Cauta

Şmecheria supermarketurilor: afirmă că sunt de acord cu ieftinirea alimentelor de bază, dar NU spun clar c-o vor şi aplica

supermarketul

Reprezentanţii supermarketurilor din România afirmă că au disponibilitatea de a lucra împreună cu guvernul pentru a aplica un mecanism voluntar de reducere a preţurilor la o serie de alimente de bază pe întreg lanţul de produs – producători, procesatori, comercianţi, potrivit unui comunicat de presă al asociației.

De asemenea, retailerii au ţinut să precizeze că, dacă va exista o ieftinire a produselor la raft, atunci aceasta va fi temporară.

Supermarketurile – cuvinte frumoase, dar fapte deloc

Pentru a produce efecte vizibile în buzunarul românilor şi pentru a accelera reducerea inflaţiei, este absolut necesar că mecanismul voluntar să fie aplicat nu doar comercianţilor, ci pe întregul lanţ de produs, aşa cum de altfel au arătat şi reprezentanţii guvernului.

„Membrii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) consideră de maximă importanţă implicarea şi a Consiliului Concurenţei – garantul respectării legislaţiei în acest domeniu în România, cu care Asociaţia este în comunicare permanentă – în aplicarea mecanismului de reducere a preţurilor pe o perioadă limitată la unele sortimente de produse alimentare de bază.

Membrii AMRCR apreciază că această măsură este aplicabilă într-o situaţie excepţională, pentru o perioadă limitată de timp, în contracararea unui fenomen extrem de negativ – inflaţia – precum şi pentru păstrarea unui nivel de putere de cumpărare care să asigure accesul tuturor consumatorilor la produsele alimentare de bază”, se spune în comunicat.

Acord până la finalul anului?

Premierul Marcel Ciolacu pledează tot pentru reducerea voluntară a prețurilor la alimentele de bază, nu prin ordonanță a guvernului.

„Eu îmi doresc un acord pe care să-l facem până la sfârşitul anului, la fel cum s-a făcut şi în Franţa. Nu e niciun secret. Mi-aş dori mai puţin să venim cu un act normativ.

Dar dacă se va impune acest lucru, să fiţi siguri că vom veni şi cu act normativ. Producătorii români nu vor fi afectaţi.

Acordul este acord, cine îl încalcă, atunci folosim instrumentele guvernului, care se numesc acte normative”, a declarat Marcel Ciolacu vineri.

Ultimele stiri

  • SURSE. Rezultate EXIT POLL. Situație strânsă, la nivel de scor, în București/Cursa pentru Primăria Capitalei – cum arată cifrele
  • Ryan Garcia, protagonistul unor scene penibile. A fost arestat!
  • Salariu istoric la City
  • Rețeta de succes a Netflix: „sos secret”, condimentat în Silicon Valley
  • Cu cine a votat Gigi Becali: „La Primărie, să fie consecvenţă. La europarlamentare, să fie o țară ca aurul de strălucitoare”
  • Alegători mituiţi cu îngheţată de candidatul PNL Slatina (VIDEO)
  • Decuplarea de China, misiune imposibilă pentru companiile europene?
  • De ce FMI a ajuns să tragă de mânecă America
  • Vremea o ia razna în ziua alegerilor locale şi europarlamentare 2024. Caniculă, amestecată cu furtuni electrice!
  • Alegeri locale şi europarlamentare 2024 tragice. Un bărbat de 45 de ani a murit în secţia de votare! Ce au descoperit poliţiştii
  • Exit mobile version