AcasăSOCIALSituație dramatică în Turcia/Salvatorii români au reușit să salveze până acum 4...

Situație dramatică în Turcia/Salvatorii români au reușit să salveze până acum 4 oameni. O intervenție a durat 20 de ore

sursa foto: Facebook/IGSU

Misiunea salvatorilor români aflați în Tucia, unde acționează pentru căutarea victimelor cutremurelor care au afectat această țară, continuă. Se fac eforturi și se muncește cu orele pentru a recupera persoane rămase prinse sub dărâmături.

Miercuri, în timpul acţiunii de recuperare a unui adolescent de sub dărâmături, s-a produs un cutremur de 4,2 grade, care a îngreunat operaţiunile de salvare a tânărului. Intervenția s-a derulat pe parcursul a peste 20 de ore. Băiatul a fost salvat și predat echipajelor medicale, anunță IGSU.

IGSU: Cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături

sursa foto: Facebook/IGSU

Joi dimineață, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru operațiuni de căutare.

În dimineața zilei de ieri, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, salvatorii români au identificat o persoană conștientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături.

După mai multe ore de intervenție, în site-ul de acțiune al salvatorilor români, s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului. S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă.

Cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, acesta a fost predat echipajelor medicale”, transmite joi dimineață, 9 februarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pe Facebook.

Noi operațiuni de căutare

sursa foto: Facebook/IGSU

Conform sursei citate, „până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia”.

„Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România a mai desfășurat 2 misiuni de căutare în 2 site-uri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață.

În prezent, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În acest site sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin”, mai anunță reprezentanții IGSU.

E de menționat faptul că la acest moment, în Turcia sunt prezente două echipe de sprijin din România – formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania – „care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin”, precizează sursa citată.

author avatar
Andrei Coman
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger