AcasăSOCIALŞOC pentru românii care au plecat cu maşina în Grecia! Preţul benzinei...

ŞOC pentru românii care au plecat cu maşina în Grecia! Preţul benzinei de aici le-a afectat bugetul de vacanţă

vami

A început sezonul vacanţelor şi, aşa cum ne aşteptam, mulţi români au ales deja să meargă în Grecia. Problema este că preţul combustibilului de la eleni îl „bate” chiar şi pe cel de la noi.

Din păcate, inflația din Europa a urcat considerabil prețul la benzină şi motorină.

Un Litru de benzină în Grecia – 12,5 lei

Multe famili și-au caluculat meticulos bani pentru vacanţa din Grecia, însă costurile vor fi mai ridicate anul acesta și din cauza motorinei. Ca de obicei, românii vor încerca să umple rezervorul în Bulgaria, înainte de a trece granița spre Grecia.

Iată povestea unui român legat de preţul benzinei:

Am ajuns astăzi la prânz în Siviri (Kassandra), plecat ieri pe la 8.30 din Târgoviște, cu popas de o noapte în Bansko. 650 km Târgoviște – Bansko, pe Giurgiu – Ruse – Centură Sofia, cel puțin trei ore din opt pe ploaie.

Din Bansko, am ales traseul pe Ilinden – Drama, trei mașini în față în Ilinden la vamă, niciuna de Ro vreo 150 km pe un drum asemănător cu Rucăr-Bran de la noi, dar în stare foarte bună, fără vreo groapă.

Important: Benzina 95 în Grecia e între 2.35 și 2.48 € (12 – 12.5 lei). Am făcut plinul la ieșire din Bansko, aproximativ 8.25 lei/litrul. O să alimentez și de aici, pentru drumuri spre Kalithea, Afytos, Possidi„, a scris un român pe grupul Forum Halkidiki, de pe Facebook.

În aceste condiții, un român e nevoit să plătească cu aproximativ 150 de lei în plus pentru un plin de benzină în Grecia față de costurile pe care le-ar avea în România.

author avatar
Andrei Ștefan
1.113 afisari

5 COMENTARII

  1. De ce ne-ar durea capul de ce fac ăia? Garantat toți care merg acolo sunt și injectați.

  2. Sa fi stat acasă și sa, și exercite drepturile constituționale sa boicoteze prin mitinguri aceste scumpiri exorbitante, în care statul este prin pungaș și dușman al cetățeanului

  3. Andrei Stefan, idiotul care trage concluzii: ” le-a afectat bugetul de concediu ” cei 30 euroi diferența de preț, în plus, la motorină ? Bă tâmpitule, pleci într-o țară străină și ești afectat de 30 de firfirici ? Așa pleci tu de bazat financiar când pleci in concediu in Grecia, cretinache ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger