AcasăSOCIALȘoc pentru un bărbat din Timiș, după ce și-a închiriat casa. Ce...

Șoc pentru un bărbat din Timiș, după ce și-a închiriat casa. Ce a găsit când a mers să vadă locuința. Erau zeci de oameni!

(sursa foto: Facebook/Politia Română)

S-a aflat, în ultimii ani, de tot soiul de situații neprevăzute cu care ajung să se confrunte, uneori, proprietarii de imobile care aleg să-și închirieze apartamentele sau casele. De la diverse pagube și stricăciuni, la facturi neplătite la timp și lista poate continua.

Un bărbat din Timiș s-a trezit, însă, în fața unei situații cu totul neașteptate, drept urmare nu a stat prea mult pe gânduri și a pus mâna pe telefon și a apelat 112, numărul unic de urgență, pentru a semnala totul poliției. Iar oamenii legii au intervenit la fața locului.

Zeci de migranți, „musafiri” în casa închiriată

Se pare că omul închiriase casa unor cetățeni străini – o familie cu doi copii. Doar că, potrivit Antena 3, atunci când a revenit în țară, din străinătate, și a mers să viziteze casa pe care o închiriase, a descoperit că în imobil locuiau zeci de migranţi. Proprietarul casei a făcut descoperirea joi, în jurul prânzului.

Bărbatul a ajuns în faţa uşii locuinţei, când a observat că înăuntru sunt mai multe persoane despre care nu ştia nimic, drept urmare a alertat autoritățile, semnalând că locuinţa lui este ocupată cel mai probabil în mod abuziv.

Apelul la 112 a făcut ca la fața locului să se deplaseze poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara. Care, după verificări, au confirmat că în casă erau 30 de persoane străine care nu îşi justificau prezenţa.

Ce s-a stabilit în cadrul cercetărilor

Și nu au fost singurele demersuri pe care le-au făcut polițiștii în acest caz. S-au făcut verificări pentru a se stabili cine anume erau acele persoane. Așa s-a ajuns la concluzia că era vorba de cetăţeni din Irak şi Siria, cu vârste cuprinse între 21 şi 38 de ani. Niciunul dintre ei ar fi avut azil politic sau drept de şedere în ţara noastră. Mai mult, conform sursei citate, aceştia aşteptau călăuzele care urmau să îi treacă fraudulos graniţa pentru a ajunge în ţări din Europa.

La finalul verificărilor, toate cele 30 de persoane au fost predate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil din Timişoara.

author avatar
Andrei Coman
1.194 afisari

2 COMENTARII

  1. Da persoanele straine care au inchiriat casa ,aia sot/sotie si 2 copii cine sint ba remporterule? Cum ai cheama si ce natie sint, pt. ca ei sint implicati in trafic de migranti care e infractiune nu e contraventie! andrei coman cred ca in aceasta viatza n-ai sa ajungi sa fii ziarist, mai bn te faci popa sau cofetar! Sau sa lucrezi la wc din Gara De Nord sa iei taxa de intrare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger