AcasăSOCIALSituație INCREDIBILĂ! O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din...

Situație INCREDIBILĂ! O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni/MS anunță măsuri dure

(sursa foto: Facebook)

O situație greu de imaginat – cu o femeie nevoită să aducă pe lume un copilaș pe jos, în apropierea unui spital – a ajuns să fie cunoscută public după ce informații despre acest caz s-au răspândit pe o cunoscută rețea de socializare. Gravida a adus pe lume bebelușul la Urziceni, dar nu într-o sală de nașteri, și nici măcar într-o ambulanță, ci pe trotuar.

UPDATE: Ministerul Sănătății a reacționat dur cu privire la situația de la Urziceni. Totul, după ce o gravidă a născut în afara unității medicale.

„Este inacceptabil”, transmite Ministerul condus de către Alexandru Rafila, într-un comunicat, cu precizarea că Inspecția Sanitară de Stat a mers la fața locului pentru un control și pentru aplicarea măsurilor necesare, conform legii. Rămâne ca aceste măsuri decise să și fie concretizate.

Potrivit instituției, bebelușul și mama – o femeie de 24 de ani, care mai are doi copii – sunt în stare bună și sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul Ministerului Sănătății:

„Este inacceptabil că la Spitalul Municipal din Urziceni, aflat în subordinea Primăriei din oraș, s-a întâmplat un eveniment de o gravitate deosebită, deoarece o femeie gravidă nu a fost asistată și supravegheată de personalul spitalului și a născut în spațiul exterior Compartimentului de Primiri Urgențe.

În jurul orei 5, o femeie în vârstă de 24 de ani, gravidă, mamă a altor 2 copii, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Urziceni. Cu toate că în spital există o secție de obstetrică ginecologie cu compartiment de neonatologie, spitalul nu a putut asigura gardă specializată însă a existat un medic chirurg care trebuia să coordoneze acordarea asistenței medicale. Invocând lipsa medicului de gardă specializat, personalul din CPU a contactat Serviciul de Urgență 112, care a trimis o mașină aflată în imediata apropiere. Din primele informatii, se pare ca pacienta nu a fost consultată, supravegheată și însoțită până la masina Ambulanței, ceea ce a determinat declanșarea nașterii în spațiul exterior al clădirii, unde a primit îngrijiri de la echipajul Ambulanței.

Precizăm faptul că în momentul de față, copilul și mama sunt în stare bună și sunt internati la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului pentru control și pentru aplicarea măsurilor necesare conform legislației în vigoare.

În cursul după amiezii va avea loc o videoconferință a ministrului Sănătății cu toate Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, pentru a revizui și a aduce din nou în atenția autorităților locale care au în subordine spitale, responsabilitatea care le revine în asigurarea asistenței medicale și protejării sănătății cetățenilor din comunitățile pe care le conduc”.


 

Femeia a născut lângă spital, asistată de cadre medicale de la ambulanță. Au fost internauți care au filmat momentul, imaginile ajungând pe Facebook.

Se pare că femeia ar fi fost refuzată la camera de gardă a spitalului din Urziceni. În schimb, ar fi fost chemată o ambulanță pentru a o prelua. Doar că femeia a născut pe o pătură, în apropierea spitalului din Urziceni. Din primele informații, e vorba despre o tânără mămică, femeia dând naștere unei fetițe.

„Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 6.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!

PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa”, a scris, pe Facebook, Marian Iordache, coleg – din câte reiese din mesaj- cu femeia care a ajutat-o pe gravidă să aducă pe lume bebelușul.

Prima reacție a ministrului Sănătății

În cazul de față a apărut deja o primă reacție a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Oficialul susține că a văzut imaginile de la Urziceni. Și că Inspecția Sanitară de Stat caută să facă lumină în acest caz. Ministrul promite că vor fi anunțate măsurile ce vor fi luate în urma verificărilor.

„Am văzut imaginile de la Urziceni. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact respectiva situație și vă vom pune la dispoziție toate informațiile pe care le avem, precum și măsurile care vor fi luate”, a spus Alexandru Rafila, citat de realitatea.net.

author avatar
Andrei Coman
306 afisari

5 COMENTARII

  1. Mai rau ca in Somalia. Inca o data niste nenorociti fac Romania de ras.

  2. NIMIC NOU SUB SOARE.FEMEIA NU AVEA BANI ȘI REZULATUL SE VEDE. POATE O ASISTENTĂ SĂ PĂȚEASCĂ CEVA DAR AIA MARI NU.DĂ ȘI RAFILA DIN CLANȚĂ.

  3. Vad, ca nimeni nu s-a gandit, ca cei din spital or fi crezut ca au inceput sarbatorile de iarna si cea de afara ”joaca” scena aia arhicunoscuta… asa ca eu le gasesc circumstante…Cum îi cunosc eu pe conationali te-ai fi putut astepta la orice iar NEOAMENII din spital s-or fi crezut mos Craciun… Rîdem, rîdem, dar in Ro. a disparut demult si cea mai simpla forma de empatie si in primul rand la PERSONALUL SANITAR SI ADMINISTRATIE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger