor bazate pe contributivitate a început numărătoarea inversă. Măsura este prevăzută în PNRR, iar autoritățile au fost presate de la Bruxelles să o aplice mai repede. Pe principiul contributivității, pensia polițiștilor și militarilor ar ajunge undeva la 1.900 de lei, așa că singura lor șană este să plece din sistem cât mai repede, dat fiind că legea nu se va aplica retroactiv.

Dacă își mai făceau speranțe că nu se va merge până la capăt cu pensia pe contributivitate, polițiștii și militarii trebuie să ia decizii cât mai rapide, pentru că nu mai este timp. Dacă apucă să iasă la pensie înainte de adoptarea noii legi, vor putea beneficia de o pensie de serviciu, care ar fi, în medie, de circa 4.000 de lei. Pe noua lege, pensia se va înjumătăți, astfel că scapă cine poate. ”Nu cred că se va aplica retroactiv. Cei care au intrat în plată cu o pensie, înseamnă un drept câștigat. Sunt mai multe decizii ale Curții Constituționale care spun că, dacă salariile pot suporta reduceri, pe anumite intervale de timp, justificat de situația economico-financiară a țării, la pensii nu se poate interveni. Dacă se va trece pe contributivitate, polițiștii, dar și militarii, vor ieși la pensie pe capete. Orice discuție care a vizat modificarea condițiilor de pensionare a determinat plecări masive din sistem. În urmă cu trei ani, pensia medie în sistemul de apărare era de 3.320 lei. Dacă se va trece pe contributivitate, se va ajunge undeva la o pensie de 1.900-2.000 de lei. Și-așa sistemul nu mai prezintă atractivitate, uitați-vă la școlile de poliție, unde au ajuns să fie 1,5 candidați pe loc, de la 6 pe loc sau chiar 9 pe loc, la Academia de Poliție”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Pleacă agenții cu experiență, vin habarniștii

Sindicaliștii ne spun că, la primul semn de apariție iminentă a pensiilor pe contributivitate, 5.000 de polițiști vor pleca imediat din sistem. Acești 5.000 nu pot fi înlocuiți cu alți 5.000, pentru că, din punct de vedere profesional și al experienței, plecarea acestora înseamnă un dezastru și echivalează cu dispariția a 15.000 de polițiști, susține Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Polițiștilor Europol. ”Un nou intrat în sistem este la o treime din expertiza pe care o poate avea unul care are 45-50 de ani. Iar acest lucru s-a și văzut de-a lungul timpului, prin modul în care au fost instrumentate anumite dosare, numărul de constatări, calitatea actelor procedurale, numărul de condamnări etc. Dacă ne uităm pe zona aceasta de poliție judiciară, de exemplu, sunt diferențe foarte mari între cifrele din ultimii doi ani, față de acum 10 ani. Nivelul a fost foarte mult coborât din cauză că nu mai există oameni cu experiență”, ne-a precizat Cosmin Andreica.

Îi școlesc ca la SMURD

Conștient de deficitul major de personal, MAI tot face încadrări directe din sursă externă. Cel care a obținut un astfel de post va urma un curs de trei luni de zile inițiere în carieră, în care va avea în medie 30 de ore de drept penal și drept procesual penal. ”Acesta, ulterior, va soluționa dosare penale, iar libertatea unui om va fi în mâinile unui astfel de polițist. Este fără precedent în Europa ca această modalitate de instruire, de pregătire să ajungă la un nivel atât de scăzut. Procurorii, judecătorii, avocații trebuie să absolve facultatea de drept pentru a activa. În schimb în organele de urmărire penală avem un polițist de 20 de ani, cu niște cursuri de inițiere de 30 de ore. După această inițiere, un polițist angajat din sursă externă poate cerceta penal pe oricine”, a afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica. Acesta arată că, din această cauză,apar anomaliile, apar abuzurile, cu cetățeni cercetați și condamnați pe nedrept, apare neglijența, pentru că cei care au săvârșit infracțiuni nu sunt dovediți, iar probatoriul administrat este de slabă calitate. ”Ceea ce face acum MAI este similar cu ceea ce a încercat Arafat să facă cu acei soldați pe care îi trimite curs 28 de zile, după care îi trimite ajutor asistenți medicali pe echipajele SMURD”, consideră Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
44.976 afisari

150 COMENTARII

  1. ȘIIIIII???????????????

    M-ții mamii lor de putori nenorocite.
    HUOOOOOOOOOOOOOOO!!!

    Să ia după cât contribuie, lichelele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • 1900 lei este mult. Sa le dea 200 de lei iar restul sa-l ia de la prietenii interlopi.

      • Sa dea domnul sa ai nevoie de ei și tu și familia ta și pe urma sa vezi cu cine o sa ai de-a face

        • @Vali 2022-07-08 10:37 10:37:06
          CARE VALI…CA AVEAM SI EU UN COLEG DE LICEU VALI CARE A FACUT ACADEMIA DE POLITIE…PROBABIL CA S-A PENSIONAT DEJA LA 47 ANI….
          VEZI DE CE AM UN NUME LUNG…CA SA FIU GREU DE CONFUNDAT….
          DOMNUL,,,,,,CU D….ADICA CU D MARE…CAPS LOCK//////
          ACUM SA-TI SPUN EU…TREI LUCRURI…DE FAPT UN LUCRU SI DOUA STROFE DIN EMINESCU SI COSBUC….
          1.SA NU-I DEA DUMNEZEU OMULUI CATE POATE SA DUCA….
          2.Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punînd mîna pe ei,
          Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,
          Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
          Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!
          3.Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
          Să vrem noi sânge, nu pământ!
          Când nu vom mai putea răbda,
          Când foamea ne va răscula,
          Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
          Nici în mormânt!

          • M-am uitat pana la capăt pe forum,la stirea asta,și am dreptate,postezi și comentezi de ieri,patinezi rau băiatule.
            Asta este,cred ca trebuie sa vizitezi un cabinet de “psihopupu”.

          • E clar…esti dus:)))Balaceanca scrie pe tine.Te-au presat parintii de mic,te-au bagat cu nasul in carti pana te-ai prostit.Stiu ..am vazut multe cazuri din astea.Ps..sunt sigur ca ocazionl compui si poezii si ca nevasta te-a parasit

        • @Vali
          profile sna.glumitze de unitate militara expirate dupa vremea lui Causescu….cauta o carte…”toasturi cazobne”….vedeti ca ati facut tortul….lumanari glazura bomboane….dulce….doar ca e COLIVA….ca fetitzele alea „atragatoare” de care te iei can esti putin abtiguit….si cand ajungi sa pui „mana la chestiune”…..are cucu nu pasarica…cocosel nu randunica….e gata cu voi….acum va urma ceva la care va pricepeti foarte bine la stat…mancatoria….sapaturile…succesuri/////
          ps…vezi ca am scris intentionat profile….english…ca doar sa invatati ca gabor inseamna domn in romanes…e cam putin intr-o viata de om….de asta….mai buna si mai scurta e viata de caine…nu iti trebuie tinuta…te hraneste stapanul…toata viata in lant…ai cotetzul ta,,,CAM ACOLO E „INCADRAREA”…FAPTELOR

        • Cine are interes sa slabeasca calitatea muncii politistului, capacitatea de aparare a ordinii publice taman acum?
          Pentru 1900 lei nu o sa va sara nimeni in ajutor.O sa sporeasca coruptia si prietenia cu interlopii.O sa va fie frica sa lasati copii si mama afara din casa.
          O sa stati langa accidentat / victima si o sa asteptati mult si bine pe cineva.
          Luati bani de la somnorosii aia din Parlament care vor lua si niste meleoane inapoi de la CCR.

          • Corect! Bravo! Când le vin vecinii interlopi să-i ia la secerat apelează la poliție! Avem o nație de lepre…oameni fără Dumnezeu, fara scrupule care se cred zei, când de fapt sunt niste furnici !!

      • @POMPILIU
        VEZI CA PANA LA SFARSITUL ANULUI IN LOC DE ACID ACETILSANICILIC O SA FIE ASPIRINA SARACULUI SI FRECTZIE CU SARE…CARMOL REDEVINE CE A FOST DINTOTDEAUNA…BAUTURA CONSUMATORILOR PROFESIONISTI…TUICA DIN PUFOAICE….O SA VA BEA ASTIA ALCOOLUL ETILIC DIN SPITALE…VEDETI SA NU IL INCURCE CU ALA METILIC…DA CE VAD EU…ASA DE O VREME…CAM „BATE VANTUL” PRIN FARMACII CABINETE POLICLINICI SPITALE DIN ASTEA…S-AU SATURAT OAMENII SA-I „VINDECATI” DE VIATA….SUNTETI ASTEPTATI SI INVITATI…AM UN FRATE….VA EXPLICA EL LA BALUL BOBOACELOR SI BOBOCEILOR DE LA INTRARE…CA DE IESIT…NU SE MAI IESE….E O USA….DAR E STRICATA DE O VESNICIE….S-A PIERDUT CHEIA DE LA EA…

    • Ai vrut sa ajungi politist, dar ai fost respins la testul psihologic, asa-i? Frustratule!

      • @ivc
        IMPLINITILOR….NICIODATA IN VIATA MEA NU MI-AM DORIT SA FIU POLITIST…UITE FAC UN EXERCITIU DE SINCERITATE MAXIMA…
        MAMA TRAGEA DE MINE SA FAC MEDICINA…I-AM ZIS CA NU-MI PLACE….TATA VROIA SA FIU INGINER CA EL….EU VROIAM SA FAC ISTORIA…ASTA ERA PASIUNEA MEA…TATA M-A CONVINS…MI-A ZIS CA MOR DE FOAME CU ISTORIA…CA IN MELODIA AIA DIN 2000 PARCA,,,,,UN DOCTOR IN ISTORIE…ZACE FARA GLORIE….SAU CUM CERSEAU ACADEMICIENII SI PROFESORII PRIN GARI IN RUSIA IN CRIZA DIN 1997-1998….ASADAR…REPET…NICIODATA NICI MACAR NU MI-AM DORIT SA MA FAC POLITIST…IMI E SCARBA…NU DOAR DE UNIFORME…IMI E SILA DE ORICE INSEMN DE PUTERE….CE S-A INTAMPLAT IN ROMANIA….SA FIU IN LOCUL LOR…AS INTRA IN PAMANT DE RUSINE…NU CA SA MAI IES PE STRADA SAU SA MAI EMIT „JUDECATI DE VALOARE” PE FORUMURI….TREBUIE SA AI SORICUL FOARTE GROS CA SA FACI ASA CEVA….TESTE PSIHOLOGICE….BINE…..AUZI DOMNULE…TESTE PSIHOLOGICE…AM DAT DE M-AM PLICTISIT….SA VEZI DUMNEATA PSIHOLOGIE LA 85 METRI….SA MUNCESTI….NU SA TE DAI CU MASINUTZE…AM FOST NOROCOS….O DATA…SINGUR PE UN PILON DIN ASTA…DA CHIAR SINGUR…MAI ERAM CU UN COLEG CARE ERA LA ALT PILON…ASADAR…SINGUR,,,,MUNCEAM LA O ANTENA…M-AM ASIGURAT NEGLIJENT…ADICA NU M-AM ASIGURAT….AM DAT GRILLONUL IN GOL…NU M-AM LEGAT DE NIMIC….SI AM LUCRAT FOARTE RELAXAT…CA SI CUM ERAM ASIGURAT…MARE NOROC AM AVUT….O DATA GRESESTI CU ASA CEVA…..PSIHOLOGIE…ASDAR NU SUNT FRUSTRAT…SUNT BINECUVANTAT CA AM AVUT NOROC….

        • Am înțeles, aerul tare de la 85 m te-a afectat. Ești „vitriolat”, urăști și ești invidios pe toți cei care au urcat mai sus decit tine.

          • @Danielescu
            CA SI PROFIL PSIHOLOGIC….STITI CAT DE SIMPLU IMI DAU SEAMA CA SUNTETI SNA…..DATI RASPUNSURI SIMPLE SCURTE IN DOI PERI CA LA ARMATA….SCURT SI LA OBIECT…CLAR SI LIMPEDE….CE AI POSTAT DUMNEATA DEGAJA URA….URA E PE TERMEN LUNG…
            ITI VOI RASPUNDE INTELEPT….VOI VA URATI PE VOI INSIVA….AFRICANII SPUN “UBUNTU” INSEMNA EU SUNT PENTRU CA TU ESTI….DEOCAMDATA NU VA DATI SEAMA CA VA URATI….IN CURAND O VETI FACE…VA VETI URA INTRE VOI SI PE VOI INSIVA….EU NU VA URASC….AM ALTE METODE….NU MA INCARC CU ASA CEVA PE TERMEN LUNG…URA E PE TERMEN LUNG….INSA FOARTE MULTI OAMENI VA URASC SI VETI SIMTI ASTA DESTUL DE CURAND…..ERA O INTELEPCIUNE SI IN AIA CU PILONUL…NU ATI SESIZAT-O….DE LA 85 METRI TE FACI PIFTIE…..DE LA 25 METRI LA FEL….POATE DE LA 10 METRI SA AI O SANSA….DE LA 6 METRI AM CAZUT…MERGE…..ASADAR….CU CAT TE URCI MAI SUS…..CU ATAT CAZI MAI RAU…VALABIL SI PENTRU FUNCTII DEMNITATI POSTURI BANI CASE MASINI FEMEI SAU CE „SCARI” MAI AVETI DE URCAT SI COBORAT…..

        • Era mai bine pentru societate dacă…cadeai de la 80 de metri…! O pâine în plus și o indemnizație de persoana cu handicap în minus. Încearcă de la 100 m, poate îți iese!
          Succes!

        • 1985-1989 muncitor Automatica.
          1989 -1993 student Academia de Poliție.
          1993- 2022 ofițer MAI.

        • Stii de ce nu angajeaza”scoliti”ca tine?Pentru ca cei mai multi poarta camasi cu maneci lungi deja…daca ma intelegi.Sunt sigur ca reprezinti un chin ptr familia ta

  2. cam asta merita dupa abuzurile pe care le-au facut in asa-zisa pandemie!!!
    carpele dupa ce sunt folosite se arunca la gunoi. cam asta li se intampla purtatorilor de cascheta, militieni si jandarmi, la pachet.
    e plina militia si jandarmeria de corupti de la cel mai mic agent pana la varful structurilor decizionale, de zici ca la scolile alea pe care le fac ii invata sa devina corupti si puturosi.
    uitati-va la sefii jandarmeriei ce stil pervers au de a-si umfla veniturile cu ore suplimentare din burta, sau mai bine zis, de sub burta.
    pana cand aceasta marlanie????
    pensie dupa contributivitate la toata lumea, si cu asta basta!

      • Sacrificarea idioților utili.

        Vor găsi rapid alții.
        Mai flamanzi, mai răi, mai proști

        • @Bill
          Sa va spun ceva,de fapt mai multe,prin Franta un agent e format in 2-3 ani iar testele si scolarizarea e foarte stricta.
          In Romania ei acum fac 10 luni la cele 2 scoli de politie din campina si cluj…adica nici macar 2 ani cat era inainte sa schimbe tanti carmen dan scolarizarea…una care a fost secretara la videle a facut politica si „core business” mai…cu manutzele lor si-au sapat groapa…Adica ce poti sa-l inveti pe ala in 10 luni…sa zicem ca vine din liceu direct,a invatat bine si are o conditie fizica buna…cam atat….dar in 10 luni…ce il inveti….il recomanda „vocea si talentul”….vedeti ca s-au dat in fapt pe fata si pe bune…spaga la scolile de agenti…undeva la 10.000 euro cel putin din ce am inteles sa intre iar la academia de politie merge pe la 30.000 euro darul pentru admitere…si aia fac 3 ani…dar revin la chestiune cu agentii…nici scoala posticeala din aia de 2 ani nu e…adica nu studii superioare de scurta durata bologna 3 ani…care inainte era cat faceau subinginerii de exemplu…..asa erau foarte stricti…cand am facut armata am avut 3 colegi la termen redus cu studii de scurta durata colegiu…si i-a trecut in rezerva la terminarea armatei subofiteri….astia in 10 luni…ce sa invete….adica „agenti” din astia…fabrici la norma…e ca „tabara de vara”…ca de munca fug ei…ca e periculoaasa…cand ii aud ca stau in strada…Va Spun Cu Sufletul…vroiam sa urc in metrou la victoriei acum multi ani si cativa golani l-au batut si l-au umplut de sange pe agentul care pazea garnitura de metrou…dupa ce a fost in ultimii 6 ani sa spunem…nu am nici un fel de empatie fata de acesti oameni….ca fizic sunt oameni….dar sufleteste nu mai sunt oameni….spunea Cineva…acum tot vreo 6 Ani….Mare Vorba…”tara e bogata,omenie nu mai e”.

          • Scoli de agenti sunt la Campina si Slatina pentru politie, pentru Politia de frontiera la Drobeta T. Severin, la Cluj nu este nimic!
            In rest cu spagile, sunt visele tale, ale lui Barbu Gh. si a altor lichele!

        • @Militian cu experienta.
          asta ce e….bataia de joc sa fie pe strada Corneliu Coposu….
          Police Agents School Septimiu Mureșan (Școala Agenților Polițienești Septimiu Mureşan)
          Address: Strada Corneliu Coposu 89-91, Cluj-Napoca Phone: 0264 439 772
          https:* //www. * scoalapolcj * .ro/
          Şcoala de Agenţi de Poliţie “SEPTIMIU MUREŞAN” din municipiul Cluj-Napoca a fost înfiinţată prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, care a intrat în vigoare la 01.08.2004, dată cu care şi-au început efectiv activitatea cadrele ce au ocupat funcţiile din organigrama unităţii.
          Şcoala face parte din structura unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi funcţionează în baza legislaţiei generale şi speciale , a actelor normative elaborate de Ministerul Educaţiei si Cercetării şi de Ministerul Afacerilor Interne.
          Domnule Militian Cu Experienta….sunt o Lichea care Plateste de 23 Ani taxe acestui stat,lucrand numai in privat..ca sa aveti dumneavoastra pensii,solde,haine,hrana,concedii subventionate si alte privilegii….prefer sa ma pazeasca un Caine…sau un Urs…sau un Lup….

  3. Speciala nu este drept castigat, ci bani pe nedrept castigati, de aceea ar trebui anulate pensiile speciale acordate pana in prezent, iar banii acordari pe nedrept trebuie recuperati. Singurul drept castigat este pensia bazata pe contributivitate. Unul din putinele lucruri bune din PNRR, poate singurul.

    • Speciala a fost scoala unde ai facut doua clase in 5 ani. Ai frustrari ca nu ai fost primit la scoala de politie? Trebuia sa fii intreg la minte pentru asta.
      Cat despre pensii, „cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”. Nu te gandesti cum sa castigi tu mai mult, ci cum sa aiba altul mai putin. Inteligentule…

      • @vasile 2022-07-08 10:21 10:21:31
        NIVELUL VOSTRU DE EDUCATIE SE VEDE DIN CUVINTELE PE CARE LE FOLOSITI SI FRAZELE INSAILATE PE ACEST FORUM.JIGNITI OAMENII,VRETI SA-I INTIMIDATI,SA LE FIE RUSINE,NU FOLOSITI PREA MULTE CUVINTE FIINDCA AVETI UN BAGAJ MIC IN VOCABULAR.PANA SI „GLUMELE” VOSTRE…BINE LE STIU DE ANI DE ZILE….AM LUCRAT PE SANTIER SAU IN ATELIER CU MUNCITORII SI AVEAU GLUME MAI BUNE…ERAU MAI „SPIRITUALI”….AI ZIS CAINELE MOARE….PAI SA FIU CORECT…SI DREPT….DACA S-AU PUTUT 66 LA IVC….MERG INCA 66 LA VASILE….PUTETI SA FACETI CHETA DEJA….PENTRU ACADELE DE CEARA…LOCAL HOUR 10:53 BUCHAREST
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

          • @PROTOPOP 2022-07-08 11:10 11:10:37
            MACAR STII CE E UN PROTOPOP DACA AI POSTAT CU ACEST NICK-NAME….STII CATI BANI SE FAC INTR-O PAROHIE….IA GANDESTE-TE CA UN PROTOPOP E „MANAGER” PESTE VRE 50-100 PAROHII…REALIZEZI…CATI BANI NUMARA….CATI NU AI VAZUT TU LA UN LOC IN VIATA TA…DECAT DACA ESTI PROTOPOP…..

    • Și programul sa fie strict de la 8 la 4 de luni pana vineri, ca la orice fabrica. In restul timpului….Dumnezeu sa aibă mila de noi!

  4. Barbu Gheo,iar vrei sa ne-o sugi putin la politisti si militari invidiosule si nu ști cum sa faci???

    • @Karaliu
      caraliu sticlete gabor sau husen beat
      traducere jargon
      1.https:*//dexonline.ro*/definitie/*caraliu
      2.Epitet dat în trecut unui sergent de stradă, unui funcționar al poliției
      3.inseamna domn intr-o anumita limba…
      4.husen adica politist drogat
      Acuma…stiti ce zic…vorba lui giani din las fierbinti…de fapt nu zic EU…zice taticul dumneavoastra spiritual Tudor Stanica…”oase de rupt de gasesc intotdeauna”…adica de MUNCA SE GASESTE
      SANATATE CA-I MAI BUNA DECAT TOATE.

  5. moulta mouie meletenilor crminali mafiot ordinari!!!
    criminalii aia in uniforma care au stat la poarta lu dinca cat iau?!
    dar crminalu ala care a calcat fetita si ceilalti care au ucis cu sange rece doi oameni?!
    dar miile de copii disparuti unde sunt, criminalilor?!?!
    va blestem sa va ajunga blestemele oamenilor!!! sa va mance canceru si singuratatea hoiturilor!!! nici puradeii vostri sa nu va cunoasca, sa va pierdeti mintile, crminialiloooor!!!!
    HUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    • ce om mizerabil esti cumetre. vai de steaua ta, imi e mila de tine si de familia ta la cum vorbesti

    • Meseria de politist e grea. Merita pensie buna si salariu f. bun.
      Problema e ca pensii f.bune iau numai sefii si securistii SRI si colaboratorii jandarmi. De militari nu mai zic, pensiif.bune triple au invartitii pe ultimele 6 luni si sefii

    • @altu care nu misca
      aici e o discutie…de carecancer sau buba neagra sa fie
      1.tumori maligne
      2.metastaze generalizate
      3.cancer osos
      4.cancer ovarian
      5.tumori la creier
      6.leucemie
      7.cancer galopant
      8.ciroza hepatica umeda sau uscata dar asta nu e cancer
      9.cancer mamar
      10.cancer pulmonar
      ADICA SUNT MAI MULTE OPTIUNI>>>SPER CA INTELEGETI>>>CA SA NU MAI VA PIERDETI VREMEA SA INTELEGETI>>>>>>>>>>M-AM REZUMAT LA 10 FAPTURI.DIN SNA EVIDENT.

      • Ionuț ultima evaluare când ai făcut-o, asculta medicii și odihnește, păcat.

        • @BADEA CARTAN
          PAI NU AI INTELES NIMIC…POATE CUNOSC 10 MILITAURIZATI….CARE SUFERA DE BOLI INCURABILE,,,,SI MI-E MILA DE BANII CARE SE CHELTUIESC CU EI…SE MAI SI CHINUIE SARACII DE DE NESUFLETEI….
          NOI SI IMPORTANTE SUCCESE
          SI SUCCESURI PE RAMURA
          DAR MAI BINE DECESE
          SAU MAI DEGRABA DECESURI

          • Ionuț poate ai treabă și noi te reținem contrar prevederilor din cp și cpp.
            Ne cerem scuze daca noi nu ne ridicăm la nivelul de pregătire al dvs.
            Trebuie să înțelegeți că nu toată lumea de aici are un nivel ridicat de exprimare și înțelegere.
            Este un lucru bun că va aplecați asupra acestor păreri dar va înclinați cam mult și cadeți in derizoriu cu unele exprimări să le zic așa.
            Va doresc succes la număratul banilor.

        • @LAVROV 2022-07-08 11:47 11:47:00
          Am incercat sa nu cad in derizoriu….vedeti ca in afara de 132 de colive puse la facut….astept stirile de CONDOLEANTE….aveti o multime de Informatii in ce am scris pe aici…Le Puteti Folosi…
          Toate Bune!!!

  6. Si cine ati vrea voi sa asigure ordinea si linistea publică intr-un stat de drept d lor?

    • unu ca barbu ghe., unu ca ” altu care nu misca”. sa vina ei sa stea in strada. curajosii astia plini de frustrari si lasitate.

      • Cu părere de rău dar cred că cei enumerați de tine au făcut obiectul muncii de poliție și ei cunosc procedura.
        Dar ei sunt zmei afară când intră jos mielușei.

        • @CALIN 2022-07-08 8:58 8:58:28
          SCRIU CU CAPS LOCK POATE INTELEGETI….POLITICIENII AU AVUT NEVOIE DE VOI ANII ASTIA…DE VREO 6 ANI SA ZICEM CA A INCEPUT…
          SI V-AU TOT DAT,,,,CA AVEAU NEVOIE DE VOI SA VA FOLOSEASC…CAINI DE PAZA PENTRU EI…SI STITI VOI CE PENTRU OAMENI…SI V-AU DAT,,,
          1.V-AU LASAT SA VA PENSIONATI LA 39 ANI CU 8.000 LEI PE LUNA
          2.MAI RAU SA VA PENSIONATI DUPA 15 ANI IN JANDARMERIE
          3.V-AU MICSORAT DURATA SCOLII DE LA 2 ANI LA 10 LUNI…NU AVEAU NEVOIE DE POLITISTI….AVEAU NEVOIE DE HIENE…
          4.V-AU DAT „IMUNITATE”…OMORATI..JANDARMERITA CARE A GAZAT…ACIIDENTE MORTALE SI ALTELE…SI NU PATITI NIMIC…
          5.AVETI SI LEGEA TALIONULUI ZICETI VOI…CU CARE II SPERIATI PE CEILALTI…VEZI DETINUT SINUCIS DUPA CE A OMORAT UN POLITIST…
          6.V-AU DAT PENSII SPECIALE….
          7.CHIAR DACA NU AVETI SALARII ZICETI VOI…MARI…MAI STIU SI EU….PUTETI FACE O MULTIME DE ALTELE
          SPER CA E SUFICIENT…
          DOAR CA S-A TERMINAT FILMUL.KANIETZ FILMA.THE END.FIN

          • e interesant ca se generalizeaza discutia despre MAI dar se uita ca acolo e si ISU care e vai de steaua lui si s-ar putea sa alergati cu galeata de apa in mana cat de curand la incendii…

        • @unu altul
          Un altul…v-ati lamurit…ca nu mesaje de ura sau jigniri….isi merita soarta ISU….incendiul de la un economat din rahova…sebastian cu 13 septembrie intersectie de acum 3 luni….a fost manevra…..ISU 13 septembrie e la 300 metrii distanta….stii in cat timp au ajuns….in 15-20 minute…stii ce inseamna asta….iti spun tot EU…stii cat au pompierii sa iasa din unitate,repet nu in cat timp ajung la incendiu…in cat timp trebuie sa iasa cu autospecialele din unitate…nu o stiu din filme…o stiu de la un POMPIER….OFITER….2-3 minute…adica aia ce au facut…20 minute…300 m….pai fac EU la 47 ani 3 minute intre locatii mers alerta….adica aia nu au vazut ca se ridica fum…sunt chiar toti tampitzi pe lumea asta….dar stii al cui era economatul,,,,,,al unui fost militian….seful militiei pe sectorul 5 sau cam asa ceva…adica astia isi platesc polite intre ei….sa iti mai spun ceva….tu ai vazut ce masini au cei din sna….adica fara nume….mergi pe la sts…sri…unitati de pompieri sau unitati militare….Adica EU…cunosc Manageri care merg pe jos si isi fac cumparaturi din magazine de cartier…..stii ce zic…ia foc se stinge….inundatia trece….cine moare moare…zapada cine a pus-o tot ala o da adica Dumnezeu….merge si fara atata politie…uite ce spune un Ziarist Integru….Sorina Matei, absolut magistrala: „Politia s-a inflitrat printre interlopi si intr-un final au ajuns le faca treaba!”…adica stati asa usor….ca sunt mai multi „nebuni” care vad aceleasi lucruri…s-au saturat oamenii de urgente alerte stari de anormalitate si alte tampenii…pompierii pot fi foarte bine civili…la fel si cei din servicii…politie cata isi permite fiecare localitate….MERGE ORICE…va spun si ASTA….daca in Romania astazi s-ar pune impozit ca in Germania mi se pare 9% pentru cultele religioase…..jumatate din cei 15 milioane ramasi in acest teritoriu s-ar declara atei…sa fie sanatoasa toata lumea…liberul arbitru liberatatea constiintei si a cultelor…vot universal si altele…..DAR NU O SA MUNCES EU PANA LA 70 ANI CA SA SE PENSIONEZE UNUL LA 39 ANI CU DUBLUL SALARIULUI MEU>………

      • Crezi că rezistă???
        Ăștia sunt doar papagali care dau din cioc pt a face risipă de cuvinte.

  7. in strada se munceste, nu se sta.
    in strada se aplica legea, nu se iese la batut lumea, in strada nu se fac abuzuri de genul „cu cultura in duba”.
    in strada se aplica legea, nu se accepta traficul si consumul de droguri.
    in strada se aplica legea, nu se asteapta explozia violentei clanurilor si bataile si curvasaraia si traficul de persoane.
    in strada nu se sta la panda cu radarul doar ca sa ingrasi prin amenzi un stat condus de corupti si tradatori.
    ln strada nu se sta, putorilor si coruptilor, in strada se iese si se munceste cinstit asa cum muncesc multe profesii din nomenclatorul meseriilor si nu cer pensii mai deosebite, mai speciale sau mai altfel.
    pensii dupa contributivitate, asa este corect.
    iar la controlul veniturilor, fiscul sa se preocupe in primul rand de militieni si tot ce este din mangleala, supraimpozitat sau confiscat.
    imi vine in minte unul iepureanu, de la militia din suceava, care in timpul „pandemiei” umbla ca animalul prin biserici in timpul Sfintei Liturghii, si cand preotul aseza Cinstitele Daruri si Sfantul Potir pe capetele credincioșilor, el animalul cu chip de om, tragea de hainele oamenilor sa-i amendeze ca nu purtau masca.
    rusine baaaa abuzatorilor!!! rusine baaaa iepureanule, militian comunist coclit de suceava!!! S-AU ANULAT AMENZILE, date in batjocura, profesionistilor!
    andreica tu unde ai fost atunci? nu s-a gasit nici unul din militia suceava sa-i traga un sut in coooo_r colegului purtator de nesimtire?! cum sa faci asa ceva in Biserica, paganilor, si strainilor de neamul romanesc! a cui lege ati aplicat voi, abuzatorilor?
    militianul iepureanu din ce mama s-a nascut?!
    dupa cat ati contribuit la sistemul de pensii, atata sa luati, comunistoizilor!

  8. Tot vad asa o campanie contra pensiilor militarilor, că militează unii să le desființeze etc. Noi – militarii, primim pensii numite de unii ca fiind „speciale”, din 2 motive pe care se pare că unii le-au uitat:

    1) Noi nu avem voie să contribuim la pensii în sistemul public, precum civilii. De exemplu, nu avem voie să deținem firmă – ceea ce ar însemna o contribuție mai mare. Nu avem voie să contribuim din activități suplimentare profesiei de bază – cum ar fi de dansator de streaptease, maseur la saloane erotice, body-guard, întrucât deși este legal, cică nu este demn. Nu avem voie să candidăm la presedintie, parlament etc., ceea ce din nou ar însemna contribuții mai mari la pensii. Nu avem voie sa avem sindicatul, in conditiile in care afilierea sindicala aduce salarii mai mari, si implicit pensii contributive mai mare.

    Trecerea militarilor pe contributivitate inseamna LIBER la toate cele de mai sus, respectiv ridicarea oricarei interdictii de contributivitate. Pt. ca nu se poate ca militarii sa aiba interdictii de unde sa contribuie, iar ceilalti cetateni sa contribuie de unde vor.

    2) Militarii pensionati suntem majoritatea in rezerva. Pana la implinirea varstei de 65 ani, si barbati si femei. Rezerva inseamna ca in caz de razboi mergem pe front. Atunci, daca trecem pe contributivitate, vrem sa nu mai mergem nici noi la razboi dupa pensionare. Sau sa mearga toti cetatenii, pana la implinirea varstei de 65 ani, barbati si femei. Pt. ca nu se poate sa fim egali doar la pensii, iar la obligatii militare, sa mearga pe front doar pensionarii militari.

    Si apropo! Nu a cerut CE, aceasta ghidusie a fost propusa de catre reprezentantii Romaniei ca masura de reducere a cheltuielilor bugetare. Daca masura se va aplica, sa vedeti atunci distractie si cu implinirea ceea ce am spus! Incepem cu niste greve si cu niste proteste in strada, ca asa au dreptul ceilalti cetateni contributori!

      • Dar nu este junta militara. Este dictatura politica. Eu tocmai am enumerat niste drepturi si libertati interzise militarilor. De partide. Pt. ca asa au vrut, desi sunt garantate de Constitutie si militarilor.

        Si nu va fi lovitura de stat. Ci indeplinirea obligatiei de la Art. 118 (1) Constitutie, care zice ca armata este singura institutie abilitata sa apere drepturile interzise de partide, unor cetateni sau altora.

        • @Militar
          CE AVEM NOI AICI….ADICA CEI DIN SNA VOR DA O LOVITURA DE STAT SAU Coup d’état SAU LOVITURA DE PALAT…
          AM NISTE VESTI FOARTE PROASTE PENTRU SNA….
          1.NU TRAGETI NICI MACAR UN VANT FARA SA FITI MONITORIZATI…..NU DE MINE….VOI INTRE VOI….
          2.SUNT VREO 30 TRIBURI/CLANURI/GRUPARI IDENTIFICATE DE MINE IN SNA…CARE IMPOTRIVA CAREIA DA „LOVITURA”
          3.SUNT VREO 6.000 CEL PUTIN TRUPE STRAINE AICI…DE OCUPATIE….pisica neagra saseasca GHINION iohannis….DE CE ZICETI VOI CA LE-A CHEMAT AICI…CA SA APERE „ORDINEA CONSTITUTIONALA” ADICA PE EL SI CLICA LUI…..TE-AI PRINS….”CAND ESTI PROST SI UNIVERSUL CONSPIRA IMPOTRIVA TA”….SI „CAND ESTI MORT TU NU ITI DAI SEAMA CA ESTI MORT….LA FEL SI CAND ESTI PROST-Philippe Geluck”

          • Revino-ti! Vorbesti mult si prost. Vezi mai bine cam ce obligatii militare ai putea avea la razboi. Pari apt de linia 1.

          • Si apropo. Doar handicapatii zic 6000 de … trupe. O trupă inseamna o turma. Corect = 6000 militari.

            Din cei 6000 de militari straini de la noi, doar vreo 2500 sunt luptatori. Daca te referi ca ar incerca ceva armat pe teritoriul Romaniei, si sa fie 6000, nu au nicio sansa in afara de a fi spulberati. Rusii tocmai au redemonstrat ca numarul conteaza enorm. In plus ca le cai din vest, daca le iei ciocolata, lesina pe ei.

          • Chiar esti idiotamice, ai mancat matraguna si ai baut venin, nu vezi si nu vrei sa vezi niste realitati certe!

        • @Militian cu experienta. 2022-07-08 8:24 8:24:26
          Asa este….am visat cand v-am dat spaga in 2001 la doicesti la brezoi sau cand v-am dat spaga in 2013 la frontiera la giurgiu.Adica Am Dat Spaga la Politia Rutiera si la cea de Frontiera….de 21 ani tot visez ca va dau SPAGA….la buzau nu au vriut sa ia ca era prea putin…sper sa nu mai doriti sa imi aduc aminte ce „VISEZ”

          • Contrainformațiile MAI, a-ți auzit pe unde a dat șpagă martorul Ionuț, poate vă sesizați, Corpul de Control , SCI de la județe, parchetele poate aflăm și noi de corupții din Vama Giurgiu, scrie autorul aici da sume, locuri , coroborați datele și informațiile că nu s-au prescris toate faptele.
            Mai da date despre corupție daca mai ai, domnule că ești de un real ajutor pentru organele statului de drept.
            Organele statului chiar doresc că tu sa mai VISEZI, că îi ajuți foarte mult.
            Îți doresc succes mult în noua ta misiune și las-o mai moale cu blestemele, că nu e pentru cine se pregătește e pentru cine se nimerește.
            Doamne ajută!

  9. Nu vă supărați! In aceste circumstante, am dreptul sa lucrez schimbul 1 la armata română, iar schimbul 2 la cea rusă? Nu de alta, dar ceilalți oameni ai muncii au voie să aibă oricâte și joburi doresc. Multumesc!

      • Apar fraieri ca tine! Ca să nu o sugeți la ruși. Dar nu o să vă mai apărăm. Maxim în noiembrie intră și România în război.

    • @Militar
      voi oricum faceti cu schimbul in armata americana italiana germana uk rusa israel(israelul face un exercițiu de transport aerian la joasă altitudine deasupra româniei-3-15 iulie 2022 500-3000metri) franceza belgiana si altele…de fapt…”militarilor”…voi aveti o singura problema de „eroism”…de partea cui sa fiti…cu cine sa o dati….”dar nu parte in parte sau interval”….sub pulpanu cui sa va bagati….pe cine sa mai tradati pentru cine….DE FAPT PENTRU CE SI PENTRU CAT.

      • Sa iti aduci aminte de vorbe. Maxim in noiembrie, Romania intra in razboi. Si fii sigur ca pe cei ca tine, o sa va aparam cu figuri.

        • @Militar….SA MAI APUCAM NOI NOIEMRIE ANUL ASTA TOTI…….
          Ceaușescu: ”Vă invit la București, în ianuarie 1990, tovarășe Gorbaciov!” ”Ei, lasă, să trăim noi până atunci”…
          Pe 4 decembrie 1989, după întâlnirea avută în Malta cu George Bush senior, Mihail Gorbaciov îl cheamă la raport pe Nicolae Ceaușescu, la Moscova. Vizita acestuia e oarecum ciudată, pentru că ține doar opt ore. Dictatorul nu-și recunoaște foștii parteneri, schimbați între timp, iar liderul de la Kremlin spune că ”nu e în stare să pornească pe drumul democratizării”. La plecare, e invitat în România. Răspunde cu o faimoasă replică: ”Să trăim noi până atunci!”

          • Nu vad legătura. Eu spun doar sigur ca intram in razboi. Ne imping americanii etc. Doar chiorii nu vad. Noiembrie este termenul maxim.

            Prietenii americani, francezi si care ai mai spus, ne vor ajuta exact ca pe ucraineni. Românii vor muri, nu alții pentru noi. Mulți români, inclusiv dintre cei care acum lovesc in militarii români.

  10. Dar nu este junta militara. Este dictatura politica. Eu tocmai am enumerat niste drepturi si libertati interzise militarilor. De partide.

    Si nu va fi lovitura de stat. Ci indeplinirea obligatiei de la Art. 118 (1) Constitutie, care zice ca armata este singura institutie abilitata sa apere drepturile interzise de partide, unor cetateni sau altora.

    • @ Militar
      Va aparati interesele VOASTRE si atat . Vad ca o tot tragi cu intratul Romaniei in razboi ca „ne imping americanii” – Toti sunteti atat de dobitoci si de dezbinati in haite si bisericute incat sa va impinga cabala globalista cum vrea si unde vrea ??

    • ce sa caute Romania in razboi?!
      nu este razboiul nostru, sub nici o forma!
      mai mult decat atat, militarii si altii ca ei, au jurat sa-si apere tara, nu sa fie carne de tun pt. combinatiile altora.
      daca sua si evropa doresc sa se ia la tranta cu rusia pana la ultimul ucrainian, e fix treaba lor.
      Romania are problemele ei, cu politrucii, cu pensiile specialilor, cu hotia, cu coruptia, cu saracia, cu prostia si obedienta celor din structurile de forta si politienesti si mai nou si cu oarece seceta.
      mearga la orice razboi vor „partenerii” nostri, care-si aduc aminte de noi doar cand mai au ceva vechituri de vandut.
      Romania nici nu are cu ce sa mearga la vreun razboi si nici nu are DE CE.
      iar daca rachetele sau bombele rusesti vor lovi obiective militare de pe teritoriul romanesc, acele obiective apartin tertilor straini care oricum decid singuri si-si asigura singuri paza pt. ei, fara sa ne intrebe pe noi.
      Romanii nu doresc razboi cu nimeni, si nu au nimic de impartit cu niciun alt stat.
      Daca vreun politician sau partid a semnat pe sub masa altceva, atunci plata tradatorilor pt. tradare si apoi pace.

      • Suntem impinsi de SUA la înaintare, la fel ca pe Ucraina. Iar poporul vad ca nu se opune sa scape de hegemonia SUA. Maxim in noiembrie intram in razboi. Functie de niste chestii economice, posibil mai devreme.

        • @ Militar
          Vad ca o tot tragi cu intratul Romaniei in razboi ca „ne imping americanii” – Toti sunteti atat de dobitoci si de dezbinati in haite si bisericute incat sa va impinga cabala globalista cum vrea si unde vrea ??

  11. Pensii MILITARE pe baza de contributivitate…..PERFECT LEGALE si NEDISCRIMINATIVE , ca si toti cetatenii Romaniei.

    • Da. Si obligatii militare la razboi, la fel egale. Pana la varsta de 65 ani, barbati si femei, precum cadrele militare pensionate. Fara privilegii si alte fente

      • @Militar
        Obligatii militare am si EU…de aproape 23 ani de cand am facut armata….doar ca in timpul asta nu am papat papa bun de la stat „servind patria”
        Ai spus aici pe forum o mare tampenie…altfel nu ma deranjam sa mai iti raspund…
        Ai spus ca rusii prin acest razboi au demonstrat inca o data ca superioritatea numerica face diferenta…uite aici pe sursele voastre oficiale um digi si hot news…
        „Aproape 700.000 de militari ucraineni apără Ucraina împotriva Rusiei în războiul declanșat de Vladimir Putin în 24 februarie, potrivit ministrului ucrainean adjunct de Interne, Kateryna Pavlichenko, citată de Ukrinform.”
        „SUA: Rusia are până la 190.000 de soldați în apropierea frontierelor cu Ucraina 18.02.2022 16:29”
        Adica ce e acolo….tu ai impresia ca toti sunt tampiti si spalati pe creier de „surse oficiale” si „credibile” de stiri…..
        In Orice Manual Militar….scrie clar ca un raport de 3 la 1 intre cei care ataca si cei care se apara asigura victoria celor ce ataca…
        Adica rusii ataca intr-un raport de inferioritate de 1 la 3…adica fix pe invers….Inca O Data…voi aveti impresia ca toti sunt tampiti pe lumea asta…
        Am si EU asa niste intrebari „retorice”…
        1.In realitate cam cati se mai lupta acum pe acolo….daca rusii ataca cu 70-100 batalioane..si astia bat in retragere…mai mult de 3-4 divizii ucrainiene nu par angajate…si asta pe „cifre oficiale”
        2.Care sunt mizele reale ale razboiului….cumva drumul matasii si cerealele pentru orientul mijlociu si africa…
        3.Ce treaba aveti voi acum…au debarcat rusii la constanta si nu ati aflat sa va predati inainte sau ce…
        4.Asta din 17 iunie ce afost…”Buletin naval. Nave rusești în zona economică exclusivă a României”….ca pe forumuri sunteti foarte tari in clantza….adica de ce nu ati trimis si voi…o corveta din clasa tarantul de exemplu…iti raspund tot EU…marina militara romaneasca=0.Pot doar sa pluteasca vaporasele voastre.Nimic mai mult.

    • In cazuri extreme de sinistre grave ,război crize majore citește Constituția și vezi ce obligații ai ,pt că la fel cum gândești tu prost așa va fi și contributivitatea ta ,nu numai a militarului sau polițistului.Sa fie egalitate zic.

  12. @ Constantinescu Valentin-Ionut(22,26)…MOSULE din timpul lui Nea Nicu, cu MUTRA asta de MILOG din FOTA, precis ai fost un SECURIST !. Sterge FOTO…poate te recunoaste cineva pe strada si-ti da un SCUIPAT. Daca NU ai nimic in CAP, umple-l cu RAHAT (alimentar !??).

  13. Si apropo. Autorul articolului greseste. Cuantumurile pensiilor poate fi diminuat si dupa iesirea la pensie. A mai facut-o Basescu in 2011. Iar CCR a stabilit ca este constitutional. Neretroactiv in acceptiunea bolsevicei CCR, inseamna orice drept se taie doar de maine, si sa zicem mersi ca nu dam si din urma.

    • @@Constantinescu Valentin-Ionut (22,26)!? Militar
      hai sa lamurim niste aspecte…asta cu ca*ca floci si seminte-n cap….are cine…si copiii de clasa a patra se joaca asa…ceausescu….securist….as lua asta personal daca ar fi adevarat….
      Acum….pe vremea lui Ceausescu,,,,,era cam asa,,,,,,
      Tata avea vreo 3.500-4.000 lei ca Ceretator Stiintific Principal in Armata
      Mama avea vreo 2.500-3.000 lei ca Tehnician Proiectant Tot in Armata
      Un colonel nu sarea de 8.000 lei pe vremea aia
      Asta e cu sna-ul de atunci….
      Apoi Tata a plecat la Combinat la Calarasi dupa asta s-a intors la IFMA pe care a demolat-o tiriac….unde castiga in functie de cum se „productia” pe luna…cine mai stie….intelege…undeva la 4.500 lei sau chiar 6.000 lei pe luna…
      Ai prins-o din zbor pe asta militar…..adica raportul intre un civil si un militar..era sa zicem 1 la 2.NU MAI MULT.Coloneii si Subofiterii se pensionau la 55 ani la cerere si la 60 ani la limita de varsta
      Acum pensia medie in sna e de trei ori cat pensia normala adica 4.500 lei sna si 1.500 lei o pensie normala si ati ajuns sa va pensionati la 39 ani cu 8.000 lei pe luna…
      Si tot voi spuneti ca nu sunteti la putere…cand toate privilegiile sunt ale voastre….
      Cat despre front….linia 1….m-a invatat unul care a fost sifon la sri,am dat o spaga….medicala…si m-am scos din evidenta militara la comisariat…SUCCESURI…SERVITI SI APARATI PATRIA>>>EU SUNT INAPT SI ORICUM NU AVEAM CE SA SERVESC SAU SA APAR.

      • Bun. Deci, tact’tu si ma-ta, in caz de razboi sunt privilegiati si nu participa? Precum militarii pensionati? Ca eu asta am inteles!

        • @Militar
          PAI TATA SI MAMA NU MAI PARTICIPA….CA NU MAI SUNT PE LUMEA ASTA….PE MAMA AU „AJUTAT-O” ANUL TRECUT IN NOIEMBRIE 5 DE LA SMURD SA AJUNGA IAR PE MINE M-AU AJUTAT 5 POLITISTI SA NU MA BAG
          SPER CA ATI INTELES.SPER CA V-ATI LAMURIT.SPER CA INTELEGETI SI CE VA URMA.

          • Condoleante.
            Ultimii doi ani au aratat adevarata mecla a „medicului” si „ofiterului” , in toata hidosenia animalica si diabolica. Cosmosul are legi fundamentale pe principiul reactiunii – nimic nu ramane neplatit.

    • @Militar
      Am facut 2 glumitze….dar cum sunteti foarte hotarati…nu o sa le pricepeti…
      1.Cercetator Stiintific Principal
      2.Nu m-am scos din evidenta militara,bine poporashul roman de oitze informatoare de la balada miorita incoace…probabil ca deja a sunat la 112 sau 0800.800.100 sa ma denunte…ca am dat spaga 😅🤣😂😆 ….dar multi au facut-o deja….stiti bine asta…..de prin 2016 a inceput circul….AM SI EU INFORMATII DIN SISTEM…fara sa am vreo treaba cu voi…
      Pai cam asta e tot.

      • Cum facem atunci?! Cum vrei sa fie egalitatea?! Vrei sa faci contributive si pensiile militarilor, dar in acelasi timp sa mearga si la razboi, chiar daca sunt pensionati?! Sau vrei sa mearga si ma-ta si tac’tu la razboi, chiar daca sunt pensionati? Ca doar nu vei vrea sa stea la telenovele, iar militarii pensionati sa moara pe front pt. ei si pt. tine?

        Cum vrei egalitatea? Doar la pensii, iar la razboi tot militarii pensionati sa mearga?! Adica, sa vad si eu camce egalitati poti debita din tine

      • Tu când mai lucrezi? Văd că ai meseria de POSTACI!
        Sau ești în concediu maternal??!! Ți a fătat mintea…?!!!
        Ai făcut ceva școală de postaci?? Văd că ai în bibilica numai prostie. Ești un monument…
        Dacă te găsesc cei de la Antipa…cred că te împăiază!

  14. vad multi care-i caineaza pe profi si nu inteleg de ce cand toti am simtit pe pielea noastra ce sunt in stare sa faca, multora dintre noi ne-au distrus increderea in fortele noastre fata de cei cativa care pot declara contrariul in romani profii au fost dumnezei si vor fi si de aceea nu-i cainez/vaiet ca au salarii mici si asta ptr ca daca nu curge, pica! nu sunt profesori saraci decat cei care nu sunt buni in domeniul lor dar constienti ca daca mediteaza vor da cumva socoteala. nu-i arde soarele, nu-i arde gerul, nu le ingheata tartita in frig! ptr ce vor bani multi cand nivelul se vede in seriile pe care le scot? la politisti e cam la fel dar ei mai au zile cand trebuie sa si stea in ger ptr care e ok sa ia o pensie mai acatarii dar nu o sa gasesti politist sarac ptr ca nu salariul e baza ci sporurile care bat salariul.

    • Ionut-politia e necesara.Fara politie,asa cum e ea,amarata si prapadita,ajungem ca in Africa de Sud.Vrei sa ne inconjuram cu garduri electrificate?
      Ai dat spaga?Esti la fel de vinovat precum politistul. Ai dat doctorului,profesorului etc.Incurajezi coruptia.Corupt e cel ce primeste dar si cel ce ofera.
      Referitor la armata.Armata presupune efort fizic prelungit.Consulta un medic si iti va spune ca dupa 45 ani omul numai este capabil de efort fizic prelungit .Vezi un mos Teaca sa faca sport de performanta?

    • Ionut-politia e necesara.Fara politie,asa cum e ea,amarata si prapadita,ajungem ca in Africa de Sud.Vrei sa ne inconjuram cu garduri electrificate?
      Ai dat spaga?Esti la fel de vinovat precum politistul. Ai dat doctorului,profesorului etc.Incurajezi coruptia.Corupt e cel ce primeste dar si cel ce ofera.
      Referitor la armata.Armata presupune efort fizic prelungit.Consulta un medic si iti va spune ca dupa 45 ani omul numai este capabil de efort fizic prelungit .Vezi un mos Teaca sa faca sport de performanta?

  15. Iesiri din sistem?Ce bine,fabrica unde lucrez a scos la angajare 75 de posturi din care s-au ocupat 11.Asa ca va asteptam ,salariul 2300 lei net si bonuri de masa.Si nu ne mai speriati,voi,astia de la stat ,ca plecati din sistem ca nu o sa o faceti.Cainele nu pleaca de la macelarie.Fractura de salarii si drepturi intre stat si privati ingroapa Romania putin cate putin.Mai vorbim in noiembrie cum spunea militarul de mai sus.

    • @anonim
      anonim ai fost, anonim ai ramas. De fapt o nulitate. Daca ai baut cerneala. acum sugi pixul….

      • @ivc 2022-07-08 10:06 10:06:13
        PAI DUMNEATA TOT ANONIM ESTI…HAI…CA M-AM PLICTISIT…ACEASTA APLICATIE TINE SI SECUNDA POSTARII…ASA CA NU MAI TREBUIE SA NOTE EU…
        ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
        NU TE OBOSI SA LE NUMERI CONSUMI CERNEALA AIUREA.ORA 10:27 AM LOCAL HOUR BUCHAREST

  16. Bai! Stiti de ce sunt politistii prosti?
    Pentru ca provin din civili!

  17. S-a cam reușit ceea ce se dorește de fapt. Învrăjbirea diverselor categorii profesionale pentru a intra în niște polemici legate de beneficiile ce s-ar cuveni unora și altora concomitent cu abaterea atenției de la adevăratele probleme ale țării, care o să afecteze majoritatea cetățenilor.

  18. Dreptatea, ca întotdeauna, e undeva pe la mijloc. Mai trebuie ajustate și multe din pensiile militare fiindcă sunt imense comparativ cu cele civile. Dar nici nu poți să-i aduci acum la 1900-2000 lei ca la un paznic sau femeie de serviciu în condițiile în care i-ai băgat prin lege tot felul de restricții. Practic i-ai luat posibilitatea de a mai face și altceva care să-i aducă un venit în plus, restricție pe care civilii nu au avut-o.

  19. Eu nu cred că vor fi trecute pe contributivitate. Ăsta e praf în ochi ca să nu mai ceară acum oamenii măriri de pensii și salarii din cauza inflației nimicitoare. Vedeți voi să fie trecuți magistrații pe contributivitate sau corpul diplomatic ? Fiindcă văd că se vorbește doar despre polițiști, deși cred că ei nu sunt dintre cei cu cele mai babane speciale.

  20. POLITISTUL NU L-AI VAZUT TRANSPIRAT DE MUNCA NICIODATA !,NICIODATA N-A RASPUNS DE CEI PE CARE I-A STALCIT IN BATAIE !,NICI DE COMPLICITATEA LA FURT<INSELACIUNE,TRAFICUL DE PERSOANE ,PROSTITUTIA ORGANIZATA DE EI !,DE ACCIDENTELE FACUTE !.
    CU HOTII ,CU COCALARII,CU CAMATARII ERAU COMPLICI SI PARTENERI DE CHEFURI !.
    CU SCOALA NU S-AU RUPT NICIODATA ,DE UNDE GLUMA :"de ce umbla politaii cate doi ?,-unul stie sa scrie ,iar celalalt sa citeasca "
    1900 de lei la pensie e FOARTE MULT PENTRU UNUL CARE A TAIAT FRUNZE LA CAINI SI N-A PRODUS UN LEU IN VIATA LUI !.
    VEZI GRAFICUL DE CRESTERE A :ACCIDENTELOR AUTO !,VEZI NIVELUL DE TRAFIC UMAN SI PROSTITUTIE UNDE A AJUNS !,VEZI HOTIILE ,VEZI INCAIERARILE CU UZ DE ARME !,
    VEZI POLUARILE PRIN ARDERILE DE DESEURI IMPORTATE !,VEZI JAFUL DIN PADURI !.AVETI TUPEU MAI CIUMETILOR ,NU VA CONVINE ?,SE CAUTA LA SAPA,LA LOPATA CU 150 lei/zi SI UN PRANZ,IAR DACA MUNCESTI CUM TREBUIE MAI DA DE LA EL TARANUL O TUICA SAU UN PAHAR CU VIN.

  21. @Orly 2022-07-08 8:36 8:36:27
    poate nu realizati ce va urma…chiar gandesc detasat si echilibtrat…dincolo de toate dincolo de tot….dincolo de orice….
    s-au facut niste „teste de stres” pe la stat…oficial trebuie dati 40% afara din ei…VORBESC FOARTE SERIOS…AM ZIS OFICIAL>>>>
    si….”systema” adica „statul-initiatii sitemului-adevaratii baietzi destepti” cum se autointituleaza…procedeaza ca niste fetitze de moravuri indoilenice…dupa o partida fierbinte se sterg cu o pereche de chilotzei si o arunca…
    Cam asta i-a ajuns pe astia de la stat acum…nu e vorba doar de politisti,tot sna-ul,administratie,invatamant,hipocrati…adica DILEMA ESTE URMATOAREA
    Sau lucreaza toti pe 50% din ce au acum,adica jumatate din Bani….sau trebuie dati afara jumatate din oameni adica tot 50%….
    CUM AR ZICE NEMURITORUL CARAGIALE…DIN DILEMA ASTA NU PUTETI IESI…FARFURIDI….”Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc!
    Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe
    ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!”
    CAM ASTA E JUDECATA SI IRONIA ISTORIEI….CRUNTA IRONIE…. 😆🤣😅😂
    PS.PENSII..CARE PENSII…ASTEA LE-A INVENTAT UN DOBITOC….BISMARK MI SE PARE…SI ASA NU IMI ERA DELOC SIMPATIC…AUZI…KAIZER…PAI KAIZER DIN ALA BUN DE PURCELUS…

  22. În cazul asta nu mai bine formam patru și echipe de intervenție din parlamentari și membrii ai guvernului pe care sa la trimitem atunci când clanurile de „lume bună” au ceva de împărțit. Și după 2 intervenții( în forta) întrebării dacă pensia e mare și meritata!!

    • @Catalin Popa
      Se pare ca nu realizati ceva domnilor si doamnelor….va explic FOARTE SIMPLU….Ferma Animalelor (1954) https:*//www.youtube.com*/watch?v=*1i0dNwwsVno
      Sunteti exact cainii care-i paziti pe purcelusi in acest film….NU MA PAZITI PE MINE NU MA APARATI PE MINE NU MA PROTEJATI PE MINE.NU AM NEVOIE.
      SA VA EXPLIC SI DE CE
      SUNT PREA SARAC CA SA PATESC CEVA…POT MERGE IN FERENTARI LA 2 NOAPTEA FARA PROBLEME CAND TOT CE AM SUNT NISTE CARPE RUPTE NUMITE HAINE PE MINE
      Acum…veti realiza…ca purcelusii Dvs politicieni nu mai au ce sa va ofere…..REPET,,,PE EI II PAZITI APARATI PROTEJATI…..NU PE MINE.NICI NU VREAU NICI NU AVETI CE PAZI

  23. Tot aveti treaba cu pensiile militarilor, dar nimeni nu spune nimic despre faptul ca unui puscarias statul ii aloca peste 3000 lei lunar. E foarte normal sa fie asa, nu? Cand salariul minim este vreo 2000 lei.

  24. @Gicu
    PAI EU DE CAND V-AM ZIS SA DESFIINTATI PUSCARIILE…HREBE TOCMAI A IESIT..VREA SI TANTI NUTZI AFARA…NE COMPLICAM INUTIL….
    AUZITI STIMATI TOVARASI SI NEPRETINI VORBA LUI CEASCA….DE CE DEZINFORMATI…TACTICA JUMATATILOR DE ADEVAR…DISCORDIE AIUREA….
    AI CUNOSCUT PUSCARIASI…AI VAZUT DETINUTI LA MUNCA…ACUM SA REVENIM LA CIFRE SI DATE CONCRETE
    IN ROMANIA SUNT IN JUR DE 20.000 DETINUTI SI 14.000 ANGAJATI IN PENITENCIARE CE TIN DE MINISTERUL JUSTITIEI…POLITIE…EPOLETI AURII…PENSII SPECIALE…
    TE-AI PRIN…LA FIECARE DETINUT AI PRACTIC UN ANGAJAT CU PENSIE SPECIALA..SALARIU MARE…AIA CU EPOLETI…AURII…SIPA…VEZI CA STIU DIN 1991-1993…PE LA POARTA ALBA…SA ZICEM..FOSTI SECURISTI ANGAJATI IN SISTEMUL PENITENCIAR…
    ASADAR…ACEI 3.000 TOT IN SALARIILE SECURISTILOR CU EPOLETI AURII SE DUC…MAJORITATEA DETINUTILOR MUNCESC IN REGIM SEMIDESCHIS SI CHIAR PRODUC BANI PENTRU PENITENCIARE…ADICA PENTRU STAT

  25. @ Constantinescu V-Ionut…Tu ce ai „muncit”!? maa, pe vremea lui Nea Nicu de ai ajuns un PARLIT rupt in cur (dupa cum singur spui),iar azi ai o „pensie” de mizerie. Dupa cum singur te lauzi, tu ai avut parinti „cercetatori”!?stiintifici cu pregatire intelectuala si BANI multi pe vremuri , DAR din tine a iesit un NIMENI cu „gura” mare, a tot stiutor. Cu FATA din POZA, nu o sa ai succes la MATRIMONIALE , printre pensionare. (pune si tu una din „gradinita”).

    • @@ Constantinescu V-Ionut (cu fata de bidon turtit) FOTO! 2022-07-08 10:46 10:46:19
      DE DATA ASTA……..N-AI FOLOSIT MOARTE SI E PRIMUL POST PE NICK-NAME-UL ASTA….
      N-AM PENSIE LA 47 ANI….MAI AM 23 ANI DE MUNCA INAINTE….CA TATAIE,,,,,A MUNCIT PE VREMEA COMUNISTILOR PANA LA 70 ANI…..
      LA LINIA EROTICA IN ’90 ERA PLIN DE SOTII DE POLITISTE…O STIU DE LA UN JANDARM DUPA VREMEA AIA…SE INTAMPLA PRIN 1996-1997…..ALEA PROBABIL CA SUNT PENSIONARE SI CU VOCEA ACUM…NEMATRIMONIALA…

      • Băiatu…tu nu ai muncă?
        La 47 ani stai pe net?
        Mergi mai nene la muncă!
        Că doar tu nu ești pensionar. Mai ai de muncit…cât Berilă!
        Ai zis că ești băiat deștept, dar se pare că numai tu știi asta!
        În rest…doar că nu bubui…!
        Vezi că mama proștilor…e gravidă!

  26. Minți diabolice au reușit învrăjbire între oameni.
    Toți suntem la fel , am avut posibilitatea să alegem calea de urmat în viața.
    Nu e vina militarului că civilul n-a ales la fel în viață, și viceversa.
    Ce este curios, e că suntem printre puținele state din lume și unicul stat membru NATO care va avea lege referitoare la pensii militare bazate pe principiul contributivității.

  27. @Erik
    Hai sa va mai ofer o Informatie…zicea unul pe un forum….ca ce sa faca cu bugetarii….ca sunt degeaba 40% din ei….va spun si pe care…pe ziare.com….si bugetarii nu stiu sa faca nimic….si i-am zis ca se duc toti in america la stapanii lor…a inebunit ala….mai avea putin si plangea prin monitor…e dauna totala….adica ce „damage control” cand ei trebuie sa dea afara jumatate…si vor incepe sa macane multi cand nu vor mai avea nimic de pierdut…adica la ce a fost in ultimii 5 ani si jumatate sa spunem…de la protestele din 2017 ianuarie….adica sunt sute de mii din ei bagati…cum bine spuneti…sna hipocrati mai putin administratie….adica nu pot sa zic ca o amarata de la asistenta sociala din administratia local e la fel cu un presedinte de autoritate care salta 10.000 euro pe luna…si profesori mai putin…cu exceptia unora foarte bine platiti….pai cam atat…zice un anonim…aici pe forum….ca daca poate da cineva exemple de jandarmi subofiteri corupti,,,,e cam greu sa te corupi la paza obiective pe stadioane sau la manifestatii….DAR…..EU….zic sa nu dea drumul la discutie mai mult..>ATAT SPUN….ANONIMIZAT….baiatul lui tanti tinca si nepotul lui nea anton milion si unitatea de jandarmi de la baneasa…..sa ramanem aici cu discutia SPER….
    Am mai postat si asta…poate gasiti ceva util si folositor in „tampeniile” astea….

  28. Interesant: unii ar vrea să fie egali cu alții, fără ca alții să fie egali cu unii.
    Pentru a avea același sistem de pensii ar trebui să aveți aceeași răspundere față de țară.
    Adică nu poate fi vorba de egalitate ci, poate, de echitate.
    Echitabil ar fi ca dacă unii vor pensii mai mici pentru alții, atunci ei ar trebui să facă armata obligatoriu 4 ani (doar jumătate din contractul obligatoriu pe care am înțeles că îl au cadrele militare).
    Ambele aspecte țin de echitate, nu doar pensiile.
    Spor la treabă, bărbați!

    • @Egalitate 2022-07-08 13:59 13:59:25
      Hai sa incercam sa gandim constructiv….care egalitate….daca maine Incepe Razboiul….EU trebuie sa lupt ca sa stea udrea la puscarica la caldurica dupa ce a dat 50 milioane euro spaga sistemul aiurea pentru ea…adica s-au pierdut si banii….care EGALITATE….daca Eu maine ma imbrac in maturator sau politist local,,,,doar schimb niste roluri….
      repet…pe vremea lui Ceausescu ieseau la 55-60 ani la pensie…aveau salarii si pensii Duble fata de media din Romania…DAR ATAT…SI ERAU MULT PESTE EPILATZII SI FATUCILE ASTEA DE ACUM…Adica cel putin in Armata…nu-mi aduc aminte ca in anii ’80 SI STIU CE VORBESC….sa fi vazut femei ofiter sau subofiter….CARE EGALITATE////La jandarmi in ’90-2000 nici nu existau femei…ce armata si jandarmerie e asta…
      Spui de 8 ani…e vrajeala…doar academiile din sna care scolarizeaza ofiteri 3 sau 4 ani obliga la un contract pe 8 ani…de fapt au o clauza de reziliere de vreo 40.000-50.000 lei…adica isi da demisia din armata si plateste ca l-a tinut statul 4 ani pe scoala gratis cazare gratis mancare gratis si solda….Sper ca e suficient….A….si banii ii da inapoi in rate…esalonat..a.dica nu face credit la banca….
      Acum…dupa cei 8 ani…nici el/ea nu are obligatii nici invers…contractele apoi se semneaza anual….
      Referitor la mac/jac/////militari angajati pe contarct…jandarmi angajati pe contract…astia sunt ca slahorii…zilierii….Spre ca v-am mai lamurit cu niste aspecte
      va mai spun ceva….ca tot m-ati suparat cu subiectul asta…liceele militare…acum voi fi rautacios…adica toarna unii copii si la 14 ani nu mai au ce sa le dea de mancare…si ii dau la liceu militar…regim internat…cazare mancare haine scoala pe banii statului…la sfarsitul liceului…ala daca a fost cu foamea-n gat de mic…mica…s-a pervertit…si se orienteaza….are o singura obligatie..sa dea admitere la o scoala militara…dar il duce capul…si tranteste examenul…..intelegeti….si surpriza…a stat 4 ani pe banii statului…si nu plateste nimic nici el ca a fost minor…nici familia…ca n-are de unde….SI PERVERSA>>>nici obligatii militare nu are…isi vede de viata…..da la ce facultate vrea….nu vreau sa dau si exemple….poate va explica astia din sna mai bine….sau poate vor sa ma contrazica…….

    • Constantinescu ce stii tu despre munca de miliție din anii comunismului??? Tu compari infracționalitatea din anii 50-89 din România cu cea existenta??? Mai bine abține-te ca tu esti nascut dupa revoluție iar daca esti inainte de căderea comunismului, cu siguranta te dadea-i cu trotineta prin fata blocului si iti ștergea Mămicuța ta rahatul de la fun si cateodata de la gura!!!!😅😅😅

      • @Xpert86 2022-07-08 14:48 14:48:03
        expert ’86…..in 1986…deja invatam sa ma bat….ca traiam in rahova…auzi „expert”…vrei sa dau nume….cum vindeau fetele bronzate gumitze turbo cu 5 lei chiar sub nasul vostru al militienilor…sau vrei sa vorbim de violenta….intradevar nu erau droguri….sau de ce intotdeauna tigarile bt se epuizau imediat si se gaseau doar la „minoritari”….iti Vorbesc de Ce Am Vazut Eu…nu povestile cu becali care schimba valuta la inter…fetitze la hotel baruri…auzi…da prin tei erati la fel de prezenti si atunci….singura diferenta sunt MIZELE..atunci va multumeati sa mergeti cu soferul in fata la autobuz cand EU mergeam la 10 ani cu cheia de gat pe scara…va luati dreptul din contrabanda specula prostitutie si altele…Acum….afaceri pe numele rudelor…..camatarie la greu…droguri….AU CRESCUT MIZELE….Vrei nume….Aia dinainte…ca si in cazul armatei…profesional erau peste cei de acum….iar ca lacomie…erau mai modesti…se multumeau cu mai putin…
        cu trotineta….tov-ule….la 10 ani dadeam spaga 10 lei la paine sa iau 10 paini in loc de 2 si nici mamaliga din mana nu mi-o furau…a incercat unul sa-mi fure bicicleta cand stateam la coada si nu i-a iesit….mergi si paste la solar…baga un bronz….copilashul….copchilul tau,,,ultimul telefon playstation consola video sau alt gadget….DAR VEZI CEVA…Pe nemti i-au anuntat deja ca la iarna mai mult de 17 grade nu vor avea in case….vedeti voi romanashii…intrebati-l pe neamtul sas iohannis…cate „grade” o sa aveti….se aplica si pentru camisne si scoli militare aceiasi REGULA…

  29. O sa prinda infractorii ministrul MAI si cu secretarii de stat si cu sefii de la IGPR ca pentru pensiile astea nu va sta nimeni sa prinda pensia in politie!!!!!

    • @Xpert86 2022-07-08 14:43 14:43:25
      Hai sa iti fac un calcul simplu sa vedeti cum voi papati toti banii…
      130.000 angajati mai x 2000 euro minim cost salariu(brut si alte beneficii-ex.”eroul” godina) x 12 luni = 3,120,000,000 EURO…
      In Realitate Suma e spre 4 MILIARDE EURO…adica peste 80% din bugetul mai=cheltuieli cu personalul
      Femeia de servici de la minister are salariu mai mare decat un profesoara sau un istoric…
      Asta cu toti banii ii papati voi…adica mai mult de 80% se duc in salarii si alte drepturi privilegii beneficii e valabil si pentru armata cat si pentru cei din servicii…
      Ai spus un singur lucru care aduce a ATENTAT de inteligenta….din aia plange pasarica si manea de „durere”…”O sa prinda infractorii ministrul MAI si cu secretarii de stat si cu sefii de la IGPR ca pentru pensiile astea nu va sta nimeni sa prinda pensia in politie!!!!!”……..PAI NU V-ATI PRINS….NU MAI AU ASTIA NEVOIE DE VOI SI VA INVITA SA PLECATI,,,,SA VA DATI AFARA SINGURI….VEDETI DACA NU AVETI EXPERIENTA DIN PRIVAT…ACOLO ASTA E MODELUL….VA PUPA FRATELE MEU PE TOTI…. 😈😆👿🤣💀😅☠😂

  30. @Constantinescu V-Ionut …”Grea este MUNCA.!”..daca la varsta de 47 de ani, ai ajuns un PARLIT rupt in cur (dupa cum singur ai scris) si fara familie, atunci la 65 de ani o sa fi la 2,50m. sub pamant, DEMULT. Dupa cele scrise de tine …TU faci umbra pamantului DEGEABA!. Pacat ca dintr-o familie de „cercetatori stiintifici” !? (dupa cum ai scris) a iesit un GROBIAN sadea cu fumuri intelectuale.

  31. Te INSELI amarnic cu cererile de admitere la școlarizare MAI. Scoala de Agenti de Politie din Cluj Napoca si Campina are 1.640 locuri si sunt 4,7 candidati pe loc la examen. Scolile Militare de subofiteri JANDARMI si POMPIERI au 1.230 de locure si sunt 2,6 candidati pe loc. Toti tinerii de azi stiu AVANTAJELE acestei meserii .

    • Ionut @sa fii bucuros ca militarul trandaveste.Cand militarul are de lucru moare si civilul.Priveste ce se intampla in Ucraina.

    • Din cei care vor deveni agenti de politie oare cati vor ajunge sau vor prinde pensia dupa ce vor vedea marele beneficii oferite de sistem??!! Ce importanta are numarul de candidati inscrisi pentru concurs, poate ca nu vor fi admisi nici 50%!! Nu e usor sa devii politist si nici sa te mentii!!! Din afara e usor sa privesti politistii, insa fara a sti cum e in interior!!! Sunt unii frustrati ca Constantinescu care probabil a fost respins cand a vrut sa se faca politist sau l-au batut sectoristii sau agentii de ordine cand era copil si a facut o ilegalitate si a ramas marcat sau traumatizat pe viata si ii uraste pe politisti!!! Elemente ca acesta nu trebuie bagate in seama deoarece ca el e plina lumea!!!

  32. Celor ce nu suportati politistii si jandarmii, va doresc macar o data in viata voastra trista sa aveti nevoie de ei si sa nu i gasiti

  33. „Lichea și putoare” ești tu, care vorbești ca un prost crescut. Am rugămintea toți ” inculții” care scrieți aici, sau veți mai scrie nu mai deranjați să sunați la „112”, sa cereri sprijinul Poliției, când sunteți bătuți, furați, tâlhăriți sau cu casele sparte.

  34. pentru cei din sistemul national de aparare ordine publica si siguranta national am cateva Vesti Informatii Noutati Stiri……………..
    Sa incep cu un Citat din „Tudor Stanica”…..”Daca tot ati scuipat….va ofer si prosopul sa stergeti”………………….
    1.Un Stat Democratic nu isi permite un sistem national de aparare mai puternic decat economia tarii care il sustine…Romania evident nu e un stat democratic….
    2.Militari….Politisti….Securisti…Sunteti niste Actori…..Poate Nu Intelegeti…Purtati Niste Haine…Interpretati Niste Roluri…Spuneti Niste Replici…Jucati Pe O Scena….Oricand Rolurile Si Actorii………..Se Pot Schimba….
    3.Daca s-au ostenit niste psihologi sa faca „profile”…..din ce ati scris pe aici…arata foarte rau….foarte urat…foarte stramb……
    Pai Cam Atat….
    FELICITARI PENTRU ARTICOL STIMATA AUTOARE CLAUDIA MARCU

  35. Tu promovezi anarhia, Ionuțule! Sau esti Rambo vs. Predator si le descurci singur pe toate!
    Cum motivezi niste simpli muritori sa isi puna viata in pericol si uneori sa o sacrifice, pentru un alt muritor, asemeni lui..?! Cum il convigi? Luandu-i din drepturile constitutionale, cerandu-i sa omoare un balaur cu o piatra, spunandu-i ca e dator pentru ca a jurat, pedepsindu-l cu un spor de pedeapsa pentru ca e functionar public SI LA FINAL ÎI DAI SUB NAS PENTRU CA TREBUIE SA FIE TOTI EGALI?? Dar au muncit la fel sa fie toti egali? Cand altii carau lazi cu bere sau asezau marfa pe rafturi, prospectau piata sa cresca vanzarile sau sudau garduri, multi dintre Ei, isi destramau familiile pentru ca „serveau Patria” , Patria asta formata din Ionuți care stau pe stalpi la 85 de metri pentru ca asa au ales desi puteau sa refuze fara a fi acuzati de catre un procuror militar pentru neexecutarea unui ordin sau neglijenta in serviciu..
    De cate ori a venit „opinia publică” cu o lopata, la inundatii, incendii, inzapeziri, sa dea o mana de ajutor militarilor???
    Măi Ionuților, se fac angajari cu buletinul si test de cultura generala in sistemul de ordina publica.. de ce nu va duceti sa indreptati sistemul? Voi, toti, milioane de Ionuți? Sau sunteti prea inteligenti pentru asta? Pentru ca, in acest caz, si NASA are nevoie de angajati!
    Dar parca e mai bine sa nu iti asumi raspunderi si sa poti pleca atunci cand vrei, sa schimbi directia si sa poti vorbi tot ceea vrei, sa faci politica, sa candidezi la primarie, sa ai opinii, sa ai firmă, sa fii acasa duminica….sau sa zaci prost si sa fii cu ochii pe capra vecinului!

  36. Bagamiaas ppuullaan bruxel si in europa plii… salariu minim de 1200 euro nu se cere la bruxel? Multa muuuuieeeee

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger