AcasăSOCIAL”Slava” merge înainte! Statul român plătește 158 milioane de lei pe lună...

”Slava” merge înainte! Statul român plătește 158 milioane de lei pe lună pentru bunăstarea ucrainenilor

Românii plătesc, din contribuțiile lor la stat, 158 milioane de lei pe lună pentru peste 75.000 de refugiați ucraineni, care circulă sfidători cu bolizi de lux și se cazează la hoteluri de 5 stele. Suma este de 88 de ori mai mare decât banii furați din salariile polițiștilor și militarilor pe luna ianuarie, pe motiv că au mai ciupit și ei ceva, că nu sunt bani la buget. În rest, Slava pe toată linia. Canalul Bâstroe merge înainte, că doar nu s-o împiedica de politica slugarnică a celor care ne conduc.

Guvernul întoarce și celălalt obraz Bani mai mulți pentru refugiații din Ucraina

Pe scurt, despre canalul Bâstroe și cei care sapă de zor să-l adâncească nu ar fi multe de spus. Politicienii se întrec în declarații pline de indignare disimulată, iar soluția a fost pasată la Comisia Europeană. Aceeași Comisie Europeană care, atunci când a fost întrebată dacă avem voie să cerem taxă de solidaritate OMV-ului austriac, ni s-a răspuns sec că nu, bineînțeles. Mai interesant este însă răspunsul Guvernului României, care, în ultima ședință a Executivului, a aprobat suplimentarea bugetului MAI cu mai mult de 158 milioane de lei, pe motiv că atâta costă cazarea și hrana pe o lună a celor 75.300 de ucraineni din țara noastră. Suma este enormă, iar comparația cea mai la îndemână se poate face cu recentul furt din salariile polițiștilor și militarilor, de 18 milioane de lei, ceea ce înseamnă cam de 88 de ori mai mult.

”În vederea stabilirii sumei necesar a fi alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului s-a luat în calcul acordarea unui sprijin financiar de 20 lei/persoană găzduită/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurării hranei și un sprijin financiar de 50 lei/persoană găzduită/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurării cazării. Astfel, pentru un număr de 75.300 de cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți și hrăniți în luna decembrie 2022, este necesară suma de 158,1 milioane de lei, cu scadență în luna ianuarie 2023”, arată Guvernul.

Costuri mult mai mari

În timp ce românii din ținuturile istorice românești din Ucraina nu au voie să învețe în limba maternă, iar preoților ortodocși le este interzis să îți țină slujbele în limba română, refugiații ucrainei din țara nostră beneficiază de toate drepturile posibile. Pe lângă banii de cazare și masă, aceștia au acces gratuit la sistemul de sănătate, copiilor refugiaților li se creează locuri speciale în grădinițe, școli și licee, iar Autoritatea Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este obligată să îi califice pe ucraineni și să le găsească, prioritar, locuri de muncă. Toate acestea, tot din banii românilor, evident. La un calcul simplu, o familie din Ucraina cu trei membri, părinți și un copil, primește de la statul român 6.300 de lei lunar. Dacă se și angajează, cei 6.300 de lei sunt bonus pe lângă salariu sau salarii. Întrebarea este câți dintre români beneficiază de astfel de sume încasate lunar? În condițiile în care marea majoritate a cetățenilor primesc salariul minim sau în jurul salariului minim, ceea ce înseamnă, la o familie cu un copil, un venit total de 4.000 de lei, cu tot cu alocație.

Crește numărul refugiaților

De la 15.000 de refugiați, câți erau anul trecut, numărul acestora a crescut semnificativ, la 75.300. Mai mult, deși se vorbea despre o perioadă de suportare a costurilor pentru aceștia de trei luni, cu prelungiri succesive până la un an, se pare că perioada în care România va trebui să primească refugiați și apatrizi din Ucraina va deveni nedeterminată. Chiar și Guvernul, în nota de fundamentare a Hotărârii de suplimentare a bugetului MAI, anunță faptul că situația conflictului militar dintre Federația Rusă și Ucraina se preconizează a fi una de lungă durată, ceea ce înseamnă bani și mai mulți de la buget.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
7.808 afisari

42 COMENTARII

  1. CLAUDIA ,tu ii plangi pe politai ?,80% din ei sunt semianalfabeti ,niste mediocritati care au fugit de munca , nu-i vezi decat atunci cand li se comanda o razie !,in rest vegeteaza in hainele statului.
    S-a furat se fur si se va fura cu acesti potlogari ,cu acesti profitori cu aceasta mafie care se pretinde aparatoarea legilor si cea care pretinde ca asigura securitatea cetateanuui.
    Cand o sa vedeti un politai fugind dupa un hot sa stiti ca fuge ca sa-l prinda pe infractor ca sa imparta prada !.
    Banii alocati pentru ucrainieni sunt BANI ARUNCATI PE APA SAMBETII !, SOLIDARITATE !,CU CINE ? CU CEI CARE SE PRETIND STAPANI PE PAMANTUL ROMANESC DIN BUCOVINA ,HERTA ,HOTIN ,BOLGRAD ,ISMAIL SI MARAMURESUL DE PESTE TISA !

    • Anonim, frumos alias. Ai scris ca 80% din politisti sunt analfabeti?? pe ce te bazezi cand faci asemenea afirmatii? daca este asa atunci sa desfiintam politia, i.s.u., jandarmii si toate institutiile, ca mai mult ca sigur au analfabeti dar totusi isi fac treaba. Nu contest ca este foarte multa coruptie la varf iar ca subordonat, daca incerci sa faci ceea ce este bine te trezesti cu cine stie ce probleme. Toti avem familii, rate, cheltuieli iar daca suntem o parte analfabeti, acei analfabeti cu o experienta in campul muncii de 15/20 de ani valoreaza cat toti hotii, plagiatorii si smecherii/smenarii care ne conduc inclusiv in aceste institutii. Ar trebui sa fii mai atent la aceste afirmatii ca unii din analfabetii mentionati s-ar putea sa iti salveze viata, familia, bunurile (este vorba de situatii critice in urma accidentelor, cutremurelor poate chiar razboi). O zi minunata.

    • Cetatenii ucraineni apti de munca, ar trebui sa si caute un loc de munca in Romania, cel mult dupa 3 luni de sedere, de acomodare….
      Au statut de refugiat si cum multi asiatici, africani, muncesc in tara noastra, ar trebui sa munceasca si ei.Fara pomeni si incurajarea lenei.
      Statul roman protejeaza dezertorii ucraineni ?

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

      • Sper ca dupa ce se termina razboiul pe Bastroe sa pluteasca doar cadavrele ucrainienilor.

          • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

            Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

            Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

            Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

            Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

            Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

            Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
            Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

            Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

            Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  2. Sper ca dupa ce se termina razboiul pe Bastroe sa pluteasca doar cadavrele ucrainienilor.

  3. Slava UE ! STATUL ROMAN DECONTEAZA BANII PENTRU REFUGIATI DE LA COMISIA EUROPEANA . 1. G4 Media .ro , 3 decembrie 2022 , articol de Cristian Andrei Leonte : Cati bani a decontat Romania pentru refugiatii ucraineni de la inceputul razboiului ……………………………………………….. „. 2. Economedia . ro , 24 Aug 2022 : ” Nicolae Ciuca : Romania a primit o prima transa de 39,1 milioane de euro din ajutorul ACORDAT DE UE PENTRU A DECONTA CHELTUIELILE CU MASA SI CAZAREA REFUGIATILOR UCRAINENI „. Claudia , asta e jurnalism ?

  4. Nu vă mirați de reacțiile politicienilor. Trei sferturi din români gândesc la fel pentru ei, Ucraina e un stat chinuit de ruși și noi le datorăm totul, să-i eliberam teritoriile ocupate de ruși. Nimeni nu știe că Ucraina n-ar fi existat fara URSS. Cel puțin nu în hotarele actuale. Și apoi, dacă sunt așa de chinuiți de ruși cum de au timp, bani și resurse să adâncească canalele bastroe și chilia?. Dar asta nu contează. Chiar daca distrug Delta Dunării, chiar daca nu vom mai avea apă suficientă pe canalele Sulina și Sf Gheorghe, Ucraina nu trebuie certata , trebuie sprijinită că așa a zis Johannis și PSD. Politica de sclavi și popor de sclavi

  5. Si Ucraina si Rusia sunt doua natii care ne-au furat si ne-au facut mult rau de-a lungul istoriei. Mare greseala au facut rusii ca n-au ocupat din primele zile de conflict Kievul.

  6. Dra Claudia care ai scris textul. Sa ti fie rusine pt articolul asta manat de ura și prostie. Lasa te de meserie.

  7. Iar matale,dnul Geo,lasa-te de slugarnicie.Castiga-ti painea prin munca cinstita nu lingand kurul lui soros.Mii de copii si tineri din Romania bolnavi de cancer apeleaza la colecte si mila publica pentru a incerca sa isi salveze viata prin clinici din strainatate fiindca Romania europiana in care s-au nascut nu e in stare sa ii trateze.Iar nenorocitii astia au bani sa intretina in lux niste straini.Ai tupeul sa scoti capul,vierme?

  8. Ne-am comportat omeneste cu refugiatii ucraineni, asigurandu-le conditii incomparabil mai bune decat asiguram nevoiasilor romani. In plus, le-am facilitat exportul de cereale in dauna intereselor producatorilor nostri. Am sprijinit Ucraina acceptand tranzitarea tarii noastre cu arme pentru a fi ajutati in razboiul cu Rusia. Iar Ucraina drept multumire oropseste vorbitorii de lima romana, si ne strica Delta. Ar trebui sa oprim toate ajutoarele si facilitatile acordate Ucrainei.

  9. Confunzi rușii cu bolșevicii și jidanii … acești nelegiuiți criminali au omorât milioane de ruși …

  10. Pentru zdreanta nazista de zdrelinski din Kievul azovist-banderist, avem urmatorul mesaj de importanta vitala pentru mareata adunatura de betivani criminali ukro-na-zi din Kiev: Vine, vine primavara se schimba cu sloganul Vine, vine kokaina 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai, nazistii aia ordinari prind cu arkanul tot ce prind de pe strada, si inca din octombrie 2022, iar pitikul cirkar se ascunde tot timpul in bunkarul lui personal de langa granita cu Polonia, fiindca bufoanul din Kievul nazist e numai una din sosiile lui, tot asa cum si marele strateg idiot inutil de Adolf H. avea mai multe sosii, si cirkarul care joaca cu pw-ula la pian are mai multi kurkubeisti care oricand pot fi inlocuiti definitiv !! Asaca, bai zdreanta de zdrelinski, sigur vine ciuperkutza atomica si la Kiev, sa il primesc cum se cuvine, cu multa caldura, cam timp de 3 secunde 🙂 Ha ha ha 🙂 Sklava Kokaina, bai adunatura de betivani haholi, nu uitati ca majoritatea femelelor voastre sunt niste koorve, la propriu 🙂 Ha ha ha 🙂

  11. Îi plătim pe politicienii români care conduc tara ,cu salarii astronomice iar ei în schimb acționează împotriva intereselor naționale.Ei iau decizii secrete mințind cu nerușinare poporul pe care-l pun in fata faptului cum este și cazul canalului Bistroe.Ne vom trezi curund din cauza trădărilor lor repetate într-un mare dezastru,iar ei nu vor raspunde

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  12. Prin vest, adica Germania, Elvetia, UK, ucrainenii au trebuit sa isi vinda masinile dc mai vor ajutor de la stat…

  13. adevaratul pericol ptr Romania nu este Rusia,este Ucraina. Teritoriile noastre sunt la ucrainieni nu la rusi.Ucraina aste o tara cu un popor corupt, violent care nu are mila pentru nicio natie care nu e a lor. Toti astia care ii ajuta trebuie sa se uite ce-au facut acesti ucrainieni in al doilea razboi mondial, cu evreii ucisi alaturi de hitler. Astotra nu le pasa de nimeni si de nimic.Raspunsul lor e violenta. Astia nu au reguli si legi de respectat decat ignoranta ptr ca se cred atotputernici. La ajutorul gresit pe care il face Romania ei raspund cu vesnica nesimtire si vesnicul tupeu. Atitudinea lor fata de respectul fata de minoritati, de cultul religios al fratilor nostri de=acolo, e intoleranta si teroarea. Au facut ce au vrut fara sa le pese cu nava care a blocat transportul in Delta Dunarii, ce fac acum cu dragarea acelor canale fara sa dea socoteala. De 3 miliarde de USD e paguba Romaniei la ce-au muncit si echipat romanii la Krivoirog, n-au dat niciun leu la plata pana acum.Ii doare undeva de noi, ne sfideaza si-si bat joc ptr ca stiu ca suntem condusi de marionete si lichele, de slugoi ai UE si aiamericanilor.Ceea ce fac ei acum acolo ptr alte tari si popoare ar fi caz de conflict armat. Pe slugoii de la noi i-am ales sa le tina de sase.si sa pompeze bani si ajutoare.Pentru ce?

    • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

      Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  14. daca nu e clar ce am afirmat mai devreme in acest articol sablonul a fost editat de 4 ori si eu am afirmat … :am o rugaminte, deja de 2 luni aproape vomit citind mesajul standard al „Bizon cācatule gros” in comentariu la orice articol. Rugamintea mea e ca s-a facut inteles deci banati-l. E PACAT ca in numele libertatii de expresie suntem obligati sa ni se arunce in ochi si astfel de comentarii, chestia e ca eu deja m-am saturat de sablonul lui.MULTUMESC ” deci de ajuns………..zic eu dar sigur decizia nu e a mea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger