AcasăSOCIALPolițiștii ies iar în stradă! / „Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și...

Polițiștii ies iar în stradă! / „Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile”

Sindicaliștii din poliție și penitenciare amenință cu noi proteste. „Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile”Sindicaliștii din poliție și penitenciare amenință cu noi proteste. „Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile” (sursa foto: Facebook/ snppc.ro)

Un mesaj menit să ajungă în atenția Guvernului vine de la sindicaliști. Care transmit că angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști sunt gata să iasă în stradă, în Piața Victoriei, unde se află sediul Executivului, la începutul lunii viitoare.

„Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile”, se subliniază într-un comunicat transmis marți, de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual – SNPPC.

Se anunță, așadar, că pe 2 februarie, la ora 11:00, „angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste la București, în fața Guvernului României (Piața Victoriei)”.

Ce revendicări au

S-a aflat că aceștia solicită următoarele aspecte:

• aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
• actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;
• calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului 2022.

Din același comunicat reiese că reprezentanții organizațiilor sindicale din poliție și penitenciare vor solicita, în cursul acestei săptămâni, întâlniri cu miniștrii de resort – cel al Afacerilor Interne, respectiv al Justiției, „în vederea identificării unor potențiale soluții la revendicările sindicaliștilor”.

Și nu a fost singurul aspect pe care sindicaliștii au ținut să-l comunice public în acest context. „În situația în care miniștrii de resort nu oferă garanții reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanții angajaților, președinții organizațiilor sindicale din poliție și din penitenciare, împreună cu reprezentanții organizațiilor militarilor rezerviști se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianță de guvernare, pentru a aduce la cunoștința decidenților politici revendicările angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională”, se mai transmite în comunicat.

Vă amintim că sindicaliștii SNPPC au protestat, în 23 decembrie anul trecut, în fața Parlamentului, în contextul dezbaterii Legii bugetului.

320 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger