AcasăSOCIALȘOC! A mers la scăldat și a descoperit o BOMBĂ! Unde s-a...

ȘOC! A mers la scăldat și a descoperit o BOMBĂ! Unde s-a întâmplat totul

ȘOC! A mers la scăldat și a descoperit o BOMBĂ! Unde s-a întâmplat totul (sursa foto: isubh.ro)

În ultima perioadă, de când unele zone din țară înfruntă temperaturi ridicate, caniculare chiar, nu sunt puțini cei care au căutat diverse metode să mai scape de căldura toridă. Inclusiv o baie în piscină, la ștrand sau, în unele cazuri, într-un râu.

Un bihorean, însă, a trecut printr-o experiență pe care, foarte probabil, nu o va uita prea curând. A mers la scăldat și a descoperit o bombă de artilerie.

Din câte au anunțat luni reprezentanții ISU Bihor, totul s-a întâmplat duminică seară, pe 3 iulie, când bărbatul, localnic din Poienii de Sus, se scălda în apele Crișului Pietros. La un moment dat, omul a descoperit în albia râului o bombă de artilerie.

A fost apelat numărul unic de urgență, 112, pentru a se semnala situația. Pirotehniștii au mers la fața locului, pentru a face verificări și pentru a ridica proiectilul.

S-a stabilit că e o bombă de artilerie provenită din al Doilea Război Mondial

În urma apelului primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 20.30, specialiștii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situați de Urgență “Crișana” al județului Bihor au desfășurat în comuna Buntești, o operațiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Ajuns la locul indicat de apelant, echipajul de pompieri militari a identificat o bombă de artilerie de calibru 120 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial”, se menționează într-un comunicat al ISU ”Crișana” Bihor.

După ce a fost ridicată din locul în care a fost găsită, muniția a fost transportată și depozitată „în condiții de siguranță de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă ulterior prin explozie controlată”.

222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger