AcasăSOCIALSindicaliștii din Apărare: ”România nu este pregătită militar pentru niciun conflict”

Sindicaliștii din Apărare: ”România nu este pregătită militar pentru niciun conflict”

Armata română, miliarde de euro cheltuiți pe rable

România nu are capabilități militare și nu este pregătită pentru niciun conflict, avertizează preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare, Constantin Bucuroiu. Acesta arată că avioanele cumpărate la mâna a treia pe bani grei nu se pot ridica de la sol pe vreme nefavorabilă și că industria aeronautică și cea de apărare a României au fost efectiv îngropate. 

În timp ce lucrurile se complică la graniță, România nu are niciun fel de capabilitate militară, semnalează sindicaliștii din industria de apărare. Aceștia spun că s-a ajuns la situația în care românii fac cozi la pașapoarte ca să fugă din țară, ca să scape, pentru că nu se mai simt în siguranță.

”Am tot spus în ultimii 30 de ani că trebuie să avem o industrie de armament puternică și modernizată, că trebuie să facem parteneriate, și nu să cumpărăm de la alții și că trebuie ca populația să fie pregătită. Noi nu suntem o țară pregătită militar pentru niciun conflict, și nici economic, iar acum se vede cel mai bine acest lucru. În România am ajuns să împrumutăm bani peste bani și de ce? Pentru că economia care putea să producă bani, mai ales prin intermediul industriei, că este metalurgică, minieră, de apărare, petrolieră, nu mai există. România nu a făcut altceva în cei 30 de ani decât să înmormânteze industria de apărare, cea minieră, cea petrolieră, care nu mai este a noastră, cea metalurgică și ne întrebăm ce vor face acei copii care cresc și vor trebui să-și găsească un rost în țară. Se vor duce să-și ia pașapoarte și să plece în lume, asta se va întâmpla”, ne-a declarat preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare (A.S.I.A.), Constantin Bucuroiu.

Dezinteres total

Sindicaliștii din apărare susțin că Guvernul manifestă un dezinteres total și de neconceput în ce privește acest sector strategic. ”În loc să dezvolți capacitățile pe produse de ultimă tehnologie, în loc să atragi aici firme cu care să intri în parteneriate și să execuți în România produse de înaltă tehnicitate, care să corespundă actualelor standarde, ei stau pasivi și spune că suntem sub umbrela NATO. Mig-urile se prăbușesc și am cumpărat avioane F-16 la mâna a treia. Eu nu găsesc rostul acestor F-16 la mâna a treia, care au 40-50 de ani, pentru că indiferent cât ai moderniza un asemenea produs, compatibilitatea lui nu va fi niciodată 100%.  Prima dovadă a eficienței acestor avioane a fost la parada de 1 decembrie din 2019, când, din cauza timpului mai puțin favorabil, nu au putut să zboare. Deci noi, românii, va trebui să purtăm războaie numai pe timp frumos. Este trist pentru că am folosit totuși bani”, ne-a precizat Constantin Bucuroiu, președintele A.S.I.A..

Acesta spune că românii au fost atât de fideli și de buni plătitori, încât nu s-au întrebat niciodată de ce trebuie să facem doar pentru ei, și pentru noi nu. ”Ne-am mulțumit că ne-au mângâiat pe creștet și ne-au spus că suntem buni și înțelegători. Deși suntem în situația în care războiul este la graniță, în industria de apărare nu s-a schimbat în bine absolut nimic”, a mai spus Constantin Bucuroiu.

Vor pleca mai mulți bani în afară

În momentul de față societățile sunt încă fără contracte și comenzi, iar tot ce a reprezentat necesitatea offset nu s-a realizat pe niciun fel de produs, susțin sindicaliștii din sector. Totodată, procentul de 2,5% pentru Apărare va însemna mult mai mulți bani care vor pleca în afară, fără să rămână nimic în țară, fără la Legea offsetului să se aplice. ”Societățile românești din acest sector au mari probleme financiare, iar dovadă este și protestul de la Cugir, unde oamenii sunt ținuți pe niște salarii de mizerie, de 1.700 de lei, după 30 de ani de muncă, și ceea ce s-a întâmplat la Carfil Brașov, unde oamenii protestează pentru neplata salariilor din decembrie și ianuarie și a bonurilor de masă pe ianuarie și februarie. Există o lipsă de implicare atât în comercializarea la export, dar și în achiziția la intern, iar conducerea societăților din industria de apărare este legată de mâini și de picioare, pentru că doar Compania Națională Romarm se ocupă de contracte”, a mai afirmat președintele A.S.I.A., Constantin Bucuroiu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
18.188 afisari

19 COMENTARII

  1. Lucrurile se complica la granita?!
    Nu! Nu lucrurile se complica ci oculta americana care tine SUA prizoniera, aceia complica intentionat lucrurile si baga mereu batul prin gard pt. a enerva Federatia Rusa cu orice pret, chiar cu pretul unui razboi nuclear extins.
    Au impins Ukr in razboi, iar acum vor sa faca hora nucleara, tot cu orice pret.
    Au impins Romania in razboi, dar Romania nu se da dusa, acum trag tare cu Polonia, Tarile Baltice si Germania.
    Decidenti romani, tineti minte ce scriu aici: DACA veti implica Romania in razboi, urmeaza vaiul. PENTRU TOTI!
    Romani de pretutindeni, soarta noastra se joaca la ruleta ruseasca daca nu vom trage cu dintii de neutralitate!
    Rusii vor ajunge la Ierusalim, cel tarziu la anul pe vremea asta, daca americanii nu se potolesc. Problema e ca pana la Ierusalim vor matura tot, adica si Romania daca le va sta impotriva.

    • Stii ceva dar nu stii bine…dupa Ucraina vor sa inceapa cu Siria,Iranul;nu au de ce sa implice Romania,dimpotriva vor sa extinda conflictul exact acolo unde e petrolul iranian.Deci in cel mai scurt timp exact asta o sa vezi Iran si Siria in conflict cu Israel si bazele americane din Golf.Rusii sunt tinuti ocupati cu Ucraina

      • Romania va fi tranzitata fara doar si poate de o parte consistenta a armatei Federatiei Ruse in drumul lor spre Turcia, Siria, Iran.
        Sper sa stam linistiti si sa vedem in profunzime ce urmeaza cu adevarat. Altfel…nu cred ca vom fi ocoliti de lovituri nucleare tactice.
        Un popor cu adevarat puternic, „investeste” in natalitate, educatie, tehnologie, cercetare si il are pe Dumnezeu Lumina. Dar nu e cazul nostru, din pacate, asa ca, bine-ar fi sa ne vedem lungul nasului, interesul national, saracia si nevoile si neamul.

        • Nu vad … profunzimea ( ?? ) previziunilor Dvs. Nu vad de ce ar invada rusii Moldova ( stat neutru, total neimplicat in conflictul dintre slavi ), Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia ( state membre ale NATO ! ). Rusia are probleme cu liniile logistice intinse doar pe 500 km, iar Dvs credeti ca isi pot permite linii logistice de 2.500 km ? Pe de alta parte, agresiuneaRusiei contra unui stat sau contra a patru state membre NATO ar insemna razboi nuclear global ! Chiar credeti ca rusii sunt atat de doritori de distrugere reciproca , totala , cu NATO ? Supozitiile Dvs sunt nu numai fanteziste, dar si introduc o panica nejustificata.

  2. Acum e momentul in care trebuie lichidata mafia de stat ! Hiperinflatia a inceput !

  3. Hai s-o spunem p-a dreaptă: Rumânica nu mai este țară. Aia este.
    Cum să mai ai tu țară când le dai pensii speciale ălora de-au distrus-o și au furat-o?
    În maxim 20 de ani vom fi și dezmembrați. De ce ar lua românii arma în mână? Pentru cine, pentru ce?
    Să pună mâna pe arme animalele cu pensii speciale, ăia pensionați de la 40-45-50-55 de ani.

  4. Ce CAPCANA au fost in stare sa intinda satanele homosexual-pedofil-canibale de la Washington ! Iar structurili securiste rromarlane au STIUT foarte clar ce va urma! Bun venit in Gulagul Globalist 666!

  5. Si chiar daca Romania ar fi pregatita, voi nu vedeti proportiile? Acest razboi nu este ca celelalte de pana acum, acest razboi este cea mai mare capcana intinsa tuturor celor care vor intra in acest razboi.
    Razboiul din Ucraina e cusut cu ata alba, multe lucruri nu converg. In final va fi doar distrugere, distrugere totala si nici un castigator.
    America daca doreste razboi cu Rusia nu are decat sa se bata pe teritoriul lor.
    Nu este razboiul Romaniei. Nici un militar care a depus Juramantul, nu l-a depus fata de NATO. Toti care au jurat, au jurat sa-si apere patria Romania, mare atentie!
    Romania nu are ce cauta in acest razboi ilegitim, indiferent daca toti din NATO ar zice sa mergem la acest razboi. Treaba lor ce cauta politrucii. Sa se duca werner cu catzu, cu maciuka si cu toti samsarii de armament si slugoii intereselor straine de patria noastra.
    Toti tradatorii din Parlament, Guvern, Presedintie, Agentii, Armata, Militie, Servicii,…etc,samd, sa se urce in copaile zburatoare cumparate de politruci si sa se faca kamikaze pt. NATO. Asa NATO le va fi recunoscatoare. Da, acel NATO care ne-a muls de multe miliarde, ne-a livrat ciurucuri, si acum ne vrea si carne de tun.
    Mearga cu NATO politrucii cu toate neamurile lor imbuibate de coruptie si parandarat.
    Noi ceilalti, ramanem cu saracia, cu bunul simt si cu NEUTRALITATEA pana la capat.

  6. Să nu fie panică! Avem o grămadă de trupe străine cu avioane și alte utilaje de luptă pe teritoriul național, dulapul și gușatul vor mai cere și alte trupe străine pentru că avem cu ce să le întreținem, așa că suntem apărați la maxim. Avioanele la a treia mână au fost cumpărate pe post de minereu pentru combinatul siderurgic, însă numai prețul e de avioane.

  7. Niște iresponsabili care au ajuns să conducă România pentru o șapcă roșie și decorații gen Baronul Münchhausen sunt în stare să dea foc țării noastre. Domnule prim ministru General Ciucă ați participat activ în zonele de conflict al ultimilor 10 ani, știți ca după confruntare nu rămân decât munți de moloz și suferință de nereparat. Dacă sunteți român de ce nu stopați aventura periculoasă în care este împinsă România. Știți bine că din toate participările unor contingente ale Armatei române pe câmpuri de luptă, pentru interesele celor mari din NATO, România nu s-a ales cu nimic doar câteva vaduve, câțiva orfani și câțiva mari mutilați de război. Credeți ca a meritat? Acum războiul este mult mai aproape de noi și este un tot un război care nu ne privește, nu puteți da dovadă domnule prim ministru general Ciucă de fermitate blocând acțiunile NATO de pe teritoriul României, aducând liniștea și calmul în casele românilor.

  8. A ha ha, bai jeneralule de karton de Ciukalau, ce ditamai pwula in gura ti-a dat ala de la sindicatul din aparare, care e tot un romanas ca si tine, bai obezule umfalt, numai ca ala nu e un tradator de neam si de colonie esuata semi-bananiera !! Singura scapare pe care o aveti e ca sa ii lasati pe salbaticii aia de rusnaci sa tranziteze sudul coloniei spre Bulgaria, Grecia si Turcia, pe aia toti 3 o sa ii distruga, praf o sa ii faca,m mai ales pe turkaletii aia de idioti inutili ai sultanului ala retardat de Ergdogy the Goat Fuker !! Asa cum a prezis Justin Parvu, toate acestea se vor adeveri, sa nu va faceti iluzii ca va fii altfel !! Dar de va bagati in seama cu salbaticii de rusnaci, aia o sa faca praf toata Moldova si tot sudul din jurul de la Bukale !! Vedeti si voi cum fac miscarile elitistii astia satanisti de globalisti nazisti si imputiti, intai a fost pasul 1, adica Molima aka Plandemia, dar care nu a omorat cum vroiau ei, cam 50 de milioane de cobai inutili, asa ca au trecut la pasul 2, adica Razboiul, care insa vine concomitent cu pasul 3, adica Foametea, care deja isi arata coltii peste tot in lume, iar pasul 4 va fi Moartea, la un nivel inimaginabil, v afi mai ceva ca in The Walking Dead !! Asa ca aviz amatorilor de senzatii tari, daca de virusul micut si invizibil chinezesc mai puteai scapa cumva, daca nu stateai in bot cu alti idioti inutili ore in sir, de gloante si de plumb nu prea poti daca te trimite sleahta aia de criminali ai Ciukalaului sa fii carnede tun prin campiile din Ukro-na-zia, numai poentru ca Kill Bates si Klauss Schwabb au si ei niste idei mai crete in capul ala al lor mare si prost !! Scapa cine poate, bai romanasilor, si vedeti ca ungaurii si nemtii din Transilvania sigur nu se vor sacrifica pentru Ciukalau si toti nazistii lui ordinari !! De saptamana viitoare incepe razboiul civil si in Walachistan, deja toti tefelii pe care ii stim stau cu toate bagajele facute la usa, la primul semn de ceva o sa rupa usa !! Ha ha ha 🙂 Sa vedeti voi acum probleme in Mures, si HarCov, acum macar o sa aiba si criminalii astia de la gubern Stalingrad-ul lor, o sa fie ceva d epoveste, ce mai, va fi un macel de pomina !! Hai, bai Ciukalaule, da odata arme la tot popoprul, sa vedem daca ai curaj, deja toti cunoscutii din colonia esuata abia asteapta sa rezolve si ei micile rafuieli ale lor cu anumiti vecini, asa ca aia e, bai Ciukalaule, o sa iti schimbe romanasii tai cravatele tale de gras frustrat cat de curand !! Ha ha ha 🙂 Ciukalaule, stii si tu vorba aia din serialul Narcos: Plomo o Plata, bai tzukalarule infekt !! Ha ha ha 🙂

  9. Colonia nu este pregatita pentru nimic din ceea ce i-ar putea folosi. Este pregatita sa fie devalizata si spoliata de stapani, fara sa aiba nici o replica. Ma mir ca mai exista.

  10. Exagerează și Bucuroiu,avem totuși rachete patriot care le ar fi prins bine la ucraineni,am mai cumpărat și câteva sute de blindate,avem câteva sute de tancuri bizon iar avioanele f-16 au motoare și softuri noi,ce ne lipsește Intr adevăr sunt elicopterele de atac și niște nave noi de război care s- au îngropat în licitații datorita corupției.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger