AcasăSOCIALȘoc pentru polițiști! Majorările salariale, între 0 și 5 lei

Șoc pentru polițiști! Majorările salariale, între 0 și 5 lei

Polițiștii, stupefiați când au văzut fluturașii de salarii

Mult așteptatele creșteri salariale, ca urmare a Deciziei 51 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-au dovedit a fi un fiasco. Cei mai mulți polițiști au avut un șoc la vederea fluturașului, când majorarea a fost între 0 lei și 5 lei, spun sindicaliștii de la Europol.

Sindicaliștii din MAI au cheltuit zeci de mii de lei în instanță pentru dosarele polițiștilor și s-au trezit acum că au obținut majorări salariale în bătaie de joc. Cei mai loviți au fost polițiștii cu mai puțin de 5 ani vechime, care s-au trezit că au primit mai mult la salariu cu cel mult cinci lei, însă au fost mulți care nu au primit nici măcar un leu. ”Sunt foarte mulți agenți de poliție care au sub cinci ani vechime și studii superioare care nu au primit niciun leu sau au primit unul, doi, trei, patru sau cinci lei creștere salarială. Și asta pentru că în salariul de funcție pe care ei îl au a intrat și această sumă a sporului pentru studii superioare, băgată de minister ca să se mărească artificial pentru a ajunge la salariul minim. Este foarte greu să înțeleagă și vin la noi să le dăm explicații. Și asta pentru că specialiștii din MAI sunt analfabeți funcționali.

Răspunsurile de la minister pe care le-au primit colegii au fost de genul că așa a calculat softul de salarii. De parcă softul acesta de salarii este o entitate de sine stătătoare, are conștiință, inteligență proprie și care a preluat controlul în MAI. Am vorbit cu un reprezentant de marcă în structurile financiare din IGPR și i-am spus că sunt niște anomalii referitoare la modul în care au stabilit majorările salariale. La care el, după ce i-am explicat 40 de minute, mi-a spus: <<eu nu spun că nu aveți dreptate, eu vă spun că introduc niște cifre în calculator și apăs enter la final și aia îmi dă>>. Mi-am cerut scuze că am vorbit degeaba 40 de minute și mi-a replicat că așa este pentru că nu au ce face, că ăsta este softul”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Softul, scos țap ispășitor

De câte ori se comit erori în modul de calcul al salariilor, vinovatul de serviciu este softul de salarii al Ministerului de Interne, pe care, spun oficialii din MAI, nu-l pot cerceta disciplinar. ”Ca să înțelegeți care este haosul nostru legislativ cu privire la salarizare, nimeni nu înțelege nimic. În salariul de funcție intră și aceste sume compensatorii, care nu se regăsesc în legislație. Avem câteva hotărâri câștigate în instanță pe aceste spețe, cu această compunere a salariului de funcție din sporuri, dar încă nu avem recursuri câștigate. Au fost câțiva polițiști și jandarmi de la Cluj care au câștigat definitiv exact pe acest lucru, și anume ca salariul de funcție să fie la nivelul salariului minim fără ca el să conțină sume compensatorii reprezentate de sporuri de fidelitate, de studii superioare, misiune permanentă, adică între 500 și 1.200 de lei. Mai este o problemă pe care noi am tot semnalat-o, aceea că s-au comprimat treptele de salarizare și, din această cauză, polițistul care intră în sistem are același salariu cu cel care are peste 15 ani vechime. Dar nici asta nu se întâmplă peste tot.

Avem un caz la Poliția Transporturi unde, în același loc și cu aceleași condiții de muncă, unii iau spor de 30%, iar alții de 20% și nu a știut nimeni din conducere să-mi explice de ce. Spuneau că așa este de foarte mulți ani. Probabil tot de la softul de salarii, pentru că este vorba despre extratereștri care operează acel soft. Am mai avut un caz, cu un polițist căruia nu i s-a calculat corect sporul de fidelitate, am făcut plângere și am cerut să se identifice persoana din vina căreia nu a fost calculat bine sporul de fidelitate. Răspunsul a fost halucinant: <<A fost identificată persoana, dar nu se poate declanșa cercetarea disciplinară, întrucât nu este vorba despre acțiunea angajatului, ci despre softul de salarizare care a calculat greșit>>. Este dovada vie că extratereștii sunt printre noi”, ne-a mai precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

100 de lei, restanța la fidelitate

Polițiștii cu vechime mai mare de cinci ani au luat pentru restanțele la sporul de fidelitate, pe perioada ianuarie-iulie 2020, între 50 și 100 de lei. Sume ridicole, având în vedere că dosarele în instanță i-au costat pe sindicaliști între 1.000 și 4.000 de lei pe fiecare dosar finalizat. ”Pentru perioada ultimilor trei ani, ianuarie 2017-ianuarie 2020, polițiștii vor primi banii restanți pentru sporurile de studii superioare, de fidelitate și de condiții de muncă în 5 ani de zile, în procente de 5,10, 15% și tot așa, adică bani de semințe. Iar șapte ani de zile, din 2010 până în 2017, am fost furați la salariu”, a mai afirmat președintele Europol, Cosmin Andreica.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.720 afisari

4 COMENTARII

  1. CE majorari ? care majorari? …astia nu merita nici un scuipat in ochi ! …la canal cu toata Politia si jandarmeria ….niste analfabeti , dementi ! ….sa ii dea afara , in somaj cu toata politia si jandarmeria …la groapa Bellu si executati cum l-au executat pe ceausescu , asta meritatiiiiii nenorocitilor !…marsssssssssss javrelorrrr!

  2. Politia si jandarmeria romana au fost aduse in stadiul batalioanelor de asalt naziste care au precedat regimul criminal al lui Hitler.Astazi,in orasul mic in care locuiesc , dnii politisti taiau calea oamenilor care mergeau la serviciu,adica sa plateasca taxe regimului orbano-johanist,sa ii controleze la masca daca nu cumva sa li se vede o nara.Am inteles ca au aplicat zeci de amenzi doar pentru ca acei oameni doreau sa respire aer curat.Opreau masinile navetistilor la patroni pana au blocat circulatia.Au ajuns sa taie calea oamenilor pe strazi mai ceva ca ultimii golani.Oamenilor le e refuzat dreptul de a respira aer curat.Nici macar nazistii nu au indraznit asaceva.In ultima suta de ani Romania si orasul meu nu a trait ceva asemanator.Nici macar in timpul lui Antonescu.In asa hal v-au dus tradatorii astia de tara?RUSINE!Asa sa va ajute Dumnezeu.Aveti si voi copii.Va doresc sa apucati ziua in care or sa vina acasa si or sa va spuna ca nu au aer.

  3. normal dacă salariul de funcție nu a fost actualizat la nivelul maxim ci numai sporul de fidelitate creșterile nu aveau cum să fie semnificative, încă o dată că MAI nu a respectat prevederile Deciziei nr. 51/2019 când a adoptat oug 75/2020 și sindicatele din poliție au dormit!!!!!!!!!!!!

  4. MAJORARI SALARIALE ??,pentru ce ??,ce-au facut sa-si merite salariile deja umflate :au pazit imormantarile clanurilor interlope !,au stat de 6 ca altii sa fure !,au luat spaga !,conduc beti si fac accidente !, sunt ochiul si urechea clanurilor , a proxenetilor ,a evazionistilor ,a traficantilor de droguri si tigari !.
    Majoritatea sunt semianalfabeti ,ce-i caracterizeaza este marlania , agresivitatea si lacomia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger