AcasăSOCIALSindicaliștii din Sănătate, protest în Piața Victoriei. Care sunt revendicările medicilor

Sindicaliștii din Sănătate, protest în Piața Victoriei. Care sunt revendicările medicilor

Sindicaliștii din Sănătate ies în stradă (sursa foto. Facebook/Federatia Sanitas)

Sindicaliștii Sanitas, ies, marți, în stradă, atât în București, cât și în țară, în încercarea de a-și face auzite cât mai bine nemulțumirile de natură salarială.

În intervalul orar 12-13 se anunță pichetări la nivelul prefecturilor județene, dar și în Piața Victoriei, în zona sediului Executivului – unde vor fi prezenți membrii Sanitas București. ”Ne vedem mâine (marți-n.n) în Piața Victoriei. Mâine și ori de câte ori va fi nevoie. De ce ? Pentru că cei care abia au preluat puterea înțeleg să recompenseze eroii aflați în prima linie a luptei cu această pandemie înghețându-le salariile”, au transmis reprezentanții Sanitas București, via Facebook. 

Sindicaliștii au anunțat public faptul că au trei revendicări:

1. Aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
2. Stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată;
3. Acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială.

Acuză o jignire din direcția Guvernului

De altfel, încă din 5 ianuarie, oficialii Sanitas – federație care reprezintă peste 100.000 de membri de sindicat din unitățile sanitare, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială – au transmis faptul că ”refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni”.

La acea dată avusese loc o ședintă a conducerii Federației, în cadrul căreia s-a analizat ”situaţia creată de apariţia O.U.G. nr. 226/2020”. La acel moment s-au decis organizarea mai multor acțiuni, pentru susținerea revendicărilor menționate mai sus, inclusiv pichetarea prefecturilor județene, la data de 12 ianuarie, precum și a sediilor Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice, Guvernului şi Parlamentului României în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

Mai mult, s-a formulat o petiție online, prin care s-a transmis că ”Federația SANITAS din România cere actualului guvern să respecte Legea – cadru a salarizării bugetarilor!”. VEZI AICI. 

author avatar
Cristina Stefan
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger