AcasăSOCIALȘoareci, gândaci și mucegai, în cantina unui liceu din Timișoara/Ce măsuri au...

Șoareci, gândaci și mucegai, în cantina unui liceu din Timișoara/Ce măsuri au luat autoritățile – VIDEO

sursa foto: captură video Facebook/Alin M. Gubandru

Descoperire de-a dreptul înfiorătoare, într-un loc în care se presupune că nu ar fi trebuit să existe altceva decât curățenie și alimente păstrate în condiții corespunzătoare. Fiind vorba despre o cantină.

Șir de nereguli găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, la cantina unei unități școlare din Timișoara. Autoritățile au dispus deja măsuri.

Cantina Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, după ce aceştia au găsit capcane pentru rozătoare şi chiar şoareci morţi, gândaci, mucegai, praf, alimente păstrare necorespunzător, potrivit news.ro. Mai mult, a fost dată și o amendă de 3.000 de lei.

Lista problemelor constatate

Comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest a dezvăluit care au fost problemele constatate. Așa s-a aflat că au fost găsite mai multe capcane de rozătoare, inclusiv două rozătoare moarte, dar și gândaci de bucătărie. De asemenea, au fost identificate și alte nereguli.

„Abateri constatate: agregate frig neigenizate, cu depuneri masive de praf şi cu urme de mucegai; nu se monitorizează temperatura complet la spaţiile frig din dotare; peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocăria din fier cornier nu a mai fost igienizată, prezentând pe porţiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte, ciobite şi neînlocuite;

în interiorul sălii de mese şi al spaţiului de depozitare a materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare, în una fiind 2 rozătoare moarte şi în alta fiind identificate insecte şi gândaci de bucătărie; preparatele calde au fost identificate păstrate la temperaturi între 20,8 şi 40, 3 nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade; într-un spaţiu frig era depozitată brânză Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului îi lipsea uşiţa; în lista meniu nu era efectuat calculul declaraţiei nutritionale”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest.

Ce s-a constatat în cazul spălătoriei

Mai mult, potrivit acestuia, spălătoria folosită la spălarea feţelor de masă şi a protecţiilor de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereţii fiind cu tencuiala căzută şi crăpături.

În acest caz, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat o amendă de 3.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate în cazul cantinei şi oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.


author avatar
Andrei Coman