AcasăSOCIALŞOC pentru şoferi: tot mai puţini asiguratori de la care să-şi cumpere...

ŞOC pentru şoferi: tot mai puţini asiguratori de la care să-şi cumpere RCA. Încă o companie părăseşte piaţa!

soferi RCAŞOC pentru şoferi: tot mai puţini asiguratori de la care să-şi cumpere RCA. Încă o companie părăseşte piaţa!

După falimentul City Insurance, Uniqa Asigurări a primit aprobarea ASF de a ieşi din piaţa RCA. În urma acestei decizii, numărul jucătorilor RCA s-a restrâns la şapte.

Cele 7 companii care vor rămâne pe zona RCA sunt Euroins, Allianz-Ţiriac, Omniasig, Asirom, Grawe, Groupama şi Generali.

De ce iese Uniqa Asigurări din piaţa RCA?

Uniqa Asigurări a anuţat spre finalul lunii septembrie inenţia de a ieşi de pe semgentul RCA, motivând că deţine o cotă de piaţă de doar 0,5%, iar din cauza faptului că această zona a adus mereu pierderi, mangementul companiei a decis să înainteze o cerere de retragere a licenţei de RCA către ASF.

ASF a transmis că a aprobat „retragerea, la ce­rere, a autorizaţiei pen­tru practicarea asigurării obli­gatorii de răspundere ci­vilă auto pentru preju­di­cii produse terţilor prin acci­den­te de vehicule şi tram­va­ie (RCA) acordată so­cie­tăţii Uniqa Asigurări”.

Falimentul City Insurance a dat zona RCA peste cap

Falimentul celor de la City Insurance, cel mai mare asigurător din România atât la nivelul întregii pieţe, cât şi din zona de RCA, a cauzat un val de efecte negative.

Urmările au fost aproape catastrofale pentru şoferi: Peţurile la poliţele RCA s-au dublat sau chiar triplat în unele cazuri atât din nevoia pieţei de a compensa lipsa unui jucător mare, dar şi pentru a putea face faţă unui eventual val al şoferilor cu risc ridicat care ar putea lua cu asalt asigurătorii rămaşi pe zona de RCA.

Service-urile în care şoferii îşi repară maşinile au luat măsuri încă de când se vehicula un posibil faliment al celui mare mare jucător din piaţa RCA. Refuzul reparaţiilor în baza poliţelor City Insurance încă a rămas la unele service-uri, din frica de a nu-şi primi banii.

author avatar
Andrei Ștefan
2.267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger